Emulsje, esencje i boostery

Klapp Cosmetics Hyaluronic, Multiple Effect Power Concentrate Ampułki do twarzy

• 23 października 2022 o 11:15
    tylko to opakowanie....
    Niesamowita dawka nawilżenia, szybkie wchłanianie, regeneracja skóry i długotrwała świeżość - ampułki cudowanie ratują skórę po całonocnym makijażu z utrwalaczami oraz po opalaniu. Jedynym minusem jest dla mnie szklana ampułka - nie lubię tego odłamywania i niezbyt wygodnej aplikacji.
  • 4 sierpnia 2021 o 9:31
    Koncentrat z kwasem hialuronowym znalazłam w kalendarzu adwentowym marki Klapp, który dostałam już 2 lata temu, ale ampułki zaczęłam używać dopiero niedawno, bo nie lubię formy w jakich je dostajemy w kalendarzu znajdowało się 3 ampułki z serii Hyaluronic. Są one dostępne na stronie marki w zestawie zawierającym dokładnie tą samą ilość. Ampułki doskonale sprawdzają się przy przesuszonej, suchej cerze, która potrzebuje natychmiastowego zastrzyku nawilżenia. OPAKOWANIE Preparat znajduje się w ampułkach.Ampułki wykonane są z przezroczystego szkła z nazwą produktu wypisaną na środku. Ampułki mają podłużne szyjki z wyraźnie zaznaczoną linią, która pomaga je otworzyć. Ich otwieranie jest niewygodne i niepraktyczne, bardzo go nie lubię, dlatego zwlekałam ze zużywaniem koncentratu z uwagi na to, że bałam się skaleczenia. Jednak udało mi się znaleźć patent na otwieranie ampułek i powoli się do tego przyzwyczaiłam. Ampułka wystarcza na 2 użycia, więc kłopotliwe jest przechowywanie reszty produktu do kolejnego razu. KONCENTRAT Ma postać rzadkiego płynu, coś pomiędzy żelem a płynem o lekko zielonkawym zabarwieniu. Zapach jest delikatny, lekko kwiatowy, mnie bardzo się spodobał i umilał aplikację kosmetyku. Po nałożeniu szybko się wchłania do matu, nie pozostawia żadnej lepkiej czy tłustej warstwy. Po jego użyciu skóra jest bardzo dobrze nawilżona, miękka i gładka w dotyku, wydaje się być bardziej promienna i rozświetlona. Przesuszenia i uczucie ściągnięcia znikają błyskawicznie, a zastępuje je błogi komfort. Efekty utrzymują się aż do kolejnego dnia, więc uważam, że jest to przyzwoity czas (mam cerę mieszaną). Dla mnie ten koncentrat zastępował serum do twarzy, stosowałam je w razie wyczuwalnego przesuszenia skóry, które świetnie niwelował. Produkt spełnił swoje zadanie, jestem zadowolona z jego działania. Jedynymi minusami jakie dostrzegam są wysoka cena i forma opakowania (ampułki). PLUSY nawilżenie rozświetlenie wygładzenie szybkie wchłanianie wydajność MINUSY wysoka cena forma opakowania (szklane ampułki) problematyczne przechowywanie