Maseczki klasyczne

Douglas Collection Beauty System, Anti-ageing Mask Maska przeciw starzeniu się skóry (stara wersja)

Stara wersja produktu

YOKO_7
    7 lipca 2023 o 17:57
    Pomada do brwi, którą ktoś nazwał maseczką
    Maseczka od Douglasa została zamknięta w plastikowej kapsułce, która mieści w sobie 12 ml mlecznego produktu. Różowo-białe opakowanie zawiera z przodu spis listy składników wypisanych w półokręgu. Maseczka ma konsystencję mocno zbitą, którą wręcz trzeba wciskać w twarz. Pod wpływem ciepła rąk staje się trochę bardziej lejąca, ale to wciąż tłuste, nieporęczne masło. Właśnie, jest niesamowicie tłusta i kleista, coś jak łój. Przyjemność z zabiegu pielęgnacyjnego żadna. Można co prawda samemu udoskonalić sobie te wątpliwe doznania, wkładając kapsułkę na jakiś czas do lodówki, tak aby przynajmniej posmarować się zimnym masłem. Do tego fatalny zapach. Sztuczny, określiłabym jako tłuszczowo-konwaliowy, który niestety zostaje na długo po aplikacji na twarzy. Maseczkę trzymałam na twarzy ok 10min, a resztkę usunęłam wacikiem, tak jak głosi instrukcja. No i niestety przez cały dzień moja skóra nie była w stanie wpić takiej warstwy łoju, która wciąż pozostawała na mojej twarzy. Świeciłam się i błyszczałam z kilometra jak latarnia morska. Zrobienie make upu bez umycia twarzy okazało się niemożliwe. No i ten konwaliowy smrodek, który mnie ciągle otaczał. Ble. Niestety postanowiłam raz spróbować użyć maski jako kremu na noc, myśląc że może w ten sposób zauważę jakiś dobroczynny efekt. I szczerze mocno odradzam komukolwiek takie pomysły. Oczywiście, że twarz przy dłużej aplikacji też nie wpiła tego tłuszczu, za to zrobiła to znakomicie pościel. Mało tego, nie mogłam zasnąć przez ten intensywny, odrażający zapach. Włosy wokół linii głowy miałam okropnie tłuste. A twarz po porannym myciu stała się przesuszona, ze sterczącymi, suchymi skórkami. Komunikat "nie nadaje się dla skóry wrażliwej" powinien mnie ostrzec. Choć takiej nie posiadam to po wczytaniu się w skład, nigdy więcej już po nią nie sięgnę. Co do samego opakowania - ktoś tu czegoś mocno nie przemyślał. Maseczki nie jesteśmy w stanie użyć na raz, (nawet aplikując na szyję), więc czemu stworzono taką kapsułkę, której nie można zamknąć? Nie miałam ochoty nakładać na siebie codziennie tej pomady, więc zauważyłam po czasie, że produkt zaczyna zasychać (mimo zaklejenia go taśmą) i z maski robi się glut, którego jeszcze ciężej nałożyć na twarz. A do tego zaczyna się przebarwiać na żółto. Produkt pozostawił na mojej twarzy jedynie śmierdzącą warstwę łoju, który ciężko nazwać nawet ochronnym filmem. Nie nawilżył mojej cery, nie mówiąc już o jakimkolwiek działaniu anti-ageing. Cena absolutnie nieadekwatna do działania... żadnego. Produkt powinno się stosować co najwyżej jako pomadę do brwi, a nie maseczkę. Przykre doświadczenie zostałoby zminimalizowane, a i włoski by się przy okazji natłuściły.
    Wady:
    • zbyt zbita konsystencja, którą zamiast nakładać na twarz, trzeba wręcz wciskać
    • zapach sztuczny, drażniący, zostający na długo po aplikacji
    • pozostawia twarz świecącą z warstwą łoju/filmu
    • natłuszcza włosy wokół twarzy
    • felerne opakowanie - nie można zamknąć, przez co z produktu robi się glut
    • brak działania anti-ageing ani nawet nawilżającego
    • nieadekwatna cena
  • 4 października 2021 o 18:57
    Maseczka przyjemna w użyciu....
    Maseczka dostałam za free do jakichś zakupów od marki Douglas. Mieści się w małym plastikowym i kolorowym pojemniczku o pojemności 12ml, taka pojemność starczyła mi na 3 użycia Konstatacja produktu jest dość gęsta w białym kolorze.Zapach bardzo delikatny, przyjemny i nie drażniący. Bardzo łatwo rozprowadza się ją na twarzy i tak samo szybko da się ją z niej zmyć. Skóra wydawała się też być rozświetlona, przyjemnie odświeżona i delikatnie nawilżona. Zmniejszenia widoczność zmarszczek i ujędrnia skórę twarzy podczas jej stosowania nie zaobserwowałam. Dla mnie minusem na pewno jest samo opakowanie którego nie można zamknąć. Mimo to na pewno sięgnę po inne wersje tej maseczki by sprawdzić ich działanie na swojej mieszanej cerze.
    Iwona_C
    7 czerwca 2021 o 9:42
    Zwykła maseczka nawilżajaca z brakiem efektu anti-ageing i jeszcze ten nieciekawy skład...
