Szampony do włosów

Vichy Dercos, Anti Dandruff Shampoo Szampon przeciwłupieżowy do włosów normalnych i przetłuszczających się

Vichy Dercos Szampon przeciwłupieżowy, 75 ml 75 ml
Vichy Dercos Szampon Zwalczający Łupież Skóra Tłusta i Normalna 200ml
notino.pl
Loreal POLSKA VICHY DERCOS Szampon zwalczajacy łupież suchy NOWA FORMUŁA 200 ml 7028176
e-ZikoApteka.pl
Vichy Szampon od łupieżu Dercos Anti-dandruff Shampoo Normal To Oily Hair Ecorefill 500 ml (3337875787192)

Nasi użytkownicy zostawili 111 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

mrs_emi
    12 maja 2025 o 15:52
    Dobry ale tylko na chwilę
    Zaczęłam stosować szampon na prośbę dermatologów, w związku z moim atopowym zapaleniem skóry. Próbowałam stosować go 2-3 razy w tygodniu lub codziennie. Wszystko było super, stan skóry się poprawił jednak po zużyciu jednego opakowania (co trwało dość długo bo wydajność szczególnie na +) zaczęła pojawiać się wysypka w postaci dużych i twardych krost które swędziały i bolały. Po odstawieniu szamponu całkowicie zniknęły. Niestety już do niego nie wrócę
    Zalety:
    • Gesty
    • Przyjemny zapach
    • Ładny żółty kolor
    Wady:
    • Wysypka po dłuższym stosowaniu
  • 1 maja 2025 o 6:23
    Skuteczny!
    Naprawdę skuteczny szampon, który pomaga walczyć z łuską z ŁZS. Po pierwszym użyciu było widać, że szampon rozmiękczył luszczącą się skórę. Po kilku użyciach było już zdecydowanie lepiej, ostatecznie szampon całkowicie zlikwidował problem łuszczącej się skóry. Także działanie wow. Szampon zawiera: 1% dwusiarczku selenu o działaniu przeciwgrzybiczym. 1% kwasu salicylowego o działaniu złuszczającym. Także działa dwojako-złuszcza i leczy jednocześnie. Minusem jest zapach, szampon pachnie siarką i niestety ten zapach zostaje na włosach.
  • 22 kwietnia 2025 o 21:36
    Ratunek dla swędzącej skóry głowy
    Zaczęłam używać ten szampon z polecenia pani trycholog na swędzącą skórę głowy i łupież. Problem swędzącego skalpu zniknął dosłownie w mniej niż tydzień! Teraz profilaktycznie nadal go stosuję raz na jakiś czas. Polecam kupno w większej pojemności (jak na zdjęciu) - jest to bardziej ekologiczne i ekonomiczne :)
    Zalety:
    • szybkie działanie
  • 12 kwietnia 2025 o 13:54
    Hit! Ratunek dla skóry z ŁZS.
    Nie wiem dlaczego jeszcze nie dodałam opinii ani nie oznaczyłam jako mój hit. Używam tego szamponu od ładnych kilku lat. Kupiłam go z polecenia dermatologa po diagnozie łojotokowego zapalenia skóry głowy. Nic nie sprawdziło się u mnie tak dobrze, nawet szampony na receptę. Odkąd pierwszy raz użyłam tego szamponu już nigdy nie dostałam tak poważnego ataku ŁZS jak przed stosowaniem (łuszczące się płaty skóry na skroniach i nad czołem, tłuste i żółte, a włosy przetłuszczone już godzinę po umyciu). Myślę że ten szampon uratował mi skórę i komfort życia. Czasami pozwalam sobie na inne szampony, ale ten zawsze musi być w łazience. Poza zbawiennym działaniem na skórę, dobrze działa też na włosy. Nie wysusza ich i nie plącze, mogę nie użyć odżywki i wiedzieć że nie będę mieć problemu z rozczesaniem. No i pięknie pachnie.
  • 8 grudnia 2024 o 10:28
    Sprawdza się u mojego syna
    Syn, wchodząc w okres dojrzewania, zaczął mieć problemy z łupiezem. Ma gęste, dość długie włosy, na szczęście bez skłonności do nadmiernego przetłuszczania. Ten szampon sprawdza się u niego bardzo dobrze, faktycznie redukuje łupież i zapobiega jego nawrotom. Jest wydajny, nie podraznia i nie uczula. Po użyciu włosy są dobrze oczyszczone i puszyste, uniesione u nasady. Szampon ma zapach typowy dla tzw. aptecznych produktów. Jest dość drogi, ale wart swojej ceny.