Pudry do twarzy

Make Up Academy (MUA) Pro/Base, Full Coverage Matte Pressed Powder Matujący puder prasowany do twarzy

5 na 51 opinię

• 9 stycznia 2020 o 14:19
    Hit w codziennym makijażu
    Podczas urlopu macierzyńskiego postawiłam na makijaż "no make up" oraz stosowanie tańszych kosmetyków o dobrych składach. Będąc w drogerii Natura natknęłam się na ten produkt, który przykuł moją uwagę głównie napisem deklarującym brak talku w składzie. Spojarzałam na niską cenę (będącą akurat w promocji) i po dobraniu odpowiedniego odcienia, wzięłam kosmetyk do testów. Początkowo nakładałam go pędzlem jak dotychczas wszystkie pudry, ale miałam wrażenie, że ten sposób aplikacji podkreśla suche skórki i niedoskonałości. Podobnie było przy stosowaniu puszka. Dopiero aplikacja mokrą gąbeczką przyniosła zadowalający efekt - produkt pięknie złączył się ze skórą, co dało naturalny efekt. Przy tym cera była faktycznie zmatowiona, a taki stan utrzymuje się do około 5 godzin (co jak dla mnie przy pudrach na codzień, całkiem nieźle). Jedynie do czego mogę się przyczepić, to opakowanie, które jest dość estetyczne, ale bardzo nietrwałe. Wieczko dość szybko odpadło co poskutkowało potem rozkruszeniem się pudru.
    Zalety:
    • skład: bez talku!
    • nie obciąża i nie przesusza skóry
    • naturalne, stapiające się z cerą wykończenie (ale jedynie podczas aplikacji mokrą gąbeczką)
    • dosyć trwały
    • gama kolorystyczna dopasowana do polskich cer :)
    • cena!
    Wady:
    • nietrwałe opakowanie - wieczko szybko się oderwało, a puder przy upadku rozkruszył
    • nie nadaje się do każdego rodzaju aplikacji - efekt przesuszenia skóry podczas nakładania pędzlem oraz puszkiem
    Drogeria Natura