    Maskę zakupiłam na portalu aukcyjnym za niebagatelna cenę 2, 69 zł. Wcześniej stosowałam maskę nawadniająca w kapsułce od Douglas, która niczym szczególnym mnie nie zachwyciła i w tym przypadku jest podobnie. Opakowanie to kapsułka o pojemności 12 ml, spokojnie wystarczy na dwa zastosowania, z racji że nie można jej zamknąć ja maseczkę stosowałam dwa dni z rzędu. Kolorystyka utrzymane w kolorze białym i różowym z dokładnym opisem produktu. Kapsułka z jednej strony posiada szpic ułatwiający otwieranie, w tym miejscu folia pokrywki nie jest doklejona i przez jej pociągnięcie dostajemy się do zawartości. Konsystencja maseczki jest treściwa, kremowa w biało - perłowym kolorze. Zapach przyjemny, świeży ale dość intensywny, dla niektórych osób może być wadą, mnie odpowiada. W składzie jest gliceryna , olej z nasion słonecznika, hydrolat bławatkowy, masło shea, ekstrakt z owoców rokitnika, lecytyna, witamina E, ekstrakt z pestek rokitnika, olej z korzenia imbiru, wyciąg z korzenia aphloi, ekstrakt z liści rozmarynu. To tyle z dobroci, ale jest tu mnóstwo konserwantów w tym phenoxyethanol, tetrasodium edta, również silikony, mikroplastik, barwniki i jest tego więcej niż substancji aktywnych. Producent zaleca trzymać ja na twarzy 5 minut a po tym czasie usunąć wszelkie pozostałości bez spłukiwania. Należy unikać stosowania w okolicach oczu , maseczka nie nadaje się również do cery wrażliwej. Produkt mimo gęstej konsystencji łatwo się rozprowadza, roztapia się pod wpływem ciepła ciała i wówczas czuć tłustość maseczki. Jest komfortowa w trzymaniu ja na buzi , nie spływa, nie występuje żadne szczypanie czy inne niepożądane reakcje.Ja na twarzy pozostawiałam ją kilka minut dłużej, nawet po tym czasie na skórze pozostała bardzo tłusta warstwa, którą usunęłam przy pomocy wacika kosmetycznego, co też nie do końca przyniosło zadowalający efekt bo skóra nadal się lepiła i mocno błyszczała. Nie zmywałam pozostałości i po około 30 minutach uległy one wchłonięciu. Cera po tym czasie nabrała ładnego blasku, była świetnie nawilżona i odżywiona, buzia wyglądała zdrowo i promiennie. Co deklarowanego przez producenta podkreślenia konturów twarzy to u siebie nie zauważyłam nic takiego, były identyczne jak przed stosowaniem maseczki. Zero zwiększenia napięcia czy sprężystości skóry. Jak dla mnie to zwykła maseczka nawilżająca i odżywiająca skórę bez widocznego działania anti-ageing. Skład jest kiepski, cena nieadekwatna do jakości i działania. Wypróbowałam ale nie do końca mnie zadowala, bo w moim odczuciu ma więcej minusów niż plusów.
    Zalety:
    • treściwa kremowa konsystencja
    • świeży intensywny zapach
    • łatwa w aplikacji
    • nawilża i odżywia skórę
    • rozpromienia cerę
    • zawartość wystarcza na dwa zastosowania
    • małe i ładne opakowanie
    Wady:
    • pozostawia mocno klejąca i tłustą warstwę na twarzy
    • brak działania anti-ageing
    • fatalny skład
    • cena niewspółmierna do jakości
  • 25 kwietnia 2021 o 9:58
    Coś innego
    Maskę kupiłam przez ciekawe opakowanie, coś nowego. Sprawdzi się w podróży. Przypomina mini wersje dżemu albo nutelli. W środku krem, o intensywnym zapachu, ale za to ładnym, orzeźwiającym. Opakowanie 12ml to dość sporo, spokojnie starczy na 2-3 użycia. Można przymknąć wieczko i powinno wytrzymać do kolejnego użycia. Konsystencja bardzo przyjemna, ale dość tłusta. Przyjemne uczucie na skórze, bo starciu maski. Chyba spróbuję innych wersji.
    Zalety:
  • 4 grudnia 2020 o 10:52
    Treściwa konsystencja o intensywnym zapachu
    Beauty System od Douglas zapakowane są w niewielkich opakowaniach, idealne na weekendowe podróże. Anti-ageing Mask wyróżnia się malinową kolorystyką na metalicznej foli która odrywamy, cała maska mieście sie w białej plastikowej "miseczce" o pojemności 12ml. Konsystencja maski jest treściwa o barwie biało perłowej. Aplikacja jest przyjemna i bezproblemowa, zapach dość intensywny na pierwszą chwile, lecz czasie się staje się lżejszy i przyjemniejszy. Producent pisze o działaniu Anti-ageing, trudno go zauważyć przy produkcie o pojemności 12ml. Skóra napewno jest miękka i nawilżona, wygląda zdrowiej, lecz nie ma mowy o spłyceniu zmarszczek. Przyjemna maska, opakowanie sprawdza się na wyjazdach weekendowych, lecz cena regularna może być barierą