Toniki i hydrolaty

Organic Life #NoProblem, Antybakteryjny tonik z aktywnym srebrem i glukonolaktonem

• 2 czerwca 2022 o 8:43
    Na piatkę :)
    Zużyłam już kilka buteleczek tego toniku, więc czas na przerwę. Najczęściej kupowałam go w zestawie z balsamem do mycia twarzy z tej samej serii albo solo w promocji. Płaciłam około 25 zł (cena regularna to prawie 40 zł). Trochę dużo jak na tonik, ale bardzo przypadł do gustu cerze. Moja cera: tłusta, z tendencją do niedoskonałości. Toników używam codziennie od wielu lat, w przeciwnym razie skóra potrafi mi się zbuntować i wygląda po prostu gorzej. W zasadzie ten specyfik działa ogólnie jak większość toników. Ale jest jedna rzecz, która go wyróżniła spośród innych - naprawdę poprawiał stan mojej skóry. Inne toniki zazwyczaj są neutralne i cieszę się, gdy nie szkodzą. Oprócz tego niwelował lekkie spięcie cery po myciu, nie kleił się, kolejne kosmetyki dobrze się po nim wchłaniały. Nie wysuszał, nie powodował podrażnień. Miał ziołowy zapach, który czułam tylko w trakcie rozpylania go na twarzy. Na szczęście był delikatny i całkiem naturalny, bo średnio przypadł mi do gustu. Miałam już gorsze zapachy toników, więc ogólnie i tak nie było źle - w przeciwnym razie moja przygoda skończyłaby się na jednym egzemplarzu. Opakowanie to zwyczajna biała butelka, przez którą widać pod światło zużycie płynu. Zamknięcie to wciskana zatyczka, którą od razu wymieniałam na pompkę po innym toniku - dzięki temu nie używam już wacików a i wydajność nieco wzrasta, czasem też wklepywałam płyn dłońmi. Skład produktu również mi odpowiada, nie ma tam kontrowersyjnych pozycji. Szata graficzna mi się nie podoba, jest zbyt pstrokata i nastolatkowa. Może i czuję się młoda duchem, ale wolałabym coś innego, spójnego z pozostałymi kosmetykami tej firmy. Ale to tylko grafika i moje widzimisię. Podsumowując, tonik jest jednym z lepszych jakie miałam, ale jak to w życiu bywa - po kilku butelkach zwyczajnie mi się znudził. Wrócę kiedyś do niego, o ile nadal będę mogła dostać go w niższej cenie. Zasługuje u mnie na 5 gwiazdek.
  • 23 października 2021 o 16:32
    Uwielbiam ten tonik
    Uwielbiam ten tonik. Świetnie mi się sprawdził, gdy miałam duże problemy z trądzikiem. Ma lekką, wodnistą formułę i jest bardzo wydajny. Bardzo dobrze nawilża skórę, nie wysuszając jej. Koi podrażnienia i dobrze radzi sobie z wypryskami. Idealny dla cery tłustej i problematycznej.
    Zalety:
    • bardzo dobrze matuje skórę
    • reguluje prace gruczołów łojowych
    • koi i świetnie radzi sobie z wypryskami
    • nie wysusza skóry.