Kremy uniwersalne

Isana Reine Haut, Anti-pickel 24h Feucthigkeits-pflege 24-godzinny krem nawilżający do cery trądzikowej `Czysta skóra`

• 26 grudnia 2024 o 10:43
    Nic nie robi
    Ja już mam ten krem z nową szatą graficzną, bardzo przyjemną dla oka. Do zakupu skusiła mnie przystępna cena w promocji. Moja cera jet mieszana, skłonna do niedoskonałości i zapychania w trefie T. Produkt stosowałam na serum, które się wchłonęło, solo, punktowo, jak i na całą twarz, jednak w żadnym wypadku się nie sprawdził. Nic nie zrobił - nie zapobiegł powstawaniu nowych zmian, nie zagoił już istniejących. Nie oczyszcza, ani nie matuje. Nie nawilża ani intensywnie, ani trwale, co obiecuje producent. Zresztą jak może nawilżać krem z alkoholem w składzie? Nie oczekiwałam tego po nim, widząc w składzie cynk, alkohol i kwas salicylowy, czyli same wysuszacze, ale niech producent w takim razie nie rozśmiesza klientów. Sumując nie nawilżył, nie zadziałał w żaden sposób na niedoskonałości, czy go użyłam, czy nie to efekt i tak był taki sam, czyli zerowy. Nie jest to drogi kosmetyk, ale i tak się nie opłaca, skoro nie działa. Lepiej zainwestować w co innego. Nie bez powodu ma taką niską średnią ocen.
  • 21 sierpnia 2024 o 9:43
    Ten zapach zniechęca do stosowania
    Krem nawilżający do cery trądzikowej znajduje się w tubce z nakrętką typu klik, całkiem ładna szata graficzna.Opakowanie jest poręczne, łatwo dozować ilość potrzebnego do użycia produktu. Krem o pojemności 50 ml. Do punktowego stosowania może być.Naniesiony na twarz,szyję, dekolt roluje się. Konsystencja jest raczej lekka, krem łatwo jest zaaplikować na twarz.Zapach kremu jest odstraszający,drażniący, bardzo nie przyjemny. Po stosowaniu kremu raczej nie zauważyłam nawilżenia a wręcz wysuszenie.Wypryskow też jakby nie ubyło. Raczej nie kupię ponownie.
    Zalety:
    • Zawiera cynk w składzie
    • Konsystencja
    Wady:
    • Wysusza skórę
    • Roluje się
    • Odstraszający zapach
  • 2 lipca 2024 o 9:58
    Opinia kremu
    Isana Reine Haut Anti-Pickel 24h Feuchtigkeits-Pflege to produkt przeznaczony do pielęgnacji skóry trądzikowej. Obiecuje 24-godzinne nawilżenie oraz walkę z niedoskonałościami. Poniżej znajduje się szczegółowa recenzja tego kremu.Krem Isana Reine Haut Anti-Pickel jest dostępny w tubce o pojemności 50 ml. Opakowanie jest poręczne i higieniczne, dzięki czemu łatwo można dozować odpowiednią ilość produktu. Kolorystyka opakowania nawiązuje do czystości i świeżości, co jest zgodne z obietnicą produktu.Krem ma lekką, nieco żelową konsystencję, która szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustej warstwy na skórze. Jest to szczególnie ważne dla osób z cerą trądzikową, które często unikają ciężkich kremów. Zapach jest delikatny, świeży i nieinwazyjny, co czyni aplikację przyjemną.Isana Reine Haut Anti-Pickel zawiera składniki aktywne, które pomagają zwalczać trądzik i nawilżać skórę. W składzie znajdziemy: - **Kwas salicylowy**: Znany ze swoich właściwości przeciwbakteryjnych i przeciwzapalnych, pomaga w oczyszczaniu porów i redukcji wyprysków. - **Pantenol (prowitamina B5)**: Nawilża i