Wody perfumowane damskie

Bvlgari BLV II EDP

Bulgari BLV II woda perfumowana 30ml spray

Nasi użytkownicy zostawili 18 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 6 września 2017 o 21:51
    Spokojne.
    Wyczuwam anyż i morski wiatr... Perfumy wygrałam i długo mi służyły. Pora na ich recenzję... Na początku myślałam, że są męskie (opakowanie mnie zmyliło). Gdy zaczęłam ich używać nie spodobały mi się, musiałam do nich dorosnąć. Nie jest to zapach dla wszystkich, ponieważ jest specyficzny, daleki od drogeryjnych słodkości, jakie nam teraz, z sezonu na sezon wciskają producenci. Ogromnym jego atutem jest właśnie to, że nie pachnie nim co druga kobieta mijana na ulicy. Zapach jest jednocześnie odświeżający, a z drugiej strony napływa do nas słodycz gwiazdki anyżu. Są własciwie nie do opisania, w moim odczuciu, tak bardzo są nietuzinkowe. Warto powąchać. Polecam. Sam fakt, że zuzyłam do dna 100ml o czymś mówi...
    • Flakon
  • 24 października 2014 o 1:29
    słodki morski , męski, udręka
    waham się nad tymi perfumami. waham się już 3 dzień. opisy były takie piękne, gdzieś niechcący ktoś usłyszał moje - ojej, to musi być cudo. no i mam nabytek. kocham klasyczne BLV, ale to? to kompletnie inna bajka. nie moja. ja bym bardzo chciała wiedzieć, gdzie jest ten fiołek, ta mandarynka, ten anyż i lukrecja ? a ten benzoes? labdanum i cała reszta? czuję jedynie irysa w całej okazałości i wetiwer. owszem i jakieś słodkie płatki kwiatów, ale nie wiem, co to za kwiaty. równie dobrze to może być fiołek, co piwonia. i tak bez znaczenia, ponieważ nie da się rozróżnić. ale nieważne. zapach jest męski. to najgorsza nowina. typowo męski, elegancki, dla gentelmenów. przez ten irys zapewne. o ile z początku mamy ciepłe kwiatki plus irys, tak po 3 minutach mamy tylko irys w otoczeniu wetiweru. i niestety, ale ta faza trwa w nieskończoność i ona mnie dręczy, zabija mnie. katuje. choć byłam ubrana w sukienkę i na obcasach w pracy, czułam się jak Brad Pitt w smokingu i muszce. no cóż, nie dla mnie BLV II. pójdzie w świat, nie będę płakać. Używam tego produktu od: 3 dni Ilość zużytych opakowań: 1 flaszka
    Kaoru22
    22 marca 2013 o 19:27
    Pierwsze wrażenie? Morskie żyjątka :D
    Perfumy odstałam w spadku od mojej mamy zmęczonej wyraźną nutą ambry którą ja z kolei kocham i wielbię ;) Sprawy "techniczne": + Ładna butelka, wygodny atomizer, dobre umocowanie korka (swoją drogą korek jest tandetnie brokatowy ale bardzo mi sie podoba), mogę buteleczke w cudzysłowie "chwycić za łeb" bez obaw że zostanę z samym korkiem w ręce + Zapach jest trwały i wydajny + Długo utrzymuje się na skórze i ubraniach + Pięknie rozkwita pod wpływem ciepłoty ciała - Napisy na buteleczce zdzierają się a korek zciemniał (może to moja wina?) Teraz o zapachu: Jak to z ambrą bywa zapach przez pierwszą godzinę emanuje wonią morskich żyjątek :) Mi to nie przeszkadza, jest wręcz na plus bo odświeża wspomnienia związane z wakacyjnymi pobytami nad morzem a co za tym idzie roztacza aurę spokoju i harmonii. To jest to co widzę wąchając nadgarstek - przejrzyste, zimne, spokojne morze oraz jasne, słoneczne i bezchmurne niebo. Następnie zaczynają przebijać nuty ostrych białych kwiatów, wyłania się piżmo. W tym momencie można już powiedzieć o zapachu że jest na swój sposób niespotykany, mocno kobiecy, świeży w wydaniu dojrzałym i dorosłym. Uwodzi i domaga sie ciągłego wąchania i napawania się czystym ale lekko ciężkawym zapachem. Zdecydowanie perełka wśród wielu nudnych letnich zapachów :) Nie jest ulotny jak oklepana cytryna i zielona herbata - daje o sobie znać ;) Polecam miłośniczkom zapachów pozbawionych słodyczy i mdlących cukierkowych aromatów. Dodam jeszcze że jest to kolejny zapach który z ręką na sercu rekomenduję osobom cierpiącym na chorobę lokomocyjną - nie nasila mdłości, nie powoduje bólu głowy, nie denerwuje. Używam tego produktu od: Półtora roku Ilość zużytych opakowań: około 2/3 pierwszego flakonu
    Szarada
    19 stycznia 2013 o 14:13
    Flanker z dystansem
    BLV EDP II nie ma absolutnie nic wspólnego z klasycznym Bvlgari "krem Nivea" BLV. Jest też od swego poprzednika znacznie mniej wyrazisty i słabszy, jeśli chodzi o moc i trwałość. BLV II jest chłodnym, zdystansowanym zapachem. Piękna i niedostępna Letitia Casta z przeszywającym spojrzeniem w reklamie jest idealną dla niego twarzą. Czuję wybijający się anyż i fiołek nadający BLV II pudrowości. Jednocześnie perfumy nie przestają być przestrzenne. Niestety zapach niknie z prędkością światła. Trudno nawet złapać bazę. Spróbuję go jeszcze przetestować w wydaje się bardziej odpowiedniej dla niego porze - lecie. Może wtedy jakoś uda mu się rozkwitnąć. Używam tego produktu od: kilku dni Ilość zużytych opakowań: próbki
  • 6 marca 2012 o 12:40
    Elegancja, prostota, klasa
    Kilka podejść robiłam do tego zapachu, podobał mi się, ale zawsze były pilniejsze potrzeby perfumeryjne do zaspokojenia. Dzisiaj przypadkiem znów na niego wpadłam ;) Mam na nadgarstku 3 psiki. Chyba tym razem nadejdzie jego kolej. Zapach jest ciepły, na początku leciutko owocowo-kwiatowy, ale już po półgodzinie zostaje miły, ciepły otulający puder. Nie jest nic a nic ciężki czy duszący. Nie jest tez świeży. Jest prosty, elegancki i kobiecy. Bardzo subtelny i delikatny, eteryczny wręcz. Nie pachniałam nim nigdy globalnie, więc nie wiem, jak z jego trwałością i mocą podczas noszenia. Psiknęłam się 3,5 godziny temu i czuję go wyraźnie gdy przytknę nos do nadgarstka. Przywołuje mi na myśl letnie popołudnie spędzone na leniwym czytaniu książki w cieniu drzewa. I w tym celu chyba go kupię :) Używam tego produktu od: testy Ilość zużytych opakowań: testy

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie