Tusze i tinty do brwi

M.A.C. Shape & Shade Brow Tint Kredka do brwi

• 13 października 2021 o 13:59
    Pół na pół
    Mam kolor Taupe, cudny subtelny brąz, bardzo neutralny i lekki. Dobry dla blondynek jak i szatynki lub rudej. Uniwersalny jak rzadko. Niestety zawiodłam się na reszcie tzn. Pisak jest za gruby i przede wszystkim za miękki, więc efekt micro włosków odpada. Tu można użyć go raczej tak jak kredki. Kolejny minus to wydaje się zbyt suchy. Ta suchość utrudnia precyzyjne nakładanie oraz wydobycie tego fajnego koloru. Duża szkoda, bo kolor jak to Mac ma w zwyczaju -bezbłędny.
    Zalety:
    • Kolor
    Wady:
    • Suchy
    • Za miękki i za gruby pędzelek
  • 29 września 2020 o 21:04
    Bardzo dobry produkt
    Pierwszy mój pisak w odcieniu „taupe” zakupiłam z ciekawości około półtora roku temu. Nie zliczę ile opakowań tego produktu zdążyłam kupić od tamtej pory - całe szczęście, że firma MAC wprowadziła akcję „Back to Mac” dzięki której za 6 pustych opakowań dostajemy wybrany odcień szminki z kolekcji podstawowej, co sprawia, że jeszcze chętniej sięgam po ich produkty natomiast pamiętam jak potrafiłam przyjść do ich drogerii z samymi wykończonymi pisakami „Shape & Shade” - co z tym idzie, produkt nie jest taki wydajny jakby się mogło wydawać. Końcówka „Shape” czyli precyzyjny cienki pędzelek nasączony tuszem jest przeze mnie katowany dzień w dzień i z jego pomocą możemy optycznie zagęścić swoje brwi w naturalny sposób, dorysowując sobie dodatkowe włoski. Końcówka „Shade” czyli gąbczasty szeroki pisak zamoczony jakby w pomadzie w tym samym odcieniu co tusz, nie sprawdza mi się kompletnie do niczego więc nie używam go wcale. Mimo, iż produkt o którym mowa nie jest w moim odczuciu produktem idealnym, nie znalazłam jeszcze żadnego innego, tak trwałego pisaka przy pomocy którego byłabym w stanie narysować tak cienkie „włoski”.
    Zalety:
    • dobrze dopasowana gama odcieni w różnych tonacjach kolorystycznych, każdy znajdzie coś dla siebie
    • bardzo precyzyjny pędzelek
    Wady:
    • według mnie gąbczasta końcówka jest bezużyteczna
    • niezbyt wydajny
    edasik
    6 lutego 2020 o 14:38
    HIT dla anty insta trendu
    NAJLEPSZY pisak do brwi na rynku. Posiadam kolor Taupe i Fling. Produkt posiada niezwykle precyzyjny pędzelek, którym można dorysować idealne, mega naturalne włoski. Sam produkt jest świetnie przemyślany, tusz nie jest mocno napigmentowany, wydaje sie byc mocna rozwodniony, dzięki czemu nie uzyskamy sztucznego efektu lub plam. Idealny produkt do malowania"bushy brows", otrzymywania naturalnego efektu i do dorysowywania początków brwi, bez insta efektu. Trwałość maksymalna!
    • kolory
    • aplikacja
    Wady:
    • nie używam drugiego końca produktu

Zobacz także inne Tusze i tinty do brwi