Szampony do włosów

Cosmia Shampoo with Milk Szampon mleczny do wszystkich rodzajów włosów

• 7 kwietnia 2021 o 15:38
    Bardzo fajny szampon.
    Jeśli ktoś lubi używać tanich kosmetyków z hipermarketu, któremu nie zależy na pięknych opakowaniach i marce, to marka Cosmia z Auchan to świetna opcja i szczególnie ten szampon, którego oceniam dobrze! Szampon ma 500 ml i kosztuje grosze, bo około 5 złotych. Same jego opakowanie podoba mi się. Jest subtelne i ma ładny kolor. Uważam, że opakowanie kosmetyków nie jest aż tak ważne, jasne jakość liczy się, ale sam nadruk to tak średnio, bardziej interesuje się zawartością. Bardzo ten szampon mleczny przypadł mi do gustu. Jest lekko kremowo-lejący, bardzo lekki. Zapach ma mocny, ale bardzo ładny i faktycznie wyczuwa się to 'mleko". Lekko przypomina mi zapach nivea, ale to już tylko moje zdanie osobiste. Szampon jest rypaczem i zawiera mocne detergenty, lecz jest delikatny i do używania raz na jakiś czas jak najbardziej okay. Bardzo dobrze się pieni. Bardzo dobrze oczyszcza skórę głowy, ale nie wysusza włosów i nie plącze ich. Nie wiele trzeba go użyć, przez co jest bardzo wydajny. Jest okay!
    Summer
    7 maja 2020 o 20:10
    Dobry
    Szampon kupiłam głównie ze względu na cenę, tym bardziej, że akurat był w promocji (4 zł). Wybrałam wersję mleczną, bo kojarzy się z łagodnością, jest przeznaczona do często stosowania i pomyślałam też, że może ładnie pachnieć. Na tym ostatnim zdecydowanie przejechałam się; to jest co prawda taki typ zapachu, który pojawia się w kosmetykach "mlecznych", ale tutaj jest zdecydowanie zbyt intensywny i przez to męczący. I długotrwały, co normalnie byłoby zaletą... Poza tym szampon mi pasuje. Ma dość rzadką konsystencję, żelowo-kremową, dobrze się pieni oraz dobrze oczyszcza bez obciążania. Pianę łatwo spłukać. Jeśli komuś nie zależy na marce i ładnym opakowaniu, to polecam spróbować.
  • 19 kwietnia 2020 o 12:42
    Bardzo dobry szampon za niską cenę
    Potrzebowałam szamponu na szybko i właśnie ten wpadł mi w ręce jak byłam na zakupach w Auchanie. Cosmia to Marka własne własna właśnie tego sklepu. Opakowanie jest proste, może się wydawać trochę tandetne. Za niewielką cenę (bo jakieś 4-5zł),mamy aż 500 ml produktu. Szampon ma ładny, delikatny zapach i kremową konsystencje . Wystarczy niewielka ilość żeby dobrze się pienił, doskonale się wypłukuje z włosów i zostawia śliczny zapach na długi czas. Włosy po nim są bardzo miękkie i znacznie mniej się przetłuszczają. Widziałam ,że jest jeszcze dużo innych rodzajów. Ja jako fanka mlecznych zapachów jestem jak na razie wierna tej wersji i jestem bardzo zadowolona
    Zalety:
    • duża pojemność