Mydła

Luksja Creamy, Kremowe mydło w kostce (różne rodzaje)

LUKSJA Mydło Natural Creamy 100 g

• 7 października 2024 o 21:03
    Delikatne, nie wysusza
    Mydełko Luksja to właściwie klasyka i to bardzo dobra moim zdaniem klasyka. Mydełko nie wysusza mojej skóry w przeciwieństwie do wielu mydeł w płynie. Jest bardzo delikatne. Dobrze usuwa zanieczyszczenia. Sprawdziło się również na małych rączkach mojego dziecka. Ma piękny, delikatny, świeży, orzeźwiający zapach bawełny, który bardzo lubię. Mydełko dobrze się pieni i jest wydajne. Niestety brudzi mydelniczkę i zlew, ale to taki urok wszystkich mydeł w kostce. ;) Cena jest bardzo niska, na każdą kieszeń, a dostępność wysoka.
    Zalety:
    • delikatne, nie wysusza
    • przepiękny zapach
    • wydajne
    • dobrze się pieni
  • 7 września 2024 o 11:06
    Mydło Luksja
    + polska marka + przyjemna konsystencja + ładne zapachy + różnorodne zapachy + wydajność + niska cena + dostępność w drogeriach + nie podrażnia skóry + spełnia swoją funkcję + oczyszcza skórę + odświeża
  • 30 sierpnia 2024 o 9:46
    Myślę, że większości znane :)
    Klasyczne, w sumie to niczym się nie wyróżniające mydło w kostce. Domywa, dobrze się pieni, ładnie pachnie. Takie zwykłe, tanie mydełko. Ogólnodostępne. Delikatnie wysusza dłonie i za to mały minus, ale za taką cenę nie wymagam rewelacji.
  • 30 lipca 2024 o 21:21
    Kremowe mydełko domowe
    Mydełko w kartonowym opakowaniu, w owalnym kształcie, na środku mydełka napis luksja. Mydełko ładnie pachnie, dobrze się pieni. Konsystencja zbita, mydełko jest na wielkość dłoni, a więc jest poręczne nie jest zbyt wielkie. Super doczyszcza dłonie z zabrudzeń. Plus oczywiście dla producenta za ekologiczne opakowanie mydełka. Produkt spełnia dobrze swoje zadanie. Mydelko jest łatwo dostępne praktycznie w każdym sklepie. Kupię jeszcze na pewno nie raz.
    Zalety:
    • Wystarcza na długo
    • Dobrze oczyszcza skórę
    • Ładnie pachnie
    • Pieni się
    • Nie wysusza skóry
    • W ekologicznym opakowaniu
    • W dobrej cenie
    Wady:
  • 22 maja 2024 o 19:05
    Wysusza skórę dłoni. Ale świetnie domywa
    W domu posiadamy cały zapas mydła w kostce Creamy od Luksji. Mój partner otrzymuje je w pracy praktycznie co 2 tygodnie i nie jesteśmy w stanie zużyć tych wszystkich opakowań. Rozdajemy je całej rodzinie. Aktualnie wróciliśmy z powrotem do mydła w płynie, ponieważ taka forma jest dla nas o wiele bardziej praktyczna i chyba bardziej estetyczna. Z kremowym mydłem od Luksji na pewno nie pożegnaliśmy się ostatecznie, zawsze z sentymentem będziemy o nim myśleć, ale czy jest to produkt fenomenalny? Nie, jest to zwykłe mydło w kostce. Opakowanie i zapach Mydło znajduje się w papierowej torebce, która jest naprawdę ładna pod kątem graficznym. Nie zawiera nadmiaru informacji o składnikach. Jak widać na załączonych zdjęciach - posiadam dwie wersje wizualne tego samego mydła z bawełną i prowitaminą B5. Już przed dostaniem się do kostki jesteśmy w stanie wyczuć jej zapach. A jaki on jest? No właśnie... kostka z bawełną pachnie typowo mydłem, z niewielką domieszką kremowych nut. Samo otwarcie i wysunięcie kostki jest bezproblemowe. Za aspekt ekologiczny daję plusa marce. Kształt mydła jest obły. Kostka nie jest wielka (na zdjęciu porównałam jej wielkość do mojej dłoni), przez co bardzo łatwo się ją spienia, nie wypada z rąk w trakcie używania. Mydło jest białe, na samym środku została wyryta w nim grafika z nazwą marki, która w trakcie spieniania mydła nie powoduje, że tworzą się w nim grudki ani inne brzydkie odkształcenia. Za całokształt daję 5/5 Działanie Jak działa? Myje dobrze za pierwszym razem. Nigdy nie zdarzyło mi się, bym musiała dwa razy doczyszczać nim brudne dłonie. Świetnie radzi sobie z tłustym nalotem - np. po dotknięciu czegoś tłustego z oleju. Ale niestety ma to też swoje konsekwencje - wysusza dłonie. Bez kremu do rąk ani rusz. Mydło mięknie wraz z kolejnym spienieniem, ale nadal jego wydajność jest bardzo dobra. Jedna kostka wystarcza nam na około miesiąc-dwa. Nie mogę zarzucić tutaj ergonomiczności Luksji. Kostki używamy wyłącznie dla własnego użytku. Uważam, że zostawienie kostki z mydłem gościom nie do końca jest higieniczne i estetyczne, dlatego wtedy zawsze podmieniamy je na mydło w płynie. O ile kostka od Luksji nie pęka, nie tworzą się w niej dziury, tak czasem generuje wokół siebie średnio przyjemnego gluta. Wolimy, gdy jest używana wyłącznie przez domowników. Na pewno nie można zarzucić temu produktowi, że jest słabo dostępne i drogie. To typowe drogeryjne mydło, które po prostu ma domywać i to robi. Z ciekawostek - bywało, że mój partner mył nim całe ciało, w tym twarz. Włosów na szczęście nie. I wiecie co? Bardzo je sobie chwalił, a jego cera nie odwdzięczała mu się wysypem ani innym podrażnieniem. Nie wiem jak to możliwe, a jednak. Ja mimo wszystko nie odważyłabym się na taki krok ;-)
    Zalety:
    • bardzo łatwo dostępne i tanie mydło w kostce
    • ładne opakowanie wykonane z papieru - jest ekologicznie
    • dobrze domywa zabrudzenia już przy pierwszym spienieniu
    • dobrze radzi sobie z tłustymi zabrudzeniami
    • jest małe i poręczne, w obłym kształcie, nie wyślizguje się z rąk
    • kostka nie pęka w trakcie używania
    • mydło jest raczej dobrze wydajne, choć mięknie za każdym razem, gdy jest używane
    Wady:
    • zapach typowo mydlany, intensywny i mdły
    • czasem tworzy się wokół kostki średnio przyjemny glut
    • wysusza dłonie, krem jest koniecznością po użyciu