Farby do włosów

L'Oreal Paris Age Perfect, Wielowymiarowa koloryzacja upiększająca

• 23 kwietnia 2023 o 20:29
    Średnia, znam lepsze, chociaż kolor wyszedł ładny
    Farbę kupiłam w zasadzie za namową męża - była promocja, a ja akurat szukałam czegoś do domowej koloryzacji włosów. Cena regularna jest dość wysoka, ale na promocji do przyjęcia, a że skończyłam 45 lat, zatem uznałam, że można się wspomóc taką farbą. Mój odcień to karmelowy blond - na włosach daje efekt pięknie połyskującego ciemnego blondu. Farba łatwo się aplikuje, dołączona też jest szczoteczka, która pomaga rozprowadzić produkt. Efekt kolorystyczny jest naturalny, ja uzyskałam kolor bardzo zbliżony do mojego naturalnego koloru włosów. Siwych włosów nie mam bardzo dużo, wszystkie zostały pokryte kolorem. Zatem co mi nie pasuje? Ano to, że końce wlosów są bardzo przesuszone po tej farbie, mimo zastosowania dołączonej do niej maski - odżywki. Włosy farbuję regularnie i do tej pory to mi się nie zdarzyło. Dlatego raczej nie skuszę sie ponownie na tą farbę, mimo ładnego efektu kolorystycznego.
  • 16 marca 2021 o 7:51
    Piękny połysk
    Farba Age Perfect jest prosta w nałożeniu i daje dobry efekt koloryzacji. Zachwyciła mnie szczoteczka do rozprowadzania preparatu na włosach. Krem koloryzujący mieszamy w butelce z aktywatorem, po aplikacji u nasady rozprowadzamy dołączoną szczoteczką. Ogromnym plusem jest to , że jest dwustronna i na skroniach gęstszą stroną można dobrze rozprowadzić farbę a potem stroną gdzie jest mniej ząbków rozprowadzić po długości i rozczesać. Farba nie spływa. Mam włosy średnio gęste, w połowie siwe, do ramion. Farba dobrze pokrywa siwiznę, połysk jest piękny. W opakowaniu jest dołączona odżywka, niezwykle wydajna, dzięki ktorej włosy są miękkie i przyjemne w dotyku. Farbę kupiła za ok 30 zł w drogerii na promocji. Zdecydowanie warta swojej ceny i polecenia.
    Zalety:
    • Aplikacja, konsystencja, efekt krycia siwych włosów.
  • 1 sierpnia 2020 o 18:52
    Najgorsza farba tej dekady
    Nie mogę uwierzyć, że ten produkt jest aż tak zły. Najpoważniejszym zarzutem jest to iż obiecuje pokrycie siwych włosów w 100 % moich nie pokryła nawet w 10; ma bardzo nieprzyjemny zapach, co więcej mimo bardzo dokładnego spłukania ten zapach pojawia w małym natężeniu się także przy drugim i trzecim myciu na wilgotnych włosach. Do farby dołączona jest szczoteczka mająca ułatwiać aplikację, nie wiem tyko komu i w jaki sposób... może byłaby dobra dla osób o bardzo krótkich i rzadkich włosach. Nakładanie farby przy jej pomocy to nie lada kłopot. Używam jednego z odcieni blondu i zazwyczaj kolejne mycia sprawiają, że kolor zmywając się staje się ładniejszy(blondynki wiedzą o co chodzi), tutaj jest odwrotnie, wraz z kolejnym myciem kolor zmywając się jest coraz brzydszy. Nie jest to też tania farba, kosztuje powyżej 50 złotych, cena o wiele za wysoka do jakości produktu. Nie polecam!!!