łagodzi podrażnienia, wspomaga regenerację skóry. - **Gliceryna**: Intensywnie nawilża, zapewniając skórze odpowiednie nawodnienie przez cały dzień. - **Wyciąg z aloesu**: Ma działanie kojące i nawilżające, pomaga w regeneracji skóry i łagodzi podrażnienia. Isana Reine Haut Anti-Pickel 24h Feuchtigkeits-Pflege ma za zadanie nawilżać skórę przez 24 godziny, jednocześnie walcząc z trądzikiem i niedoskonałościami. Regularne stosowanie kremu pomaga w utrzymaniu skóry nawilżonej, a jednocześnie oczyszcza pory i redukuje wypryski. Krem nie zatyka porów, co jest kluczowe dla skóry trądzikowej, i działa matująco, co może pomóc w kontrolowaniu nadmiernego błyszczenia się skóry. Isana Reine Haut Anti-Pickel 24h Feuchtigkeits-Pflege to skuteczny krem nawilżający, dedykowany cerze trądzikowej. Jego lekka, żelowa konsystencja, skuteczność w walce z wypryskami oraz długotrwałe nawilżenie sprawiają, że jest to produkt godny polecenia dla osób zmagających się z trądzikiem. Pomimo kilku wad, takich jak brak ochrony UV i potencjalne podrażnienia, krem oferuje świetny stosunek jakości do ceny i jest dobrym wyborem do codziennej pielęgnacji skóry trądzikowej.
    Zalety:
    • 1. **Lekka konsystencja**: Szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu.
    • 2. **Składniki aktywne**: Kwas salicylowy i pantenol pomagają w walce z trądzikiem i nawilżają skórę.
    • 3. **Działanie nawilżające**: Gliceryna i aloes zapewniają długotrwałe nawilżenie.
    • 4. **Łagodzenie podrażnień**: Pantenol i aloes łagodzą podrażnienia i wspomagają regenerację skóry.
    • 5. **Przyjemny zapach**: Delikatny, świeży zapach.
    • 6. **Przystępna cena**: Dobry stosunek jakości do ceny.
    Wady:
    • 1. **Brak filtrów UV**: Nie zapewnia ochrony przeciwsłonecznej, co może wymagać stosowania dodatkowego produktu z filtrem UV.
    • 2. **Nie dla bardzo suchej skóry**: Lekka konsystencja może być niewystarczająca dla osób z bardzo suchą skórą.
    • 3. **Może nie być odpowiedni dla wszystkich**: Kwas salicylowy może powodować podrażnienia u osób z bardzo wrażliwą skórą.
  • 21 czerwca 2024 o 12:35
    Kremik na pryszcza ale jako produkt punktowy
    Jest to produkt, który rolował mi się na twarzy. Jako krem próbowałam go stosować ale zostawiał po sobie warstwę, która nie bardzo chciała się wchłonąć. Dodatkowo krem się rolował i nie współgrał z moją pielęgnacją i SPFem. Ogólnie byłam nie zadowolona i ciężko mi było go stosować czy to rano czy wieczorem. Na szczęście sprawdza się jeżeli chodzi o wypryski, dlatego stosuje go punktowo na zmiany. W tym sprawdza się genialnie, dlatego wiem, że go zużyje. Ale raczej nie kupię ponownie.
    Zalety:
    • Działa na zmiany skórne (trądzik)
    Wady:
    • Roluje się
    • Zostawia warstwę
    • Ma ciężko się wchłonąć
  • 21 lutego 2024 o 13:02
    Całkiem ok
    Kupiłam ten krem w zasadzie przez przypadek. Nie spodziewałam się po nim za dużo. Za tę cenę jest naprawdę dobry. Skóra trądzikowa potrzebuje sporo dobrego nawilżenia, bez efektu tłustej skóry, bielenia i ten krem spełnia moje oczekiwania. Produkt jest wegański, ma dobry skład i super opakowanie.