Emulsje, esencje i boostery

Benton Snail Bee, High Content Lotion Ultra nawilżający lotion do twarzy z wysoką zawartością śluzu ślimaka

Benton Snail Bee High Content Lotion Lekka Kremowa Emulsja Na Bazie Filtratu Ślimaka 120ml
Benton Snail Bee

• 6 lipca 2022 o 10:47
    Duże wsparcie w powrocie do pięknej (o ile się da!) cery
    W połowie lutego tego roku wprowadziłam koreańską pielęgnację jako oręże do walki z zaniedbaną cerą. Zaniedbaną, bo np. przez lata uważałam,że żel do mycia twarzy czy tonik to produkty całkowicie zbędne i wymyślono je tylko po to, by zarabiać kasę na ludzkiej naiwności :D Tymczasem naiwna byłam ja... Właśnie lotion Snail Bee od Bentona stał się jednym z pierwszych kosmetyków, które wybrałam, aby o tę lepszą cerę walczyć, a dokładniej jego mini-wersja o pojemności 30 ml, która starczyła mi na 2 miesiące użytkowania rano i wieczorem. Konsystencją przypomina lekki krem, ale wcale nie jest leisty. Kolor biały, bez zapachu. Buteleczka, w którą zamknięty jest produkt mini ma nakrętkę i dość niewielką dziurkę, przez którą się go wydobywa. Dość niekomfortowe rozwiązanie. Postanowiłam usunąć to plastikowe otwarcie w szyjce buteleczki i lotion wydobywałam patyczkiem do uszu ;) Zdecydowanie łatwiej niż wytrzepywać lotion z butelki nie mając kontroli nad tym, ile go wyleci. Jak to z naturalnymi produktami bywa - na efekty trzeba trochę poczekać, ale można je zobaczyć. Cera staje się z dnia na dzień coraz bardziej nawilżona i rozświetlona (dopiero w tym momencie zrozumiałam, że wcześniej była po prostu poszarzała). Skóra staje się bardziej sprężysta, ujędrniona, a niedoskonałości czy przebarwienia delikantnie zredukowane. Działania przeciwzmarszczkowego nie zauważyłam. Tak, jak wspomniałam na samym początku (i jak zrobiły to już wcześniej i inne recenzentki) jest to jeden z kilku kroków pielęgnacyjnych, który w połączeniu z resztą kosmetyków przynosi (lub nie) efekt, jakiego oczekujemy. Trzeba mieć też na uwadze, że jest to proces. Stosowany w pojedynkę nie będzie miał takiej mocy. Dla mnie jest to jeden z pierwszych koreańskich kosmetyków, który pomógł mojej skórze zacząć wychodzić na prostą. Obecnie stosuję mini lotion Refresh z Whamisy, z którego jestem równie zadowolona, co z Bentona, ale być może jeszcze do niego wrócę :)
    Zalety:
    • nawilżenie
    • rozświetlenie
    • sprężystość
    • ujędrnienie
    • wygładzenie
    • miękkość
    • delikatna redukcja niedoskonałości i przebarwień
    • nie uczula
    • nie zapycha porów
    • bez zapachu
    Wady:
    • nie zauważyłam działania przeciwzmarszczkowego
    Diaaana
    14 czerwca 2021 o 14:05
    Jest miłość!
    Produkt do którego zawsze wracam. Zawiera między innymi fitrat śluzu ślimaka, jad pszczeli, kwas hialuronowy czy niacynamid. Lotion posiada bardzo delikatną konsystencje, która idealnie nawilża i przygotowuje skórę na następne etapy pielęgnacji. Idealnie sprawdza się pod makijaż zamiast lekkiego kremu/ pod krem spf. Skóra jest po nim super nawilżona i napiera(używam pod niego serum z polny warkocz). Wcześniej miałam kilka próbek tego lotionu aż w końcu zakupiłam pełnowymiarowy produkt promocji za nie całe 65 zł.
