Szampony do włosów

Vichy Dercos, Anti Dandruff Shampoo Szampon przeciwłupieżowy do włosów normalnych i przetłuszczających się

Vichy Dercos Szampon przeciwłupieżowy 75 ml
Vichy Dercos Szampon Zwalczający Łupież Włosy Suche 200ml
notino.pl
Loreal POLSKA VICHY DERCOS Szampon zwalczajacy łupież suchy NOWA FORMUŁA 200 ml 7028176
Vichy Dercos DS

Nasi użytkownicy zostawili 109 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 22 kwietnia 2025 o 21:36
    Ratunek dla swędzącej skóry głowy
    Zaczęłam używać ten szampon z polecenia pani trycholog na swędzącą skórę głowy i łupież. Problem swędzącego skalpu zniknął dosłownie w mniej niż tydzień! Teraz profilaktycznie nadal go stosuję raz na jakiś czas. Polecam kupno w większej pojemności (jak na zdjęciu) - jest to bardziej ekologiczne i ekonomiczne :)
    Zalety:
    • szybkie działanie
  • 12 kwietnia 2025 o 13:54
    Hit! Ratunek dla skóry z ŁZS.
    Nie wiem dlaczego jeszcze nie dodałam opinii ani nie oznaczyłam jako mój hit. Używam tego szamponu od ładnych kilku lat. Kupiłam go z polecenia dermatologa po diagnozie łojotokowego zapalenia skóry głowy. Nic nie sprawdziło się u mnie tak dobrze, nawet szampony na receptę. Odkąd pierwszy raz użyłam tego szamponu już nigdy nie dostałam tak poważnego ataku ŁZS jak przed stosowaniem (łuszczące się płaty skóry na skroniach i nad czołem, tłuste i żółte, a włosy przetłuszczone już godzinę po umyciu). Myślę że ten szampon uratował mi skórę i komfort życia. Czasami pozwalam sobie na inne szampony, ale ten zawsze musi być w łazience. Poza zbawiennym działaniem na skórę, dobrze działa też na włosy. Nie wysusza ich i nie plącze, mogę nie użyć odżywki i wiedzieć że nie będę mieć problemu z rozczesaniem. No i pięknie pachnie.
  • 8 grudnia 2024 o 10:28
    Sprawdza się u mojego syna
    Syn, wchodząc w okres dojrzewania, zaczął mieć problemy z łupiezem. Ma gęste, dość długie włosy, na szczęście bez skłonności do nadmiernego przetłuszczania. Ten szampon sprawdza się u niego bardzo dobrze, faktycznie redukuje łupież i zapobiega jego nawrotom. Jest wydajny, nie podraznia i nie uczula. Po użyciu włosy są dobrze oczyszczone i puszyste, uniesione u nasady. Szampon ma zapach typowy dla tzw. aptecznych produktów. Jest dość drogi, ale wart swojej ceny.
  • 19 listopada 2024 o 10:54
    Niezmiennie od lat, ale
    Szampon przeciwłupieżowy Dercos towarzyszy mi od lat. Jest jedyny i najlepszy, który skutecznie pomaga pozbyć się łupieżu i zapobiegać jego nawrotom. Sprawdza się zawsze w przypadku nadmiernie łuszczącej się skóry głowy. Szampon mocno oczyszcza, ale nie przesusza samych włosów. Lubię używać go na co dzień, jak i przy większym włosingu z maskami i odżywkami. Ta wersja sprawdzi się najlepiej przy normalnej i przetłuszczającej się skórze głowy. Mi też nie robi krzywdy, dlatego wybieram ją często w okresie letnim, ale wersja dla suchych włosów jest tą, którą lubię najbardziej.
    Lothris
    25 października 2024 o 14:49
    Skutecznie leczy i przy nim włosy są zdrowe i piękne!
    Jednak prawda, że aby mieć piękne włosy najpierw trzeba zadbać o skórę głowy. Po szampon ten sięgnęłam po zachwycie Dercosem do włosów suchych. Zdałam sobie sprawę, że moje w sumie mają tendencję do przetłuszczania, więc gdy skończył się tamten postanowiłam sprawdzić wersję do włosów normalnych i przetłuszczających się. I trafiłam w 10! Ta wersja stała się moim HITem! Dopada mnie co jakiś czas łojotokowe zapalenie skóry (ŁZS). Jedynie szampon Dercos (czy do włosów suchych, czy ten) jest w stanie ujarzmić moje ŁZS. A miałam za sobą chyba 90% specyfików z apteki. Działanie: Szampon działa od pierwszego użycia kojąc podrażnioną skórę głowy. Gdy skalp aż piecze z podrażnienia czuję falę ulgi, gdy piana rozchodzi się po czuprynie (szampon bardzo dobrze się pieni i nie trzeba go lać dużo, by porządnie umyć głowę). Szampon wspaniale oczyszcza! Moje włosy odzyskują sypkość, są śliczne, witalne, ładniej się układają i tak zdrowo wyglądają. Nawet ładniej niż przy użyciu typowo pielęgnująco-upiększających szamponach innych firm. Jestem z a c h w y c o n a. Jedyny minus to siarkowy zapach, który producent próbuje zamaskować jakimiś nutami zapachowymi kojarzonymi z męskimi kosmetykami. Nie ma tragedii, ale polecam najpierw umyć głowę, by później ładnie pachnącym specyfikiem do kąpieli z siebie ten szampon zmyć ;) Mam jednak wrażenie, że zapach z tej wersji do włosów normalnych i przetłuszczających się jest mniej intensywny i szybciej niknie niż w wersji do włosów suchych. Więc następny plus dla tego wariantu! Szampon poza tym ma żółto-pomarańczową barwę i jego konsystencja nie ma tendencji do uciekania z dłoni, łatwo go spienić. Szampon ten stosuję obecnie raz na dwa tygodnie jako kuracja prewencyjna przed nawrotem ŁZS. Polecam wszystkim, którzy borykają się z wszelkimi łupieżowymi problemami.
    Zalety:
    • Doskonale leczy wszelkie łupieżowe dolegliwości skóry głowy
    • Niweluje świąd
    • Łagodzi podrażnienia
    • Skóra głowy jest zdrowa
    • Włosy są sypkie, witalne, ładnie się układają i po prostu ładnie wyglądają (nawet ładniej od typowo upiększających szamponów)
    • Wydajny
    Wady:
    • Specyficzny zapach