Cienie do powiek

Glam Shop GlamBOX, Paleta cieni do oczu `Brązowy cukier`

• 26 listopada 2022 o 14:04
    Nie podoba mi sie
    Paletka dostępna obecnie w cenie 59, i przyznam szczerze, ze mysle czy w tej cenie to opłacalny zakup. Chyba jednak nie, ze wzgledu na bardzo słaba jakosc Maty są bardzo podobne do siebie, podobnie wyglądają na oku, a ich ciepło bije z każdej strony... maty pylą sie bardzo i osypka pod okiem murowana. Kolory sie łącza ale razem ze soba niestety tracą swój wyrazisty kolor i robia sie mdłe. Bez kleju, korektora itp trzymają sie słabo, łatwo wytraca sie kolor i zbiera sie w załamaniu. Niestety jakosc dla mnie do przejścia. Chyba ze ktoś ma dużo czasu to musi stosować bazy itp Błyski są specyficzne, kontrowersyjne bo mimo innego vibu w palecie to na oku juz tego nie widac. Nie rozumiem ich konsystencji, często mam problem z przyczepnością do powieki. Niektóre zlotka odpadają a tearz mam na całej buzi. Brokat który wyglada fatalnie pod okiem itp. To pierwsza paleta która wymaga kleju pod błyski zeby wydobyć ten blask. Paletka bardzo specyficzna, bardzo dziwna i nie nadaje sie na szybko na makijaz... az z takim zamysłem trafiła do mnie. Mała i ma lusterko, są brązy są blaski/ No taki idealny do makijażu na kazdy dzień. Zniechęciła mnie skutecznie do dalszych zakupów, i na razie nie chce zadnej 9 bo obawiam sie podobnej sytuacji.
  • 25 lutego 2022 o 12:55
    Mam mieszane uczucia
    Uważam, że paletka Brązowy Cukier od Glam Shopu nie jest zła, ale ma kilka mankamentów. Maty są w porządku, trochę się osypują, dlatego warto otrzepać pędzel przed przyłożeniem go do powieki. Dodatkowo polecam równomierne rozprowadzenie cienia na pędzlu (na przykład chwilę pracując pędzlem najpierw na grzbiecie dłoni, a dopiero później na powiece), ponieważ matowe cienie potrafią aplikować się plamiście, szczególnie ten najciemniejszy brąz o nazwie Agawa. Konsystencja jest sucha. Pigment mocny. Dla mnie najłatwiej pracuje się tymi matami, gdy stopniuję ich intensywność nakładając cienie małymi porcjami na powiekę, inaczej trudno rozetrzeć je do chmurki. Cienie błyszczące również nie są bezproblemowe. Kolory Cukiernica, Deserowy oraz Syrop to ta sama formuła błysków, które są dość drobno zmielone i nie są tak trudne w pracy jak Posypka. Co prawda wszystkie potrafią osypać się pod okiem podczas aplikacji jeżeli napakujemy na pędzel dużo produktu, jednak wspomniana Posypka robi brokatową posypkę pod okiem i na policzkach również w trakcie dnia mimo aplikacji na Nyx glitter primer. Cień Polewka, mimo tego samego składu co Posypka, takiej tragedii nie robi, mogę powiedzieć że lepiej się przykleja i nie odkleja aż tak od powieki w ciągu noszenia. Wszystkie błyszczące cienie pięknie połyskują, robią naprawdę efekt wow na oku, natomiast niestety kosztem makijażu twarzy przez to osypywanie. Jeżeli komuś zależy na szybkiej pracy z cieniami bez konieczności uważania na każdy ruch pędzlem, ta paleta się nie sprawdzi. Samo opakowanie paletki potrafi być nieźle ubrudzone przez sypkość cieni i pylenie. Lusterko umieszczone w palecie jest wygodne, duże, wystarczające by zrobić makijaż oczu. Nie zniekształca obrazu.
    Zalety:
    • Intensywność cieni błyszczących
    • Mocna pigmentacja matowych odcieni
    • Lusterko w palecie
    • Niewygórowana cena
    Wady:
    • Osypywanie
    • Lotność cieni (bałagan w paletce, szybsze zużywanie cieni)
  • 2 lutego 2021 o 14:22
    nie lubimy się
    nie jestem fanką matów od glam shop. są suche, bardzo się pylą przy średnim pigmencie. w palecie ciężko określić jak będzie sprawdzał sie dany cień. jeden będzie mocno zbity i ciężko będzie go nabrać na pędzel a drugi wystarczy że raz się nabierze i mamy denko w wyprasce. kolorystyka może być ale dla osób kóre lubią mocniejsze oko szału nie osiągnął. błyski za to są cudowne ! posypka mieni się na każdy możliwy kolor, jest moim ulubionym z palety. praca z cieniami jest całkiem prosta, można budować nasycenie, nie ma problemu z blendowaniem. rudy odcien lubi plamić. co do samego opakowania ... totalnie mi się nie podoba... wygląda tragicznie i staro. grafika jest dość tandetna. duży plus jednak za solidny karton
  • 20 stycznia 2021 o 10:19
    DRAMAT nie polecam
    Cienie blyszczace bez koloru, maty znikaja a wszystkie drobinki laduja na caaaalej twarzy. Opakowanie dramat, nie do opisania. Cale szczescie ze dostalam to w prezencie na gwiazdke, bo plulabym sobie w brode, ze wyrzucam hajsy w bloto.
  • 8 stycznia 2021 o 17:42
    Często po nią sięgam
    Pierwsze co mnie urzekło to kolorystyka - niby cienie w odcieniach brązu to nic oryginalnego ale ja osobiście po tego typu cienie sięgam najczęściej, bo ładnie podkreślają mój kolor oczu. Jeśli chodzi o maty to są dobrze napigmentowane, ale trzeba uważać, bo się osypują i za to odejmuję gwiazdkę. Natomiast błyski są genialne, jeden z najlepszych aspektów tej palety!
    Zalety:
    • piękne błyszczące cienie
    • dobra pigmentacja
    • kolorystyka
    Wady:
    • maty się osypują