    Zalety:
    • Nawilża
    • Ujędrnia
  • 16 lutego 2021 o 12:53
    Delikatne ochronno-nawilżające serum lub jako lekki krem na lato (
    OCZEKIWANIA Potrzebowałam nawilżającego, nieco bardziej treściwego lotion na chłodniejszy okres. Moje wymagania : dobre nawilżenie, musi dobrze współgrać z kremami i mieć dobry skład. Z produktami Benton zapoznałam się dość niedawno, zamawiając serie Snail Bee. Benton jest koreańską marką dostępną internetowo w Polsce. Mają bardzo dobre składy, dopracowane opakowania (najlepszej pompki do lotion nie widziałam nigdzie) no i światową renomę. Jeśli chodzi o skład to jak wielu kosmetyków koreańskich ma rewelacyjny. Ma aktywne składniki, wśród których znajdziemy m.in. śluz ślimaka, aloes, glicerynę i masę ekstraktów. Jeśli chodzi o opakowanie, to tu zarówno pełnowymiarowy produkt (ciemna plastikowa przejrzysta buteleczka z idealną pompką) jak i próbki (ciemna plastikowa tubka z zakrętką) jest idealnie dopracowany zarówno pod względem praktycznym jak i estetycznym. Lotion bardzo wygodnie się wydobywa a samo opakowanie ma stonowaną szatę graficzną nawiązującą do luksusowych kosmetyków z wyższej półki. Lotion prawie nie posiada zapachu. Ta ledwo wyczuwalna woń ma przyjemny nieco mleczny zapach. Po pierwszym użyciu wiedziałam że się polubimy. Lotion bardzo łatwo wydobywa się z pompki, ma lekką teksturę ciut rzadkiego kremu i jest białego/mlecznego koloru. Bardzo łatwo się rozprowadza i bardzo szybko się wchłania bez ostatku. Nie pozostawia absolutnie żadnego filmu lub warstwy. Już po chwili skóra jest rozluźniona i fizycznie czuć że jest otulona. Lotion dobrze współgra z kremami, nawet z tymi bardziej tłustymi, jednak posiadaczki cer tłustych mogą stosować go solo. Moja cera normalna i skłonna do przesuszu domagała się jednak dodatkowo kremu. Lotion jest niewiarygodnie wydajne. Ja go używałam, i używałam i używałam a ono się nie kończyło. Zaczęłam nim smarować mamę i babcię od czasu do czasu i tak mi wystarczyło na 4-5 miesięcy. Po ukończeniu lotion, mogę śmiało powiedzieć że lotion nie robi efektu "wow"!, ale dobrze chroni i nawilża skórę. Nie podrażnia (choć jest tam jad pszczeli) i nie zapycha. Także jest to świetny wybór dla wielbicielek minimalistycznej pielęgnacji. Podsumowując, ten lotion może służyć jako serum a może być lekkim kremem dla bardziej tłustych cer, np. na lato. Lotion mimo nieco wyższej ceny jest horrendalnie wydajny i na dłuższą metę jest bardziej ekonomiczny.
    Zalety:
    • nie podrażnia i nie zapycha
    • Delikatne nawilżenie i ochrona
    • Dobrze współgra z innymi produktami
    Wady:
    • Na efekty trzeba poczekać i nie ma efektu wow
  • 15 listopada 2020 o 15:15
    Trzeba się w niego nauczyć
    Mam skórę atopową (choruję na AZS praktycznie od urodzenia), co niestety powoduje, że praktycznie każda funkcja mojej skóry jest rozregulowana. Za czasów, kiedy reszta mojej pielęgnacji nie była dograna, mimo ładnego składu ten lotion mi się nie sprawdzał - nie ma co liczyć, że będzie się wchłaniał dobrze na skórze, która nie jest dobrze oczyszczona z martwego naskórka i zanieczyszczeń, plus wydziela zbyt dużą ilość sebum, często o kiepskim składzie. Podobnie jest z okresami większej wilgotności powietrza - wtedy na ogół przerzucam się na lotion Bentona z zieloną herbatą, lotion Whamisy, lub po prostu na inny produkt , mniej humektantowy, ponieważ ten po prostu chłonie wilgoć jak gąbka i lubi się kleić. Snail Bee High Content Lotion pokazuje klasę na skórze suchej, w warunkach niskiej wilgotności, najlepiej z odrobiną kwasów PHA lub niacynamidu pod spodem, które pomagają mu się dobrze wchłaniać - wtedy świetnie wykonuje swoją robotę. Skóra jest jasna, zaczerwienienia szybciej znikają, a nawet poziom wilgotności uznaję za zadowalający (osiągnięcie jakiegokolwiek nawilżenia u mnie niestety jest ogromnie trudne). Ciężko mi też uwierzyć, że jego baza oparta na olivatach sieje większe spustoszenie od standardowych emulgatorów, używanych często, gęsto w "naturalnych" kremach - jest zdecydowanie mniej oblepiający, ale skóra musi być odpowiednio przygotowana na jego przyjęcie. Utrzymuje dobry stan skóry po wyregulowaniu nadmiernego złuszczania, wygląda ona jaśniej, zapalenia są zredukowane - generalnie bardzo polecam, lecz trzeba się liczyć z tym, że nie nadrobi on samodzielnie braków w innych krokach pielęgnacyjnych. Jako element przemyślanej, kilkuetapowej pielęgnacji sprawdza się świetnie.
