Doskonałe dla początkujących lub do makijażu dziennego.
Dotychczas wierna byłam pigmentom Inglota i GlamShopu, lubię też MAC (choć w przypadku tych ostatnich cena jest już mniej przyjazna), ale intrygowały mnie recenzowane pigmenty krakowskiej marki Hean. Cena niziutka, kolory piękne i bardzo w moim guście - musiałam je mieć, po prostu!
Wybrałam dla siebie dwa kolory:
02 Sand Opal - jasna, złocista biel, bez niebieskich/zielonych drobinek, idealna do rozświetlania wewnętrznych kącików oczu.
09 Golden Topaz - przepiękny, ciepły odcień złocistego brązu.
Pigmenty od Hean, prócz pięknych kolorów i niskiej ceny cechuje również przyjazna użytkownikowi konsystencja - są sypkie (a jakże), ale przy tym dość miałkie - aplikuje się je niezwykle łatwo, nawet bez kleju do brokatów, choć naturalnie, efekt jest wtedy bardziej subtelny. Nie osypują się nadmiernie, choć wiadomo - trzeba nakładać je oszczędnie, jak to pigmenty.
Bardzo podoba mi się to, jak te pigmenty prezentują się na oczach - rozświetlenie jest widoczne, ale nie nazbyt mocne - na pewno nie takie, jak na przykład w turbotach GS czy też w pigmentach Inglota, ale...to dobrze! Jesteśmy różne i różne są nasze oczekiwania, dlatego jestem przekonana, że ten elegancki, lekki blask znajdzie swoje wielbicielki ;).
Spokojnie możemy użyć ich do makijażu dziennego - kolory są bowiem nasycone, błysk szlachetny, a trwałość makijażu jest na wysokim poziomie - nic się nie osypuje, nie blednie w ciągu dnia i nie zbiera w załamaniach powiek.
Demakijaż jest prosty i szybki (wystarczy micel), a kondycja skóry nie jest nadszarpnięta - pigmenty nie uczulają i nie podrażniają.
Wady?
Słabej jakości, wręcz tandetne powiedziałabym, opakowanie - nakrętka jednego słoiczka pękła po jednym upadku, z drugiej zaś schodzi sreberko i wygląda to strasznie - aż wstyd, zwłaszcza, że Hean ma zazwyczaj porządne opakowania.
Ogólnie rzecz biorąc - pomijając opakowanie, to zawartość jest naprawdę zacna.
Może i nie znajdziemy tutaj turbo błysku, ale też i nie każda z nas tak mocny blask w makijażu lubi.
Moim zdaniem te pigmenty sprawdzą się u początkujących oraz właśnie u kobiet, które szukają trwałych i subtelnie błyszczących cieni idealnych do makijażu dziennego.
Polecić je mogę i robię to z czystym sumieniem - warto je poznać, zwłaszcza w takiej cenie!
- Trwałość