Maski do włosów

Botanic HairFood Nawilżająca maska do włosów

• 18 października 2024 o 16:16
    Maska fajna ale zapach nie do końca mi się podoba.
    Moje włosy- rozjaśniane, zniszczone, suche, cienkie, długość do ramion. Szybko się przetłuszczają u nasady więc muszę je myć codziennie. Równowagą PEH interesuje się od kilku lat ale nie jestem włosomaniaczką. Staram się czytać etykiety i dobierać kosmetyki do potrzeb moich wysokoporów. Maski humektantowe i emolientowe stosuje najczęściej więc lubię kupować duże opakowania bo szybko mi się kończą. Tu mamy okrągły słój z 400ml produktu. Nie wiedziałam że ta maska będzie bananowa bo na opakowaniu widziałam słonecznik a nie banany ułożone w kółku:) Później doczytałam że ten owoc plus aloes to główne składniki. Nic się nie stało dam rade ją zużyć. Zapach bardzo sztuczny i słodki, do przeżycia ale ja osobiście takich nie lubię. Za to bardzo podoba mi się grafika .Czarne tło plus kolorowe owoce zawsze rzucają się w oczy na drogeryjnych półkach. Do tej marki niestety nie pałam jakąś wielka miłością . Z jednej strony wielki plus za ładne grafiki, naturalne składy i przystępne ceny ale działania produktów od Botanic Hair / Skin Food jest w moim odczuciu bardzo przeciętne , nie zachwycające. Tutaj mamy w składzie sok z aloesu który silnie nawilża strukturę włosa, nasyca go witaminami, aminokwasami, wpływającymi na polepszenie ich kondycji. Ekstrakt ze świeżych bananów bogate źródło witamin(B, E, C, PP) mikroelementów( żelazo, mangan, fosfor, siarka, potas). Alkohol cetearylowy- emolient, tworzy warstwę ochronną. Nie jest jakoś bogato ale czasem takie dwa składniki robią to co trzeba Maska jest dość gęsta, o białym perłowym kolorze . Nakładałam ją w niewielkiej ilości bo była bardzo wydajna. Używałam ją dwa razy w tygodniu na 5 minut jako szybką odżywkę. Z włosów wypłukiwała się bez problemu. Nie obciążała ich i nie robiła przyklapu. Włosy faktycznie były mięciutkie w dotyku, nawilżone i łatwo dawały się rozczesywać. Maska jest poprawna ale bez szału. Robi to co obiecuje nam producenta ale ogólnie nie bardzo mi przypadłą do gustu. Pomijając zapach wszystko w niej jest na plus ale i tak więcej jej nie kupię. Za mało przyjemności miałam z jej używania.
    Zalety:
    • duża pojemność
    • ładna grafika
    • gęsta konsystencja
    • skład w 97% naturalny
    • niska cena
    • działanie -nawilża, zmiękcza
    • ułatwia rozczesywanie
    _inga
    15 lutego 2024 o 19:34
    Nawilżająca maska do włosów banan i aloes, Botanic HairFood
    Nawilżającą maskę do włosów banan i aloes od Botanic HairFood kupiłam w drogerii Natura. Opakowanie to słoik o pojemności 400 ml zapłaciłam około 17 zł Mam cienkie włosy farbowane na kolor blond co sprawia że włosy są przesuszone i wymagaj solidnego nawilżenia i odżywienia i zakup tej maski okazał się strzałem w dziesiątkę. Maska ma delikatny nieco chemiczny zapach, treściwą konsystencję, łatwo się rozprowadza i dobrze spłukuje. Maskę nakładam na umyte wilgotne włosy z pominięciem nasady i pozostawiam na około 10-15 minut i spłukuje, stosuję raz w tygodniu. Włosy po zastosowaniu maski są nawilżone odżywione, miękkie , gładkie, dobrze się układają. Dodatkowy plus za skład 97% składników pochodzenia naturalnego oraz za opakowanie które pozwala na łatwe wygodne dozowanie kosmetyku. Podsumowując bardzo fajna odżywka w atrakcyjnej cenie. skuteczna i bardzo wydajna, ratunek dla przesuszonych włosów. Serdecznie polecam !
    Zalety:
    • nawilża
    • odżywia
    • regeneruje
    • skład 97% składników pochodzenia naturalnego
    Wady:
    • moim zdaniem brak
    Drogeria Natura
  • 3 października 2023 o 14:12
    Skuteczna, ale nie mój zapach!
