Maseczki w płachcie

The Beauty Dept. Holy Guacamole! Nourishing Avocado Face Sheet Mask Maseczka do twarzy w płachcie `Nawilżające awokado`

• 13 stycznia 2025 o 19:55
    Czy polecam? Tylko jeśli masz cierpliwość, kwadratową twarz i chcesz poczuć arktyczne chłody na swojej skórze.
    Trafiłam na tę maseczkę Holy Guacamole od Beauty Dept. w sklepie Action za cenę tak śmieszną, że aż sprawdziłam dwa razy, czy to nie pomyłka. Kosztowała mniej niż bilet autobusowy, więc uznałam, że najwyżej pójdę pieszo, ale maseczka będzie moja! Pierwsze wrażenie? Saszetka kolorowa, urocza, z zabawną grafiką, no jak jej nie wrzucić do koszyka? Ale po otwarciu zaczęły się schody. Wyjęłam płachtę i... no cóż, chyba projektował ją ktoś, kto nie widział ludzkiej twarzy. Wycięcie to dramat w trzech aktach. Maska ciśnie pod oczami, na policzki nie sięga, a do tego zamiast idealnie przylegać, tak się ślizga, że miałam wrażenie, że moja twarz stała się torem do curlingu. Ktoś tu ewidentnie przesadził z ilością esencji, kapało na podłogę, a ja w panice zaczęłam łapać to, co się dało. W końcu nie zmarnowałam ani kropli i wysmarowałam ręce, nogi, a nawet stopy. Serio, więcej płynu niż w basenie na aquaparku. Sam proces aplikacji był jak jazda na rollercoasterze emocji. Efekt chłodzący? WOW. Ale bądźmy szczere, w styczniu? Musiałam wskoczyć pod koc, bo moja twarz była tak lodowata, że poczułam się jak surykatka w śnieżnej zamieci. Zdecydowanie maseczka idealna na upalne lato, a nie na mróz i grube skarpety. A teraz najważniejsze, efekty! Tu muszę przyznać, że Holy Guacamole robi swoje. Twarz po zdjęciu maski była nawilżona, pory się zamknęły, a buzia przyjemnie ukojona. Awokado naprawdę działa, ale... czy to rekompensuje resztę chaosu? Nie do końca. Fajna zabawa, ale trudno się skupić na relaksie, kiedy próbujesz przytrzymać maseczkę na miejscu i wycierać kałużę z podłogi. Podsumowując, czy polecam? Hm, tylko jeśli: masz cierpliwość i kwadratową twarz, chcesz poczuć arktyczne chłody na skórze i lubisz testować tanie kosmetyczne cuda dla funu. Nie żałuję, że spróbowałam, ale drugi raz wrócę do tej maseczki chyba dopiero w upalne wakacje.
    Zalety:
    • tania
    • kolorowa saszetka
    Wady:
    • zbyt dużo esencji, kapie
    • mocno wychładza twarz
    • źle wycięta płachta jak na kwadratową twarz
    • maseczka ślizga się po twarzy
  • 17 września 2022 o 22:31
    Fajny nawilżacz
    Maseczka dostępna jest w sklepie Action i kosztuje grosze ok. 3 zł. Opakowanie swoim kolorem mocno sugeruje czego można spodziewać się po produkcie. Zieleń opakowania idealnie pasuje do zieleni awokado, którego drogocenne składniki odżywcze znajdziemy w tej maseczce. Po otworzeniu maseczki od razu zwróciłam uwagę na zapach. A bardziej na jego lekki brak. Na początku nie czułam nic, dopiero później zaczęłam czuć delikatny i bardzo subtelny zapach. Produkt jest idealny dla osób z cerą sucha, wrażliwą i odwodnioną. Jego formuła jest bardzo delikatna i nieco żelowa. Sama płachta jest dosyć dobrze wycięta i ładnie dopasowuje się do cery. Lubię uzupełnić moje spa o masaż wałkiem do twarzy. Nadaje cerze naturalny blask i sprawia że staje się ona promienna. Nie podrażnieniu mnie i nie wywołała alergii.
    Drzyzga
    14 grudnia 2020 o 21:39
    Wspaniała!!
    Używam tej maseczki od 3 miesięcy ok. raz na 7 dni. Jestem z niej bardzo zadowolona. Nawilża, rozświetla i wygładza moją cerę. Nadmiar produktu zawsze wsmarowuje w szyje. Dużo produktu, Niska cena, rewelacyjna jakość !! Nie zastanawiać się tylko kupować
    Zalety:
    • Niska cena
    • Dużo produktu
    • Łatwo dostępna
    • Delikatny zapach
    • Nawilzajaca
    Drogeria Natura

Zobacz także inne Maseczki w płachcie