Maseczki klasyczne

Janda Siła Czystego Retinolu, Maseczka na dobranoc `Głęboka regeneracja`

• 3 kwietnia 2024 o 16:16
    By poczuć ten retinol musiałabym stosować ją codziennie
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Fajnie, że opakowanie jest na dwie aplikacje, ale całość to tylko 10ml, więc troszkę w sumie niewiele. Gdy otworzyłam saszetkę zapach przypomniał mi dzieciństwo kiedy otwierałam kremy mamy, były takie typowo kremowe, drogie, takie „dorosłe”, z tym mi się skojarzył ten zapach, teraz jest dla mnie normalny, ale wnętrze bogate, konsystencja zwarta, kremowa, o pięknym zapachu typowo luksusowego kremu do twarzy. Maseczka zawiera retinol ale przez moje jego używanie, teraz żadne stosowane do tej pory kwasy nie działają na moją skórę a już na pewno nie maseczka z retinolem nałożona na kilka minut lub na noc. Mam tu na myśli łuszczenie skóry, zaczerwienienie, mrowienie, czy tez pieczenie, tego tutaj u mnie nie ma. Natomiast maseczka bardzo nawilża, napina i wygładza skórę. Nie wymaga także zmywania, bo doskonale wchłania się w skórę, nie zostawia też lepkiego czy też niepotrzebnego filmu. Ogólnie super, tylko ta cena... ZALETY: nie wymaga zmywania dobrze się wchłania w skórę bardzo dobrze napina, nawilża i wygładza skórę WADY: cena bez promocji
  • 2 marca 2024 o 17:32
    Maseczka na dobranoc ;)
    Kupiłam kilka sztuk maseczek w kremie od Jandy, sprawdzają się gdy mam mało czasu na pielęgnację wieczorem...proza życia, szybkie tempo, dużo obowiązków, a cera cierpi jest sucha, wręcz odwodniona, szara i zmęczona i wtedy ratują mnie nocne maseczki...szybko i sprawnie po demakijażu nakładam sobie zamiast kremu na noc, chwilkę poczekam na wchłonięcie i lulu ;) Kremowa maseczka umieszczona w poręcznej saszetce podzielonej perforacją na dwie aplikacje o pojemności 10 ml. Wszystkie niezbędne informacje dotyczące produktu zostały podane w przystępny sposób. Urocza kobieca szata graficzna opakowania przyciąga uwagę na sklepowej półce, cena i skład w którym znajdziemy kwas hialuronowy, retinol, witaminę E, ekstrakt z czarnej róży. Maseczka przeznaczona dla skóry suchej i normalnej ma zapewnić odżywienie, natłuszczenie i sprawdza się świetnie! Bez problemu można dobrać się do treściwego kremu o przyjemnym perfumowanym zapachu, konsystencja jest treściwa jedna porcja z saszetki wystarczy na pokrycie twarzy i szyi, dość szybko się wchłania, twarz nieco "mrowi" ale uczucie te jest chwilowe, producent informuje nas o możliwości wystąpienia chwilowego zaczerwienienia ale nic takiego nie miało miejsca. Rano twarz wygląda promiennie i zdrowo, stosuje gdy tylko zajdzie taka potrzeba mniej więcej dwa razy w tygodniu na zmianę z innymi maseczkami, kremami i serum do twarzy. Uważam, że produkt godny polecenia i dłuższego stosowania dla optymalnych efektów na które warto poczekać. Dostępność i cena na plus.
