Bazy pod makijaż

Wibo #Fitfreak, Make Up Converter Konwerter, utrwalacz do podkładu do twarzy

Elednor
    5 października 2020 o 14:27
    Godny polecenia
    Konwerter Fitfreak marki Wibo to bardzo ciekawy i przede wszystkim wielofunkcyjny produkt działający na zasadzie płynu utrwalającego Duraline marki Inglot. Bardzo szybko został on okrzyknięty jego tańszym zamiennikiem. Produkt ten został wypuszczony przez markę Wibo w kolekcji #Fitfreak stworzonej z myślą o kobietach aktywnych, które uprawiają sport i chcą przy tym świetnie wyglądać. Jego głównym zadaniem jest zwiększenie trwałości podkładu. Czy faktycznie działa? Według mnie spełnia swoją funkcję i to nie tylko w podkładach. Jedna kropelka konwertera sprawi, że nasz zaschnięty tusz posłuży nam dłużej, a nasza zaschnięta na kamień pomada będzie zdatna do użytku, a jej aplikacja staje się łatwiejsza. Ten produkt uratował mi podkład, który już spisałam na straty i zastanawiałam się czy go nie wyrzucić. A tak podkład nie tylko dostał swoją kolejną szansę, a nawet stał się nawet moim aktualnym ulubieńcem. W szczególności w dobie tak zwanej pandemii. Opakowanie i produkt: Opakowanie w kolorystyce biało-różowej ze srebrnymi akcentami. Buteleczka o pojemności 10ml wyposażona w szklaną pipetkę, która odmierzy nam nawet najmniejszą kropelkę. Produkt jest transparentny i wodnisty. Aplikacja i działanie: No cóż jeśli chodzi o aplikację to wystarczy dodać jedną lub więcej kropelek konwertera do podkładu, tuszu czy pomady i możemy działać dalej. I tak jeśli chodzi o tusz to ja aplikuję dwie lub trzy krople na szczoteczkę i wkładam ją do opakowania, aby produkt rozpuścił trochę tusz w opakowaniu. Jeśli chodzi o pomadę to w moim przypadku ratuje on pomadę od Bell HYPOAllergenic. Zawsze przed każdą aplikacją dodaję do pomady jedną kropelkę, która jest wystarczająca do opracowania dwóch brwi. Podejrzewam, że podobnie będzie działał z eyelinerem w żelu. Można tez go zmieszać z kolorowym cieniem i zrobić są kreski jak eyelinerem. Co do podkładu to uratował podkład, który już chciałam wyrzucić, a mowa tutaj o podkładzie Rimmel Lasting Matte. Podkład ten ma formułę gęstego musu, ale bez względu na sposób aplikacji ciastkował mi się na twarzy. Podsumowując wyglądał okropnie. Nie wiem w czym tkwi problem. Może fakt, że mam cenę mieszaną plus to że ma bardzo gęsta konsystencją? Sama nie wiem, ale wystarczyły dwie kropelki konwertera do porcji podkładu i podkład aplikował się i wyglądał jak marzenie. Dodatkowo utrwalony pudrem Wibo Fixing Powder może utrzymać się na twarzy prawie do samego wieczora, nawet jeśli zakładam maseczkę w sklepie. Naprawdę polecam Wam to trio!  Dostępność i cena: Dostępny stacjonarnie oczywiście w Rossmannie, a to już sprawia że dostępny jest prawie wszędzie. Jego cena regularna to 22zł. Ja zakupiłam go na promocji -50% na markę Wibo i dałam za niego niecałe 11zl. Noo muszę przyznać, że nie wiem czy dałabym za niego aż 22zł, ale warto go kupić na promocji i mieć go w swojej kosmetyczce, bo może dać drugie życie niektórym kosmetykom i uchronić je przed przedwczesnym wyrzuceniem.
    Zalety:
    • opakowanie z pipetką
    • nie zapchał porów przy cerze mieszanej!
    • nie wysusza skóry
    • nie uczulił, nie podrażnił
    • zwiększa trwałość podkładu i pomady
    • uchronił podkład Rimmel Lasting Matte przed wyrzuceniem do kosza
    • daje drugie życie zaschniętemu tuszowi i pomadzie
    • dzięki niemu aplikacja pomady jest łatwiejsza
    • przystępna cena
    • dostępność stacjonarna
    Wady:
    • zmienia konsystencję podkładu na bardziej płynną
    354
    8 września 2020 o 13:47
    No nie...
    Kupiłam przed weselem, ponieważ chciałam aby mój podkład trzymał się mur beton, tym bardziej przy mojej mieszanej. tłustej cerze. Testowałam na Estee Lauder Double Wear i innych podkładach no i tragedia.. Chociaż mieszam z odrobiną to podkład robi się strasznie wodnisty i całkowicie przestaje kryć, nawet DW. A co do trwałości, no właśnie, jakiej trwałości? To nie miało prawa działać no i nie działa. Szkoda pieniędzy, nie dość, że nie działa to psuje jakość produktów.
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • podkład robi się wodnisy,
    • produkt mocno traci na kryciu, robi się jakby transparentny,
    • nie utrwala podkładu ani niczego
  • 5 września 2020 o 13:58
    Świetny ale od czasu do czasu. Używany zbyt często za bardzo zapycha pory.
    Utrwalacz do podkładu dostałam w prezencie od siostry, która była zachwycona działaniem kosmetyku. Utrwalacz jest dobry, a używając go najlepiej sprawdza się zasada „lepiej mniej niż więcej”. Oczywiście nie polecam używania go bez wcześniejszego nawilżenia twarzy odpowiednim kremem. Podkład po jego użyciu utrzymywał się zdecydowanie dłużej bez efektu ścierania czy świecenia twarzy (ja mam cerę suchą, naczynkową). Utrwalacz nie wysusza. Niestety, zapycha pory. Zauważyłam to gdy użyłam go pod makijaż dzień po dniu. Nie mam problemu z rozszerzonymi porami, a kosmetyk jest na tyle ciężki ze pory zaczęły się otwierać i zapychać. Produkt jest wydajny. Ja stosuję go, gdy zależy mi żeby makijaż utrzymywał się dłużej i wiem ze nie będę miała czasu ani ochoty na poprawki (np. na weselu albo inne specjalne wyjście). Zużyłam połowę buteleczki a mam go od 4 miesięcy co niestety oznacza ze za 2 miesiące skończy się jego produkt ważności. Po użyciu utrwalacza zazwyczaj od razu sięgam po peeling enzymatyczny, żeby oczyścić pory. Pewnie kupię ponownie, szczególnie ze kosmetyk nie należy do drogich.
    Zalety:
    • nie wysusza
    • podkład utrzymuje się dłużej
    • dobra, przystępna cena
    Wady:
    • zapycha pory
    • nie nadaje się do codziennego używania