Balsamy do ust

Yves Rocher Plaisirs Nature, Au Karite Baume Levres Balsam do ust `Karite`

• 14 marca 2025 o 14:57
    Taka sobie
    Pomadka ochronna Yves Rocher Plaisirs Nature, Au Karite Baume Levres, ważąca 4,8 g, z pewnością zwraca uwagę poręcznym opakowaniem w wąskim sztyfcie. Niestety, to chyba jedyna pozytywna cecha, którą mogę jej przypisać. Po nałożeniu na usta pozostawia cienką warstwę ochronną, ale ta znika zbyt szybko, co sprawia, że nie przynosi oczekiwanej ulgi. Co do zapachu, jest on sztuczny i mdły, co nie działa na korzyść produktu. W smaku jest neutralna – to, co doceniam w pomadkach, to jednoczesne uczucie komfortu, a tu go po prostu brakuje. Nie jestem pewna, czy wrócę do tej pomadki, ponieważ nie polubiłam ani wąskiego sztyftu, ani krótkotrwałego działania. Zdecydowanie szukam czegoś, co lepiej radzi sobie z nawilżeniem i ochroną ust.
  • 20 lipca 2023 o 20:53
    Lubię do codziennego użytku
    Lubię markę Yves Rocher i jestem jej wierna już od wielu lat. To kolejny sztyft do ust od nich, który całkiem dobrze sprawdza mi się na co dzień. Ma ładne, funkcjonalne opakowanie, dobry skład i przyjemnie pachnie. Na ustach zostawia ochronną warstwę, która dość długo się utrzymuje. Zabezpiecza wargi przed wysychaniem, zapewnia im gładkość i odżywienie. Oprócz stosowania w ciągu dnia lubię użyć też tego sztyftu na noc, wtedy rano moje usta są przyjemnie gładkie i nawilżone.
  • 9 grudnia 2022 o 17:04
    Sztuczny zapach
    Te balsamy YR różnią się chyba tylko zapachami. Konsystencja jest dla mnie taka sama. Opakowanie w formie sztyftu również. Działanie tak samo podobne, czyli lekko natłuszczające. Niestety słabo nawilża. Łatwo nałożyć, ale tak samo łatwo zetrzeć. Zapach jest słodkawy, ale sztuczny. Nie polecam!
  • 19 listopada 2022 o 17:56
    Bardzo fajna
    Bezbarwna nawilżająca pomadka. Nie ma jakiegoś wyczuwalnego smaku, natomiast zapach rzeczywiście najbardziej może kojarzyć się z masłem karite. Fajnie nawilża, dość szybko się wchłania, więc jeśli mam problem z przesuszonymi ustami co muszę co chwila jej dokładać przez co jest mało wydajna. Przy "normalnych" ustach sprawdza się super, np. jako nawilżenie na mrozie czy przed spaniem.
    Zalety:
    • nawilżenie
    • lekka konsystencja - nie rozlewa się po całej buzi
    • bez koloru
    Wady:
    • mało wydajna
  • 2 września 2022 o 12:24
    Pomadka o naturalnym składzie
    Fajna pomadka o naturalnym składzie. To jest jej głównym atutem. Pomaga na spirzchnięte usta. Zapach jest w przyjemny. Jest dosyć gęsta i pozostawia na ustach tłustą warstwę, co nie do końca przypada mi do gustu. Jednak za ten super skład jestem w stanie tej pomadce to wybaczyć.
    Zalety:
    • super naturalny skład
    • pomaga nawilżyć / natłuścić usta
    • przyjemny zapach
    Wady:
    • pozostawia tłustą warstwę na ustach