Gąbki i aplikatory do makijażu

Wibo Pro Beauty, Sponge Gąbka do makijażu

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
    Dariax_
    22 lutego 2025 o 21:11
    Miękka i trwała gąbka do makijażu, ale może pochłaniać zbyt dużo produktu
    Gąbka do makijażu sprawdza się świetnie przy aplikacji podkładu lub korektora. Jest miękka, dzięki czemu używanie jej jest bardzo komfortowe. Po wklepaniu podkładu skóra wygląda naturalnie i jednolicie. Dodatkowym plusem jest jej trwałość – nawet po pół roku użytkowania nie widać na niej większych zniszczeń. Jednak warto zauważyć, że gąbka wchłania dość dużą ilość produktu, co może wpływać na jego szybsze zużycie.
    Zalety:
    • Miękka i przyjemna w użyciu
    • Nadaje skórze naturalny wygląd
    • Trwała – nie niszczy się szybko
    Wady:
    • Wchłania sporą ilość produktu
  • 16 grudnia 2024 o 16:19
    Idealny prezent
    Gąbeczkę dostałam od koleżanki, ale tylko dlatego, że ich nie używa w codziennej pielęgnacji/makijażu. Gąbka po zmoczeniu w wodzie pęcznieje i zmienia swój rozmiar prawie dwukrotnie. Jest bardzo miękka i elastyczna. Ma super ergonomiczny kształt, dobrze leży w dłoni, dzięki czemu przyjemnie nakłada się nią podkład. Ma kształt typowego jajeczka, węższą końcówką idealnie wklepuje się korektor pod oczy. Produkt Wibo fajnie się ją przechowuje (indywidualne opakowanie), świetnie się ją myje, co gwarantuje lepszą higienę. Dbając o moją gąbkę, to starczyła mi na pół roku. Chyba to dobry wynik. Reasumując, gąbka do makijażu Wibo Pro Beauty spełnia moje oczekiwania pod każdym względem – jest funkcjonalna, łatwa w użyciu, trwała, idealnie rozkłada podkład.
    Zalety:
    • Idealnie rozkłada podkład
    • Miękka i elastyczna
    • Ergonomiczny kształt
    • Łatwo ją umyć
    Wady:
    • nie zauważam
  • 1 grudnia 2024 o 17:34
    Jedna z pierwszych, których używałam...
    Zużyłam tych gąbeczek kilka sztuk. Na początku, gdy beauty blendery wchodziły na rynek wybór nie był zbyt duży. A ceny były dość wysokie. Ta gąbeczka miała wtedy dość niską cenę jak na moją studencką kieszeń, więc chętnie do niej wracałam. Nie była jednak bez wad. Jej jakość pozostawia wiele do życzenia. Jest dość mocno porowata i wręcz chropowata w wykończeniu. Zużywa bardzo dużo produktu, który wchłania się mocno w dziurki. Gąbka jest średnio miękka. Natomiast największym minusem jest jej pękanie i kruszenie się. Obecnie wybór gąbek do makijażu jest ogromny, dlatego do niej nie wracam. W czas gdy pojawiła się na półkach sklepowych była prawdziwym hitem i wybawieniem dla osób z niskim budżetem na kosmetyki. Teraz wybieram gąbeczki o podobnej cenie, ale o wiele lepszej jakości.
  • 23 sierpnia 2024 o 19:59
    Dość szybko wchłania produkt
    Wibo Pro Beauty Sponge to gąbka do makijażu, którą miałam okazję przetestować i muszę przyznać, że ma kilka zalet, ale także nie obyło się bez pewnych niedociągnięć. Zacznijmy od pozytywów – gąbka jest bardzo miękka, co sprawia, że aplikacja podkładu czy korektora jest niezwykle przyjemna i delikatna dla skóry. Dzięki swojej elastyczności świetnie dopasowuje się do kształtu twarzy, umożliwiając równomierne rozprowadzenie kosmetyków, nawet w trudno dostępnych miejscach, jak okolice nosa czy pod oczami. Dodatkowo, Wibo Pro Beauty Sponge bardzo dobrze współpracuje z różnymi formułami produktów – zarówno z płynnymi, jak i kremowymi. Podkład nałożony przy jej pomocy wygląda naturalnie, a skóra nabiera gładkiego wykończenia bez efektu maski. Niestety, gąbka ma też swoje wady. Po pierwsze, dość szybko zaczyna wchłaniać sporą ilość produktu, co może prowadzić do większego zużycia podkładu. Po drugie, po kilku użyciach zauważyłam, że gąbka traci swoją sprężystość i nie jest już tak miękka jak na początku, co negatywnie wpływa na komfort aplikacji. Podsumowując, Wibo Pro Beauty Sponge to przyzwoita gąbka do makijażu, która sprawdzi się na co dzień, zwłaszcza jeśli zależy ci na naturalnym wykończeniu makijażu. Jednak, jeśli szukasz trwałego produktu, który długo zachowa swoje właściwości, może nie spełnić w pełni twoich oczekiwań.
  • 22 sierpnia 2024 o 12:18
    Gąbka
    Produkt wykonany bardzo dobrze. Gabka przy namoczeniu i odsuszwniu powraca do swoje formy i staje się bardzo miękka co jest jej bardzo dużym plusem. Gabka mimo codziennego mycia jej bardzo długo służy.
    Zalety:
    • Miękka