Odżywki do paznokci

Bielenda Bio Vegan Nail Care, Odżywka do paznokci `Algi morskie`

Nasi użytkownicy zostawili 7 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 6 lipca 2022 o 22:02
    Bardzo fajna odżywka do paznokci. Wzmacnia je i daje im ładny połysk.
    Udało mi się dorwać wersję z algami i pszenicą w gazecie Zwierciadło - do gazety były dołączone 2 odżywki, za które w sumie z gazetą zapłaciłam niecałe 10zł. Mam dość cienkie paznokcie, więc zwykle ich zapuszczanie kończy się rozdwojeniem albo łamaniem paznokci... Do tego można je wyginać jak kartkę... A raczej można było... Dzięki tym odżywką moje paznokcie stały się mocniejsze a zapuszczanie ich nie kończy się szybkim skróceniem do minimum. Podoba mi się ich opakownie. Wygląda na bardzo naturalne. Do tego zakrętka odżywki przypomina taką z korka, jednak jest plastikowa. Odżywka z algami zapowiadała się na lekko niebieską, jednak po pomalowaniu nie daje niebieskiej poświaty (i tutaj niestety szkoda bo trochę na to liczyłam). Odżywka jest bezbarwna na paznokciach W konsystencji jest jak typowy bezbarwny lakier. Nakładam jedną warstwę. Odżywka ekspresowo wysycha, zostawiając ładny połysk na paznokciach, dzięki czemu nie muszę ich malować a poznajcie wyglądają na zdrowe i zadbane. Odżywkę należy nakładać co 2-3 dni jeśli chce się faktycznie uzyskać efekt wzmocnienia. Do tego nie jest ona mega trwała na paznokciach (w końcu to nie lakier), przez co po ok 3 dniach widać, że się ściera. Jednak zauważyłam, że odżywka z algami trzyma się trochę dłużej niż wersja z pszenicą. Zwykłe jak odżywka nie jest mocna starta to nakładam na nią kolejną warstwę po 3/4 dniach. Chyba że wygląda już nieestetyczne to zmywam zmywaczem. Należy ją nałożyć oczywiście na czyste, nie pomalowane paznokcie. Ja jestem mega zadowolona z efektów.
  • 10 czerwca 2022 o 19:43
    Ponownie po nią nie sięgnę
    Dwie odżywki z Bielendy znalazłam w czasopiśmie za 9,90zł.Podejrzewam że jedna sztuka mogła tyle kosztować w drogerii a tu mam dwie buteleczki plus gazetkę do poczytania dlatego jestem częstym gościem w Empiku i szukam tam takich dodatków. *Opakowanie-mała buteleczka z grafiką alg . Kartonik w brązowym kolorze , fajnie zdobiony tak jak buteleczka. *Odżywka ma w butelce kolor lekko niebieski co przy nałożeniu dwóch warstw na paznokieć daje dziwne sine zabarwienie. Nie używam jej samodzielnie, najczęściej pod kolorowy lakier *Zapach-śmierdzi jeszcze bardziej dusząco niż wersja z pszenicą *Pędzelek-mały, wąski, nie rozczapierza się , jest precyzyjny. Trzonek dobrej długości aby manewrować po paznokciu *Konsystencja-rzadka , wodnista ale przy ostrożnym malowaniu nie wylewa się na skórki. *Trwałość-bardzo słaba, potrafi odchodzić od paznokcia całymi kawałkami nawet tego samego dnia, czasem wytrzyma do następnego *Skład Jest wzbogacony o ekstrakt z alg i olej z krokosza barwieńskiego które mają regenerować i wygładzać ale czy będzie widać ich działanie w gąszczu całej reszty chemicznych składników. Czy produkt faktycznie jest Bio czy tylko taki udaje ? Efekty W sumie to nie zużyłam nawet połowy butelki bo nałożony solo nadaje paznokciom chory wygląd więc nawet w ten sposób nie mogłam jej zużyć. Poza tym jakiś wielkich właściwości regenerujących nie zauważyłam (przy stosowaniu co 2,3 dzień)
  • 2 października 2021 o 21:32
    Hit wśród odżywek do paznokci
    Dawno nie trafiłam na tak dobrą odżywkę do paznokci. Zawsze te które stosowałam odpadały od płytki na drugi dzień, łuszcząc się niemiłosiernie podczas najprostrzych domowych czynności. Moje paznokcie ostatnio nie są w dobrej kondycji, podatne na rozdwajanie i słabo rosnące wołały o ratunek. Odżywkę kupiłam w dwupaku razem z pewną gazetką w empiku, całość kosztowała niecałe 10 zł i to były najlepiej wydane pieniążki na promocji. Buteleczka piękna o niebieskiej zawartości, krótki pędzelek śmiało daje rade w bezproblemowej aplikacji, całość solidnie opakowana w eko tekturowe pudełeczko z opisem. Miło się na opakowanie patrzy. Odżywka w składzie zawiera ekstrakty z alg morskich i olej z nasion krokosza barwierskiego, jest to wegański odżywka o dość ładnym zapachu jak na produkt tego typu, bez tego wstrętnego ostrego odoru który ma większość odżywek tego typu. Używałam jej co drugi, trzeci dzień dzień. Po miesiącu paznokcie się zregenerowały na tyle, że ten efekt był widoczny gołym okiem. Nabrały połysku i wyraźnie stwardniały. Dobrze też zabezpiecza przed rozdwajaniem płytki a także przed złamaniami i co najważniejsze trzyma się długo bez łuszczenia, cud! Bardzo polecam, możecie śmiało kupować, jeśli zależy Wam na zabezpieczeniu płytki.
    Zalety:
    • rewelacyjne działanie
    • długo się trzyma na płytce, nie odpryskuje
    • niska cena
    • bezpieczny skład.
    Wady:
    • dwie warstwy daje dość chłodny trupi odcień na paznokciach
    goha80
    18 września 2021 o 11:20
    Super!
    Odzywkę kupiłam niedawno. nie celowo.....przy okazji bo szukałam w drogerii zupełnie czegoś innego a tu patrzę wyprzedaż odżywek do paznokci bielendy za 5 zł. No i jak tu nie wziąć? powiem tak: Pierwsze wrażenie jest najwazniejsze i tu jest super! opakowanie śliczne i dopracowane w szczegółach: od pięknej buteleczki, równo naklejoną etykietkę po superowy płaski i świetnie malujący pędzelek! Odżywka utwardza paznokcie które od razu nabierają połysku i wyglądają zdrowiej. Trzyma się super a nie jak inne które zaraz się łuszczą i ścierają. Dla mnie ważne jest by moje paznocie były chronione. Ta odżywka przywróciła mi wiarę w to że istnieją dobre produkty odżywiające paznocie. Wszystko inne od eveline 8w1, do biotebal i regenerum wywalam do kosza!
    Drogeria Natura
  • 16 czerwca 2021 o 12:56
    Jestem zachwycona!
    Najlepsza odżywka jaką miałam do tej pory! Po kilku miesiącach regularnego stosowania zauważyłam znaczną poprawę stanu moich paznokci. Są twardsze, przestały się łamać i szybciej rosną. Dodatkowo świetnie się sprawdza jako baza pod lakier, zwiększa jego trwałość. Polecam serdecznie!
    Zalety:
    • Poprawa stanu paznokci
    • Bardzo szybko schnie
    • Produkt wielozadaniowy
    • Piękne opakowanie