Peelingi do ust

NIVEA Aloes Pielęgnujący Peeling do Ust w Sztyfcie 4,8 g
Nivea Pielęgnujący Peeling do ust w Sztyfcie Aloes 4.8 g

• 19 września 2024 o 22:05
    Nie jako peeling
    Peeling w formie pomadki, z niewielkimi drobinkami cukru. Efekt złuszczania jest minimalny i ledwo widoczny. Za to produkt świetnie nawilża i pielęgnuje usta. Są miękkie i delikatne. Dla mnie jest to bardziej dobra pomadka ochronna niż peeling. Zapach aloesu lewo wyczuwalny, więc dla mnie ok.
    Zalety:
    • Nawilża i pielęgnuje
    • Delikatny zapach
    • Wydajny
    Wady:
    • Nie złuszcza martwego naskórka
    Lothris
    28 maja 2024 o 17:48
    Tragiczny jako peeling, kiepski jako balsam.
    Kupiłam dla efektu peelingującego i srogo się zawiodłam. Żeby się "dokopać" do pierwszej warstwy peelingującej trzeba zużyć z pół centymetra sztyftu. Później pojawiają się bardzo delikatne drobinki tworzące milimetrową chropowatą warstwę. Warstwa jest za cienka, by zrobić skuteczny peeling dolnej i górnej wargi. By dostać się do kolejnej należy znów przekopywać się do kolejnej warstwy. Bardzo to irytujące. Więcej tu pomadki pielęgnacyjnej niż peelingu. Słabo więc z wydajnością. Nie można przesadzić z tym produktem, ani zrobić sobie nim krzywdy, bo jest ultradelikatny. Ostatnio sporo używam mocno napigmentowanych pomadek i moje przesuszone usta potrzebują mechanicznego peelingu. Ten jest niewystarczający do bardzo wyschniętych ust i według mnie peeling w nazwie to za dużo powiedziane. Jako balsam pielęgnacyjny też się sprawdza. Ma intensywny zapach ogórka, przyjemną konsystencję. W smaku dobry, nawet nie sztuczny. Ale nawilża usta tylko na chwilę. Owszem, stają się miękkie ale to uczucie szybko mija. Może nie wysusza ale brak długotrwałej satysfakcji. Opakowanie solidne, twarde,dobrze zamykające się. Na zatyczce są chropowate wypustki. Z racji tego, że według producenta to peeling, oceniam go jako peeling, czyli słabo.
    Zalety:
    • Ultradelikatny
    • coś tam Pielęgnuje
    • Przyjemna konsystencja
    • Orzeźwiający ogórkowy zapach
    Wady:
    • Warstw peelengujących prawie nie ma i za szybko się kończą
    • Aby się dokopać do następnej warstwy peelingu w sztyfcie należy zużyć półcentymetrowe warstwy samej pomadki.
    • Drobinki zbyt słabe (peeling za delikatny)
    • Niewydajny jako peeling
    • Krótkotrwałe uczucie nawilżenia
    pandax3
    19 marca 2024 o 12:37
    Mój numer jeden w torebce!
    Długo szukałam ciekawej, ale działającej pomadki. W końcu skusiłam się na Aloesowy Scrub od Nivea, który nie tylko pielęgnuje, ale również nawilża usta. Ma delikatny, łagodny zapach, a drobinki masują usta i sprawiają, że nakładanie pomadki jest przyjemne. Usta są w świetnej kondycji, a co najważniejsze - są nawilżone!
    • nawilżenie
    • jakość
    • drobinki
  • 15 września 2023 o 19:52
    Nawilża i peelinguje
    Uwielbiam ten peeling do ust za działanie nawilżające, peelingujące i kojące. Mam wrażliwą skórę ust i bałam się, że produkt podrażni moją skórę. Tak się nie stało. Sztyft jest wygodny. Łatwo rozprowadza produkt na ustach. Drobinki peelingujące są delikatne. Moje usta są wypielęgnowane, nawilżone, ukojone a sucha skóra złuszczona. Dzięki temu zapomniałam co to są suche skórki.
  • 6 września 2023 o 12:03
    Bardzo fajna pomadka
    Pomadka jest bardzo prosta w użyciu, a efekty niesamowite. Używana regularnie - raz dziennie przed snem, sprawiła, że moje usta są w świetnej kondycji i to mimo używania matowych wysuszających szminek. Jest fantastyczna i gorąco polecam :)

Zobacz także inne Peelingi do ust