Olejki do twarzy

Venus Twoja Receptura, Skoncentrowane oleje fermentowane

• 16 sierpnia 2021 o 22:12
    Zdecydowanie na ciało
    Do suchej, wiotkiej i cienkiej skóry. Nawilża, ujędrnia i poprawia stan skóry. Po dwóch zastosowaniach co kilka dni w połączeniu z masażem i nawilżaniem codziennym skóry balsamem do ciała skóra jest ujędrniona i nawilżona. Dla mnie efekt jest bdb. Jestem przyjemnie zaskoczona. Dobrze się rozprowadza, można chwilę ciało masować - wydajny. Dobrze się wchłania, ale pozostawia tłusty film. Dozownik kroplomierz niestety nie ułatwia aplikacji - olejek kapie i jest niewygodny w użyciu. Cena w tej sytuacji zbyt wygórowana. Efekt zachęca do stosowania, ale nie zakupię ponownie.
    Zalety:
    • Efekt poprawa jakości skóry.
    Wady:
    • Mała ilość. Kapie i się rozlewa. Tłusty film.
  • 16 sierpnia 2021 o 21:14
    Nigdy więcej
    Używa od:próbka
    Nie polecam. Posiadam cerę wrażliwą i ma ona tendencje do przesuszania się dlatego tez zdecydowałam się na kupno tego olejku z nadzieją że ten produkt mi w tym pomoże. Wieczorem nałożyłam go na twarz niewiele, myśle ze z maksymalnie 3 krople, wykonałam najpierw masaż twarzy i tak już zostawiłam bo olej się w miarę się wchłonął dlatego tez nie miałam potrzeby spłukiwania go. Na następny dzień kiedy się obudziłam miałam całą twarz z wypryskami, byłam przerażona. Przypominało to trądzik. Nie wiem jaki dokładnie jest tego powód czy olej podrażnił mi skórę chociaż na opakowaniu napisane jest ze olej jest przeznaczony dla osób ze skóra wrażliwa sucha, czy po prostu zapchał mi pory i skóra nie miała jak oddychać. Mimo wszystko na pewno będę go omijać szerokim łukiem. Przypominam ze nigdy nie miałam problemów z cera jeśli chodzi o wypryski trądzik itd.
  • 2 października 2020 o 11:35
    wszechstronny produkt w dobrej cenie
    WOW!! Jestem pod wrażeniem... kompozycja ciekawych olei do wszechstronnego zastosowania i w dodatku ta przyjemna cena. Całość zamknięta jest w szklanej brązowej buteleczce z pipetką, która zdecydowanie ułatwia aplikację. Mimo, iż są to oleje to tłusty film nie pozostaje na długo, dobrze i jak na oleje szybko się wchłaniają. Bezwonne. Ja lubię dawać je bezpośrenio na skóre i domknąć kremem. Skóra jest bardzo przyjemna w dotyku, delikatna i taka naprężona. Produkt świetnie sprawdza się też jako dodatek do glinek, dzięki czemu nie wysychają zbyt szybko. Nie polecam do olejowania włosów, tzn, jako dodatek tak ale nie jako produkt wiodący. Dla mnie to niskobudżetowy wzmaczniacz codziennej pielęgnacji.

Zobacz także inne Olejki do twarzy