Szampony do włosów

Kerastase Genesis, Bain Nutri-Fortifiant Szampon do włosów dla kobiet

hairstore.pl
Kerastase Genesis Szampon 250ml K090-E3243300
notino.pl
Kerastase Genesis Bain Nutri-Frotifiant szampon nawilżająco rewitalizujący przeciw wypadaniu włosów 250 ml
Sephora
Kérastase - Genesis Kąpiel Wzbogacona - Genesis Bain Nutri-fortifiant 250ml - Dla Kobiet
Bodyland.pl
Kerastase Genesis szampon oczyszczenie 500ml

• 2 marca 2024 o 19:47
    Mój ulubiony
    Zakupiłam szampon z polecenia mojej fryzjerki. Moje włosy ostatnimi laty stały się podatne na plątanie. Stały się tym samym słabsze i bardziej kruche. Farbowanie im w tym wszystkim nie pomaga. Od jakiegoś czasu zaczęłam mieć problem z rozczesywaniem i nawilżeniem wysuszonych końcówek włosów a przetłuszczających się u nasady. Szampony które stosowałam z powodzeniem do niedawna przestały zaspakajać zmieniające się potrzeby moich włosów. Postanowiłam wypróbować Genesis gdyż właśnie dla takich włosów jak moje wydaje się odpowiedni. Muszę powiedzieć że jestem zadowolona z jego działania. Po umyciu włosy są sypkie, puszyste, ale też lśniące i gładkie. Łatwo się rozczesują bez użycia odżywki. Szampon ma kremową konsystencję, wydajną. Niewielka ilość pozwala na wytworzenie kremowej piany, która dokładnie wymywa wszelkie zanieczyszczenia. Pachnie obłędnie. Zapach jest bardzo świeży i odprężający. Nie obciąża i nie zauważyłam szybszego przetłuczenia się włosów. Dodatkowo szampon jest zapakowany w gustowną butelkę.
    Zalety:
    • nie obciąża włosów
    • nadaje puszystości
    • pielęgnuje
    • wygładza
    • wydajny
    • pięknie pachnie
    • nie uczula
    • kremowa konsystencja
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • mógłby być tańszy
  • 21 lutego 2023 o 11:54
    taki sobie
    Na zakup szamponu i odżywki namówiła mnie fryzjerka. Nie widzę żadnego działania poza obciążeniem moich i tak cienkich włosów. Rzeczywiście po użyciu, szczególnie odzywki włosy łatwiej rozczesać ale w takiej cenie uważam że to za mało. To już kolejny szampon z Kersatase i uważam że ich skuteczność jest przereklamowana. Na pewno nie jest to szampon dla osób zmagających się z problemem dużego wypadania włosów i ogólnie problematycznych. Mam wrażenie że przez jego użycie cofnęłam się, a na pewno zatrzymałam z efektami wypracowanymi przez inne lepsze szampony, dzięki którym moje włosy nie wypadały garściami i pojawiały się baby hair.
    Zalety:
    • ładnie pachnie
    Wady:
    • obciąża włosy
    • nie widzę poprawy stanu skóry
    U konsultantki
  • 30 grudnia 2022 o 15:46
    Genialny
    Mój ulubiony szampon od Kerastase. Zamknięty w przepięknym opakowaniu, które zdobi w sumie półkę w łazience. Zakupiłam gdy moje włosy zaczęły lecieć garściami po covid i łamać się na potęgę. Mam jeszcze maskę z tej serii i odżywkę z innej serii, ale ten szampon na pewno na stałę zagości u mnie. Pięknie pachnie, jest mega wydajny- niewielka ilość wystarczy, bo świetnie się pieni. Uwielbiam jego konsystencję, jest aksamitny, doskonale rozprowadza się na skórze głowy. Nie uczula. Włosy po nim są świetne- miękkie, błyszczące i pachnące. Po prawie trzech miesiącach poprawił się ich stan i zmniejszyło się wypadanie, choć nie wiem czy to tylko jego zasługa, bo używam naprzemiennie szamponu z chininą zapobiegającego wypadaniu włosów, wcierek, suplementuję żelazo i piję drożdże. Na pewno jednak mi nie szkodzi, nie podrażnia i cudownie myje się nim włoski.
    • aksamitna konstystencja
    • doskonale rozprowadza się na skórze głowy i pięknie pieni
    • bardzo wydajny
    Wady:
    • cena jest niestety dość wysoka
  • 4 grudnia 2021 o 22:53
    Może być
    Sięgnęłam po produkty Kerastase ponieważ zostały mi polecone przez moją fryzjerkę. Szczerze powiedziawszy jestem w miarę zadowolona aczkolwiek po takiej cenie szamponu spodziewałam się jeszcze więcej. Jeśli chodzi o zalety to już niewielka ilość produktu wystarczy by umyć głowę. Ładnie się pieni i spłukuje. Włosy po użyciu szamponu są miękkie i gładkie i co najważniejsze łatwo się rozczesują z czym ostatnio miałam problem przy wcześniejszym produkcie do mycia. Znacznie poprawiła mi się kondycja włosów po produkcie marki Kerastase. Jedyny minus ale to nie wiem czy to od tego uzależniać-dalej mam suchą skórę głowy więc na to nic ten szampon nie poradził
    Zalety:
    • miękkie i gładkie włosy po użyciu,
    • włosy łatwo się rozczesują (a mam długie włosy),
    • jest wydajny,
    • łatwo się nakłada i spłukuje,
    • lepsza kondycja włosów,
    • ładny zapach.
    Wady:
    • dalej mam suchą skórę głowy,
    • włosy jak wypadały tak wypadają
  • 28 listopada 2021 o 18:17
    Rewelacja
    Długo szukałam idealnego szamponu do moich włosów. Po wielu testach różnych firm trafiłam na Kerastase. Nigdy przenigdy nie zamienię już go na coś innego. Włosy po nim są cudowne,miękkie, nie plączą się,błyszczą,cudownie pachną. Borykałam się też z nadmiernym wypadaniem włosów. Po kilku miesiącach stosowania Kerastase Genesis włosy przestały wypadać. Polecam bo naprawdę wart każdej złotowki!
    • działanie