    Cześć! Jeżeli chodzi o maski z Botanic Hair Food, to miałam je wszystkie. Kupiłam je na promocji i podobało mi się,że są konkretnie oznaczone i łatwo z nimi o dobrą równowagę PEH. Maska humektantowa: -jest bardzo wydajna -gęsta -dobrze nawilża włosy -łatwo się spłukuje -jest bardzo łagodna -intensywny zapach, utrzymuje się jeszcze po zmyciu -używałam ją na zmianę z innymi z tej serii I po dłuższym stosowaniu efekty są bardzo zadowalające. -używałam również na potraktowane olejem włosy, dzięki czemu olej było łatwiej zmyć (olejowanie włosów) -włosy stały się miękkie, bardziej sypkie i nie puszyły się aż tak bardzo jak wcześniej. -podobało mi się również opakowanie -wszystko dokładnie wyjaśnione i opisane. Produkt też było dobrze zabezpieczony. -ciekawy skład Niestety zapach mnie odstrasza. Nie lubię produktów o tak sztucznym, bananowym zapachu. Zużyłam ją do końca, bo podobały mi się efekty, ale nie wiem czy kupię ponownie, właśnie ze względu na zapach. Ale polecam wypróbować, szczególnie z pozostałymi maskami i szamponami. Na efekty trzeba poczekać,ale warto. P.s moim ulubieńcem jest wersja z drożdżami i ją najbardziej polecam.
    Drogeria Natura
  • 23 maja 2022 o 16:47
    Dobra humektantowa odżywka za niewielkie pieniądze. Włosy są po użyciu nawilżone, sypie i wyglądają zdrowo.
    Od kilku miesięcy walczę o naturalną równowagę PEH. Obserwuję włosy i na podstawie ich wyglądu staram się określić czego potrzebują. To dosyć trudne , wymaga sporo czasu i cierpliwości, jednak gdy już się nam uda tego nauczyć to człowiek ma satysfakcję ! Recenzowany kosmetyk otrzymałam w prezencie, nie miałam go wcześniej w rękach. ✔OPAKOWANIE Opakowanie to duży, czarny, odkręcany słoik. Już po objętości stwierdziłam, że zużycie go zajmie mi dobre kilka miesięcy i też tak było. Szata graficzna jest bardzo stonowana, chociaż w ciemniejszych kolorach. Opakowanie jest czytelne i nie przytacza konsumenta. Na etykiecie znajdziemy wszystkie niezbędne informacje takie jak: skład, wskazanie, dane producenta, sposób użycia. Plastikowy słoik jest dosyć trwały, przeżył kilkukrotne spotkanie z podłogą. ✔MASKA Konsystencja bardzo typowa dla masek, czyli gęsta i dosyć mocno zbita. Po otwarciu od razu czuć zapach banana, jest nieco chemiczny ale nie przeszkadza mi to. Kosmetyk jest niesamowicie wydajny, zużycie go zajęło mi kilka miesięcy. Maskę nakładałam na długości włosów od ucha, aż po końce. Starałam się aby kosmetyk wytrzymał na włosach chociaż 10-15 minut, potem zmywałam go letnią wodą. Oczywiście maski humektantowe nie nadają się do codziennego stosowania, używałam jej raz, czasami dwa razy na tydzień. ✔EFEKTY Dzięki zawartym humektantom w kosmetyku włosy były wspaniale nawilżone i odżywione. Po wysuszeniu ich i wyszczotkowaniu były sypkie jak z reklamy. Dużym plusem jest bardzo pozytywny wpływ maski na końcówki. Po kilkunastominutowym zabiegu, końce włosów były wyraźnie nawilżone, bardziej elastyczne i sprężyste. Podsumowując, to dobra maska, którą będę polecać. Co prawda nie ma jakiś efektów WOW, ale to i tak bardzo przyzwoity kosmetyk.
    Zalety:
    • bardzo duża objętość
    • idealna konsystencja
    • skład w 97% naturalny
    • wegańska formuła
    • kosmetyk wyprodukowany w Polsce
    • szalenie wydajna
    • wygodne opakowanie w postaci słoja
    • ładny, delikatny zapach
    peszy
    6 maja 2022 o 19:16
    Bardzo fajna maska, za niewielkie pieniądze
    Maski nawilżające stosuję regularnie, ponieważ moje włosy bardzo potrzebują nawilżenia. Są niskoporowate, bardzo gęste i często są przyklapnięte. Ta maska bardzo dobrze spełnia swoje zadanie. Działanie nawilżające jest mocno widoczne. Włosy są lśniące, miękkie w dotyku i odbite od nasady. Bardzo ładnie się układają bez efektu puszenia. Opakowanie jest bardzo duże, nieporęczne w podróż ale w domu się sprawdza. Można zużyć do samego dna. Wydajność jest ogromna. Maski nie trzeba a nawet nie należy nakładać w dużej ilości, ponieważ mocno uzyskać efekt dokładnie odwrotny. Na krótkie włosy do ramion wystarczy dosłownie odrobina. Z tego powodu u mnie ta maska spędziła dobre kilka miesięcy zanim się skończyła. Zapach to dla mnie jedyny minus tej maski. Sztuczny, słodki banan ... Nie jest to mój ulubiony zapach niestety. Natomiast niska cena i dobre działania to rekompensują.
    Zalety:
    • dobre nawilżenie,
    • efekt lśniących, miękkich włosów
    • mega wydajność
    • niska cena
    • wygodne opakowanie
    Wady:
    • sztuczny, bananowy zapach