Emulsje, esencje i boostery

All About Aloe Łagodzący żel aloesowy

• 21 lutego 2025 o 10:32
    Nie przypadł mi do gustu.
    Opakowanie żelu to wygodna tubka. Konsystencja jest oczywiście żelowa, gęsta. Jego zapach jest dość intensywny i ładny (choć perfumowany), na skórze ledwo wyczuwalny. Właśnie przez ten perfumowany zapach bałam się użyć tego produktu po depilacji ale w końcu spróbowałam i tak jak myślałam- trochę szczypie. Żel wchłania się kilka minut i pozostawia na skórze lepką warstwę (niemiłosiernie kleją się dłonie po aplikacji tego produktu). Skóra po zastosowaniu jest wyraźnie nawilżona.
  • 30 października 2024 o 19:14
    Średniak.
    Żel zamknięty jest w wygodnej tubce. Ma gęstą żelową konsystencję. Jego zapach jest dość intensywny i ładny (choć perfumowany), na skórze ledwo wyczuwalny. Właśnie przez ten perfumowany zapach bałam się użyć tego produktu po depilacji ale w końcu spróbowałam i tak jak myślałam- trochę szczypie. Żel wchłania się kilka minut i pozostawia na skórze lepką warstwę (niemiłosiernie kleją się dłonie po aplikacji tego produktu). Skóra po zastosowaniu jest wyraźnie nawilżona.
    Zalety:
    • Działanie (nawilżające)
    Wady:
    • Bardzo się lepi na skórze po aplikacji
    • Nie nadaje się po depilacji (choć producent uważa, że tak)
    AnaSky
    1 lutego 2024 o 0:44
    Co tu się wydarzyło?!
    Na szczęście nie jest to mój pierwszy żel aloesowy. Inaczej mogłabym się do produktów tego typu zniechęcić. To, co jest mocno uderzające, to wyjątkowo mocny zapach alkoholu. Nie tylko przy pierwszy użyciu, ale także za drugim i trzecim... Zresztą alkohol izopropylowy jest już na piątym miejscu w dość długim składzie. Produkt kupowałam online w Kontigo, nie sprawdziwszy niestety uprzednio opinii o nim. Ani składu. Błąd. Poprzednio używane przeze mnie żele aloesowe, które bardzo dobrze mi się sprawdzały osłabiły moja czujność. Żel ma specyficzny herbaciany kolor. Jest dość gęsty. Przy użyciu na skórę niby początkowo chłodzi, ale głównie czuć jego alkoholowy zapach. Później czuję już tylko jak skóra mnie piecze. Jak na łagodzący aloesowy żel niezły wyczyn. Żelu użyłam kilka razy jako podkładu pod olejowanie włosów, ale przyznam szczerze, że obawiam się go używać dalej, nie tylko z uwagi na sam zapach, ale właśnie wysoką pozycję alkoholu w składzie. Cieszę się, że niewiele za niego zapłaciłam, zupełnie mnie ten produkt do siebie zraził.
  • 12 września 2023 o 8:02
    Nie dla mnie
    Łagodzący żel aloesowy kupiłam głównie z myślą o stosowaniu na całe ciało zamiast balsamu, ponieważ moją skórę łatwo uczulają mocno perfumowane produkty. Dodatkowo jest ona podrażniona i zaczerwieniona i chciałam przynieść jej ulgę w postaci delikatnego produktu o naturalnym składzie. Żel jak na produkt z aloesem szybko się wchłania i pozwala uniknąć efektu lepiej skóry. I to tyle z zalet. Po otwarciu zdziwił mnie mocny zapach alkoholu. Spodziewałam się, że będzie jednak bardziej neutralny. Mimo to dalam mu szansę, jednak nie przyniósł ulgi mojej skórze. Po jego zastosowaniu skóra była lekko zaczerwieniona i dopiero po chwili wracała do siebie. Produkt nawilża, lecz nie jakoś spektakularnie. Bałabym zastosować go na twarz. Raczej nie zagości w mojej kosmetyczce.
    Zalety:
    • szybko się wchłania i nie lepi
    Wady:
    • lekko podrażnia skórę i nie ma efektu łagodzącego
  • 13 stycznia 2022 o 22:08
    U mnie się sprawdził
    A ja wyjdę na przeciw wcześniejszym opiniom. U mnie żel sprawdził się najbardziej na twarzy, zamyka pory, wyrównuje koloryt skóry. To mój pierwszy żel aloesowy i jestem bardzo zadowolona. Plusy: - niska cena w kontigo na promce 9 zł - super sie sprawdza do twarzy - produkt wielofunkcyjny Minusy Jak do tej pory brak.