Mydła

5 na 51 opinię

Arendta
    18 czerwca 2020 o 12:19
    Delikatne mydło dla skóry
    Mydło zakupiłam w Lidlu za około 12 zł. Na początku podkreślę,że jak na mydło jest to dość wysoka cena za standardową pojemność. Jednak zachęciło mnie do zakupu 91 % składników pochodzenia naturalnego, biodegradowalna formuła oraz butelka, która podlega recyklingowi. Jako bardziej świadomy konsument staram się wybierać produkty, które nie zaszkodzą zbyt mocno środowiskowi. Opakowanie jest z przezroczystego plastiku, dzięki czemu widzimy zużycie produktu. Na etykiecie dostrzegamy kwiatki jaśminu oraz cytrynki, a także główne napisy. Jak dla mnie super, lubię minimalistyczną grafikę na etykietach. Uważam,że są bardziej przyjemne dla oka. Formuła mydła jest średnio gęste o żółtym kolorze. Mydło nie pieni się zbyt intensywnie, co uważam za plus, ponieważ łatwiej jest zmyć środek z rąk. Zapach delikatny, jaśmin gra główną rolę a ekstrakt z cytryny dodaje zapachu orzeźwienia. Na skórze jest on słabo wyczuwalny. Mydło spełnia swoją funkcję, domywa skórę dłoni. Jednak najważniejszą dla mnie kwestią jest fakt,że produkt nie przesusza skóry a skóra po zastosowaniu jest delikatna w dotyku. Produkt jest bardzo wydajny u mnie było ponad miesiąc i jeszcze na dnie troszkę jest produktu. Biorąc pod uwagę wydajność oraz formułę jak najbardziej polecam to mydło. Delikatny zapach oraz skład jest godny polecenia. Jednak mimo wysokiej ceny raz na jakiś czas będę do niego wracać, być może uda mi się zakupić je na promocji.
    Zalety:
    • delikatny zapach
    Wady:
    • regularna cena