Maseczki klasyczne

L'biotica Dermomask Night Active, Maseczka naprawcza `Eksfoliacja`

Dermomask Night Active Eksfoliacja Maseczka Złuszczająca 10 X 12ml

• 28 lutego 2025 o 21:17
    Dovra, na 4
    Zakupiłam pełnowymiarowy produkt, a mianowicie tubkę z 30ml zawartości kosmetyku. Wystarczyła na ok. 10 użyć, tak więc, uważam, że jest wydajna. Kolejnym plusem jest to, że pomimo iż mam wrażliwą cerę, ona mnie nie podrażniła. Sam produkt ma idealną formułę emulsji, która świetnie się rozprowadza po cerze. A pozostawia cerę rozświetloną, z miej widocznymi porami. W oczyszczaniu radzi sobie już słabiej, oceniam, że w stopniu średnim. Bo o ile nie ma problemu z oczyszczeniem cery z nadmiaru sebum, to z zatkanymi porami na nosie już sobie nie poradzi i pozostaje sięgnąć po specjalistyczne plastry na nos.
  • 18 maja 2024 o 20:23
    Naprawcza i wydajna maseczka od L'biotica :)
    Maseczka naprawcza 'Eksfoliacja' do kupienia w aptece i sklepach internetowych w postaci tubki lub saszetki. Szata graficzna opakowania jest minimalistyczna zarówno tubki jak i saszetki, kolory opakowania mienia się. Wszystkie niezbędne informacje dotyczące produktu zostały podane w przystępny sposób od szczegółowej informacji jak stosować, jakie środki ostrożności należy zachować oraz skład, pojemność i adres producenta. Saszetka o pojemności 12 ml wystarcza na dwie - trzy aplikacje, tubka na 12-14 aplikacji w zależności od ilości nakładanego kosmetyku. Czas trwania aplikacji zależy od kondycji skóry, moja sucha i wrażliwa tak jak sugeruje producent 8 minut, czasem 10 minut i zmywam, zabieg wykonuje raz w tygodniu. Pozostałe rodzaje cery według producenta mają stosować zabieg co trzy dni w czasie 10-15 minut w serii 8 zabiegów w godzinach 22:00 a 1:00. Maseczka ma delikatny subtelny zapach, nieco apteczny, konsystencja kremu w kolorze białym, lekka szybko się rozprowadza i szybko wchłania, czuć nieraz lekkie mrowienie. Z łatwością można było zmyć resztki. Wszystkie obietnice producenta zostały spełnione twarz wygląda promiennie, zdrowo, niedoskonałości skóry znikają. Martwy naskórek łuszczy się w delikatny sposób i nie widać żadnych łuszczących się skórek, bez obaw rano można wykonać makijaż, twarz jest gładka i świeża. Lepiej przyswaja kremy i sera. Producent informuje o lekkim mrowienie o czym już wspominałam i odczuwałam. Wcześniej warto zrobić próbę uczuleniową na przedramieniu. Dodatkowo trzeba po zabiegu stosować krem z filtrem, ja stosuje przez cały rok SPF 50 więc ochrona na najwyższym poziomie. Szczerze polecam wypróbować.
    Zalety:
    • spełnione obietnice producenta
    • delikatny subtelny zapach
    • minimalistyczna szata graficzna opakowania
    • wszystkie niezbędne informacje dotyczące produktu oraz informacja o zachowaniu środków ostrożności
    • pojemność 50 i 12 ml do wyboru
    • opakowanie w formie saszetki i tubki
    Wady:
    • lekkie mrowienie nie każdemu może odpowiadać
  • 4 stycznia 2024 o 14:47
    Warto spróbować
    Mam cerę atopową, więc próbując pozbyć się zmian i przebarwień potrądzikowych lubię testować produkty, które jednocześnie dbają o nawilżenie skóry, i taka właśnie jest ta maseczka. Ma kremową, gęstą konsystencję i trochę obawiałam się zapchania, do którego moja skóra ma sporą tendencję. I rzeczywiście pojawił się wysyp, ale! tylko po nałożeniu maseczki na całą noc i zmyciu jej pozostałości na następny dzień rano. Próbowałam również nakładać maseczkę na pół, a nawet całą godzinę, ale ostatecznie okazało się, że najlepszy efekt uzyskuję stosując ją tak, jak zaleca producent: na 15 min co kilka dni. Nie pojawiło się żadne podrażnienie ani alergiczny wysyp. Skóra po użyciu maseczki jest rozjaśniona, wygładzona, stany zapalne są wyciszone, cera jest fajnie nawilżona i miękka. Nie ma co oczekiwać, że taki produkt wpłynie na zmarszczki czy wieloletnie głębokie zmiany, ale jeśli chodzi o jednorazowe użycie, to ta maseczka należy do najlepszych, jakie stosowałam. Jedna saszetka wystarcza mi na około trzy użycia, jest wydajna i jeśli weźmie się pod uwagę jej cenę, to uważam ją za bardzo korzystny zakup.
    Gonia
    13 czerwca 2022 o 17:39
    Rano widać efekty :)
    Mam dojrzałą cerę ale wciąż mieszaną i ta maseczka sprawdza się u mnie doskonale. Stosuje już 3 lub 4 saszetkę i myśle, że to nie ostatnia... bo maseczka po prostu działa :) Maseczkę stosuję na twarz, szyję i dekolt. Rano skóra jest świeża, nawilżona, wygląda zdrowo, u mnie zauważalnego łuszczenia nie widze.. po prostu czysta, ładna skóra :) . Saszetka wystarcza mi średnio na 3-4 aplikacje ( twarz, szyja, dekolt), jest bardzo wydajna. Konsystencja jest kremowa, dobrze się wchłania, ma delikatny zapach.
  • 4 października 2021 o 19:58
    Świetna.
    Maseczki l'biotica to moi ulubieńcy. Doskonale nawilżają, regenerują skórę twarzy i pozostawiają ją w dobrej kondycji, zwłaszcza przy dłuższym stosowaniu. Są wydajne, cerę można pokryć grubą ilością maseczki z jednego opakowania. Nie zapychają, ani nie podrażniają.