Fluff Superfood, Shower Balm Balsam pod prysznic (różne rodzaje)

she_is
    3 maja 2021 o 21:48
    Truskawkowy balsam.
    Mam zapach truskawkowo-jogurtowy. I tu można się pomylić , lepiej trzymać z dala od kuchni.^^ Choć zapach nie utrzymuje się zbyt długo. Balsam ma rzadką konsystencje, dobrze nawilża skórę. Nie pienie się. Odkęcana nakrętka w opakowaniu, przez co czasem wylewałam za dużo produktu. Mała pojemność w stosunku do ceny. Hmm.. na specjalne okazje, na prezent tak.
  • 6 kwietnia 2021 o 14:56
    Balsam truskawkowy
    Miałam wersję truskawkową. Opakowanie ładnie wygląda, łatwe w użyciu, tylko balsam nierównomiernie się wylewa. Czasem po prostu spadł mi do wanny i połowa się wylała... Pachniał słodko, ale bardzo sztucznie. Zapach sam w sobie mi się podobał. Podczas użycia faktycznie zmiękczał skórę, ale czy nawilżał, hm.. chwilowe zmiękczenie to dobre wyrażenie. Po wmasowaniu w skórę dość ciężko było go zmyć. Dla samego zapachu fajnie go poużywać, ale nic więcej nie robi.
  • 30 marca 2021 o 15:20
    Liczyłam na lepsze nawilżenie
    Produkt zamknięty jest w opakowaniu bez żadnego dozownika z okręcaną nakrętką, przez co aplikowanie i używanie pod prysznicem było dosyć problematyczne. Skusiłam się na balsam o zapachu truskawkowym i tutaj mam kolejne zastrzeżenie, ponieważ balsam nie pachnie jak truskawki, tylko jak bardzo słodka i lekko dusząca guma balonowa, co nie bardzo mi odpowiadało. Konsystencja balsamu nie jest ani gęsta ani też bardzo lejąca. Moim zdaniem balsam w bardzo słabo radził sobie z nawilżeniem skóry, przyjemne uczucie zostawało na skórze na ok. pół godziny, po tym czasie skóra była ponownie wysuszona, jakbym w ogóle nie nakładała na nią nic. Nie stosowałam go jako płyn do kąpieli, więc nie mogę się wypowiedzieć, jak sprawdził się w tej roli. Zawiodłam się na tym balsamie, gdyż była to jedyna alternatywa cf dla mojego ukochanego balsamu pod prysznic z Nivei, z którego zrezygnowałam już jakiś czas temu.
    Zalety:
    • Polska marka
    • Produkt cruelty-free
    • Duszący zapach
    • Słabe działanie nawilżające
    sunill
    11 marca 2021 o 20:21
    Słaby zawodnik
    Mam wersje bananową, skusił mnie właśnie zapach. Ale działanie ma niestety słabiutkie. Przy potraktowaniu go jako płyn do kąpieli się nie sprawdza (ani zapachu ani piany), a jako balsam działa ledwo zauważalnie. Po kąpieli trzeba i tak użyć zwykłego balsamu. Jedyna alternatywa to używanie go upalnym latem pod szybki prysznic i jak człowiek nie chce się po nim balsamować.
    Zalety:
    Wady:
    • słabe działanie
    • cena!!
  • 7 marca 2021 o 9:53
    Rozczarowanie
    Najbardziej rozczarował mnie zapach, miałam nadzieję że będzie pachniał jak odżywka bananowa z Garniera a nie jak lekko słodka mąka migdałowa i to nie ta fajna świeżo zmielona mąka tylko ta już zwietrzała. Drugi w składzie jest olej kokosowy którego też nie czuć ani w zapachu ani właściwościach. Ma dość ciekawą konsystencję jest taki jak żółtka ubite z cukrem. Najpierw używałam go jako balsam czyli po myciu wmasowałam go w skórę i po chwili spłukałam wodą i nic się nie zmieniało skóra jak była taka została. Drugim sugerowanym sposobem jest wlanie go do wanny i oczywiście śmierdziało mąką ale woda zrobiła się mleczna i powstała delikatna piana która szybko znikała. Oprócz wizualnych efektów nic się nie zmieniło więc jak dla mnie bubel totalny. Może inny zapach sprawdził by się lepiej ale raczej nie będę próbować.
    Zalety:
    • ciekawa konsystencja
    • działanie