  • 22 lipca 2023 o 22:10
    Kremowe maseczki do stosowania bez spłukiwania są jednymi z moich ukochanych kosmetyków z tej kategorii i to właśnie po nie sięgam najczęściej. Lubię w nich właśnie to, że śmiało możemy je stosować jako krem na noc i dłużej cieszyć się ciekawymi efektami pielęgnacyjnymi. Najczęściej wybieram opcje o działaniu nawilżający, odżywczy bądź kojącym z racji tego, że moja cera z natury jest dość sucha, wrażliwa oraz reaktywna. Tym razem wybrałam dla siebie kosmetyk od marki o nazwie Janda. Do tej pory nie miałam z nią żadnej styczności i zrobiłam się jej bardzo ciekawa kiedy zobaczyłam kilka kosmetyków z tej kategorii od tego producenta w jednej z drogerii. Spośród kilku dostępnych maseczek ostatecznie wybrałam dla siebie maseczkę z retinolem o nazwie ,,Głęboka Regeneracja". Produkt został zamknięty w opakowaniu o formie saszetki podzielonej na dwie części. Razem ma ona pojemność 10 ml. Design produktu utrzymany jest w odcieniach bieli oraz pastelowego różu. Dodatkowo umieszczono tutaj wszelkie, najważniejsze informacje na temat produktu, takie jak jego nazwa, logo producenta, skład, zalecany sposób użytku czy bardziej szczegółowe informacje na jego temat. Cena regularna maseczki wynosi około sześciu złotych. Kosmetyk ma bardzo przyjemną, lekką i zarazem kremową konsystencję oraz białą barwę. Pachnie delikatnie, kosmetycznie z lekką nutą kobiecych perfum. Maseczka zawiera w sobie wiele ciekawych składników, takich jak ukochany przeze mnie ekstrakt różany, ale i retinol czy kwas hialuronowy. Produkt był przeze mnie stosowany właśnie trochę w formie takiego klasycznego kremu na noc. Dość przyjemnie się wchłania i pozostawia na buzi delikatną warstwę pielęgnacji z lekkim rozświetleniem. Bardzo dobrze nawilża oraz odżywia naszą skórę. Nadaje działania kojącego oraz wygładzającego. Zdecydowanie sprawdzi się nawet cerze dojrzałej. Co ciekawe, raz użyłam jej nawet pod makijaż i co do tego także nie mam żadnych zarzutów, śmiało można ją stosować także i w taki sposób. Maseczka od marki Janda to uniwersalny kosmetyk o rozbudowanym działaniu pielęgnacyjnym. Koi, nawilża, wygładza i odżywia. Powinna sprawdzić się w przypadku każdego typu cery. Zdecydowanie polecam, bardzo przyjemny produkt o dobrej wydajności.
    • Skład
    • Koi
    • Szybko się wchłania
    Goya5
    3 maja 2022 o 8:45
    polecam dla skóry suchej, dojrzałej
    polecam taką maseczkę dla skóry wymagającej zastrzyku natłuszczenia i nawilżenia. Sięgnęłam po nią, gdy moja skóra wymagała natychmiastowej pomocy po całodniowej wycieczce w góry. Konsystencja tej maseczki jest bardzo gęsta, kremowa, o delikatnym zapachu. Po jej nałożeniu myślałam, że pozapycham pory i będę miała kłopot z oczyszczaniem skóry, ale nic takiego nie miało miejsca. Świetnie sobie poradziła z moją skórą dojrzałej kobiety 45+. Ponadto opakowanie jest bardzo ładne, podzielone na dwie aplikacje, wystarczyło na twarz i szyję. napis głosi, że jest to maseczka na noc, ale faktycznie może brudzić pościel, gdyż tak szybko się nie wchłania. Chętnie sięgnę po nią następnym razem, gdy warunki atmosferyczne spowodują potrzebę natychmiastowej pomocy dla mojej skóry. Jak najbardziej polecam dla kobiet dojrzałych.
    • skuteczność
    • gęsta kosnystencja
  • 14 grudnia 2020 o 19:04
    po długich lotach samolotowych
    Powietrze w samolocie nie sprzyja skórze. Mój patent to po przylocie maseczka na twarz i sen. Janda Siła Czystego Retinolu sprawdza się w tej roli znakomicie (choć mam tu i inne świetne maseczki). Rano moja skóra odzyskuje odpowiedni poziom nawilżenia. W podróże zabieram kilka maseczek i używam raz na kilka nocy. Jednorazowy "zastrzyk" retinolu to zdecydowanie zbyt krótko, żeby zobaczyć efekt "retinolowy" czyli redukujący zmarszczki. Tu trzeba kilku tygodni czy miesięcy. Ale nie używam tej maseczki ze względu na retinol, tylko jej gęstość i zdolność mocnego nawilżania skóry. Na ogół nie lubię jednorazowych opakowań (środowisko!), ale w podróży są naprawdę wygodne. Nie zajmują wiele miejsca i nie dodają ciężaru. Bardzo polecam wszystkim podróżniczkom. Może już niedługo wrócimy do dalekich podróży.
    Zalety:
    • świetnie nawilża
    • gęsta, treściwa
    • do odwodnionej skóry
    Wady:
    • jednorazowe opakowanie (ale wybaczam, bo wygodne w podróży)
    • jest dość droga