Maski do włosów

Nami Magiczne Mumio, Maska do włosów

• 14 października 2022 o 15:05
    Magiczne Mumio- magia dla moich wlosow
    Marke Nami odkrylam zupelnie przez przypadek na allegro. Rzucily mi sie w oczy kolory opakowan, rozowe, takie, jakie lubie najbardziej. Wyraziscie kobiece i przyciagajace wzrok. Stosowalam rowniez szampon z stej serii, bylam bardzo zadowolona. Jesli jestescie posiadaczkami wlosow z tendecja do puszenia sie i chcialybyscie je w koncu ogarnac, to jest to maska wlasnie dla Ciebie. Oczywiscie nadaje sie ona rowniez (moim zdaniem) do wlosow suchych, odciazy je i odpowiednio stworzy im bariere ochronna. Ja przed nalozeniem tej maski, osuszam wlosy recznikiem (tak kiedys polecila mi fryzjerka) i wtedy wczesuje maske do wlosow Magiczne Mumio na bazie serwetki mlecznej o olejkiem arganowym. Naturalny sklad jest bardzo wazny, gdy chcemy odciazyc wlosy i miec oczekiwany efekt. Trzymam ja na wlosach okolo 8-10 min, nastepnie splukuje ciepla woda. Efekt jest taki, ze moje wlosy sa dociazone, doskonale nawilzone, bez puchu i sa bardzo miekkie. Po zmyciu maski nie ma problemów z rozczesaniem wlosow. Konsystencja jest gesta, wiec bardzo dobrze aplikuje sie ja na wlosach i dobrze trzyma sie struktury wlosa. Zapach jest taki lesny, swiezy, bardzo przyjemny. Lubie kosmetyki o naturalnym zapachu. Serdecznie polecam te Magiczna maske. Mozrcie byc pewne, ze zdziala magiczne rzeczy na wlosach!
    Zalety:
    • przyjemny, lesny zapach
    • dociaza wlos, dzieki czemu wlosy nie pusza sie
    • wlosy sa nawilzone i miekkie w dotyku
    • rozowe, kobiece opakowanie, ktore przyciaga wzrok
    • jest gesta, co idzie w parze z wydajnoscia
    Wady:
    • nie moglam jej dostac nigdzie stacjonarnie
  • 26 lutego 2021 o 11:33
    Magiczne błotko
    Maska została dobrana przez panią ze sklepu w którym ją kupowałam. Na początku się jej bałam czy nie będzie zbyt lekka dla moich zniszczonych włosów ale okazała się bardzo dobra. Wprowadziłam do swojej pielęgnacji równowagę PEH i jak na razie jest to najlepsza maska proteinowa jaką miałam. Bardzo gęsta konsystencja troszkę trudno się rozprowadza (ma konsystencje bardzo gęstej pianki) na całych włosach, ale da się to ogarnąć. Po wysuszeniu włosy są błyszczące i bardzo sypkie a strączki wygładzone.
    Zalety:
    • łatwość spłukiwania(maska ma brązowy kolor i podczas zmywania leci brązowa woda)
  • 21 grudnia 2020 o 8:55
    Nie do końca wygładzająca maska
    Jako pierwszy testowałam szampon z serii Magiczne Mumio i on sprawdził mi się świetnie, więc sięgnęłam również po maskę z tej serii z nadzieją, że moje włosy również ją bardzo polubią. Maska w składzie ma sporo emolientów, ale również glicerynę i ten tajemniczy a przynajmniej dla mnie składnik mumio, więc jeśli chodzi o skład to bazuje ona na naturalnych składnikach. Konsystencja jest bardzo ale bardzo nietypowa jak na maskę do włosów, ponieważ jest dość gęsta, taka wręcz konsystencji stałej, piankowej, ale gdy nakładamy ją na włosy to nie ma problemów z rozprowadzeniem jej, tak jakby pod wpływem wody nabierała trochę bardziej elastyczności. Ja stosowałam ją albo na włosy mokre i trzymałam ją około 20-30 minut, albo typowo jako odżywkę po umyciu włosów 5 minut i spłukiwałam. W obu przypadkach spisywała się dobrze, aczkolwiek przy dłuższym trzymaniu na włosach mam wrażenie, że je trochę obciąża. Mam włosy cienkie i delikatne, ale w dalszym ciągu są one średnioporowate i zwykle lubią się z maskami emolientowymi z tą jednak jest trochę pod górkę. Moim zdaniem trochę cieżko wyważyć jej zastosowanie, ponieważ trzymana za długo obciąża włosy a przy zbyt krótkim stosowaniu nie widać znacznego efektu. Zaobserwowałam również, że zaraz po wysuszeniu włosów były one bardzo ładne, błyszczące ale w momencie gdy wyszłam na zewnątrz miałam na głowie okropny puch! Co zwykle raczej mi się nie zdarza, zwłaszcza gdy stosuję maski zawierające emolienty. Zastanawiam się więc co może być przyczyną i czy ja jedna tylko doświadczyłam takiego efektu przy jej stosowaniu? Po rozczesaniu, włosy znów wracały do normy ale widziałam masę odstających włosków i widać było ewidentnie, że coś jest nie tak. Podejrzewam, że to zasługa gliceryny w składzie, a może nie jest to do końca produkt do moich włosów. Jeśli posiadacie włosy podobne do moich, czyli cienkie i delikatne to radzę nie nakładać tej maseczki na zbyt długo, polecam stosowanie jej bardziej w formie 5 minutowej odżywki, wtedy sprawdza się o wiele lepiej.
    Zalety:
    • ciekawa konsystencja
    • stosowana jako odżywka 5 minut - wygładza włosy
    • nadaje włosom blasku
    • naturalny skład
    Wady:
    • zostawiona na 20 minut na włosach mocno je obciąża
    • po wyjściu na zewnątrz zauważyłam, że włosy się mocno puszyły
  • 16 listopada 2020 o 12:49
    rewelacja!!!
    Maska to moje odkrycie ostatnich miesięcy. Szybko działa, już po jednym użyciu zauważyłam poprawę. Dobrze nawilża i odżywia. Ułatwia rozczesywanie i dobrze regeneruje. Jest bardzo wydajna ( ma konsystencję masła do ciała).
    Zalety:
    • skuteczność, cena, wydajność, efekt, szybkość działania
    Wady:
    • nie zauważyłam