    • skład
    • działanie
    • promocyjna cena
    • krem bb wygląda na nim całkiem zacnie
    Wady:
    • raczej nadaje się na miesiące o niskiej wilgotności powietrza
    undulka
    10 marca 2020 o 13:03
    bardzo dobry lotion
    Od jakiegoś czasu stosuję dość kompleksową pielęgnację: po toniku esencję, serum (i dodatkowe w strefie t, żeby zajeło się porami), które czasem uzupełniam retinoidem, potem lotion, a na końcu krem. Poprzednio stosowałam lotion z It's skin (polecam serdecznie), ale ten miał bardzo dobre recenzje, więc się na niego zdecydowałam. Myślę, że latem sprawdzi się zamiast kremu, natomiast ważne jest, żeby między tonikiem a nałożeniem tego lotionu użyć esencji/hydrolatu, bo inaczej pewnie się nie wchłonie. Poza tym jest pomyślany jako część składowa pielęgnacji wieloetapowej, i solo może nie działać tak dobrze. Ja go stosuję z esencją tej samej firmy (tylko z biofermentem ryżowym), wieczorem na serum z tej serii, rano na serum rozświetlające. W porównaniu do poprzedniego lotionu, którego używałam, jego konsystencja jest gęstsza, on sam wydaje się być dużo bogatszy. Nie ma może takiego uczucia natychmiastowej świeżości, ale po prawie dwóch miesiącach codziennego stosowania, widzę jak dobre daje efekty. Świetnie nawilża, mam wrażenie, że skóra jest bardziej jędrna i jakby grubsza. Nie podrażnia się już tak łatwo, a niedoskonałości już prawie nie występują. Jest wyraźnie wygładzona i wygląda na młodszą. Bardzo szybko się wchłania, jest wydajny, i nie zapycha. Jeśli chodzi o skład, to tutaj się dzieje magia. Zawiera bardzo korzystny dla skóry ekstrakt ze śluzu ślimaka (90%) oraz jadu pszczelego. Śluz ślimaka to samo dobro dla skóry - odbudowuje uszkodzenia, wygładza zmarszczki, stymuluje i regeneruje. Jad pszczeli to taki botoks w wersji soft, ale - co ważne, pobudza wytwarzanie kolagenu i elastyny. Nie tyle więc doraźnie wygładza zmarszczki (chociaż to też), co przede wszystkim zapobiega pojawianiu się nowych. Jeśli chodzi o zapach, to może nie jest zachwycający, ale też nie przeszkadza. Lotion zamknięty jest w ładnym, chociaż plastikowym opakowaniu z elegancją pompką.
    Zalety:
    • skład. 90% śluzu ślimaka i jad pszczeli
    • nawilża skórę
    • uspokaja
    • działa przeciwzmarszczowo i przeciwstarzeniowo
    • poprawia się ogólna kondycja skóry (mniej skłonności do podrażnień, jest jakby grubsza)
    • uelastycznia
    • szybko się wchłania
    Wady:
    • cena, ale często jest na promocji
    • nie sprawdzi się jako produkt solo