Podpaski

Always Ultra Cotton Protection Long, Podpaski ze skrzydełkami ze 100% organicznej bawełny długie rozmiar 2

• 9 listopada 2020 o 0:47
    Mój nowy ulubieniec!
    Bardzo długo czekałam aż firmy podpasek wprowadzą produkty ECO. Cenię sobie firmy które przyczyniają się do dbania o środowisko jak i o zdrowie kobiet. Podpaski nie są sztucznie perfumowane jak 90% reszty na półkach sklepowych. Fajnie że firma idzie do przodu i rozwija się pod tym kątem. Przetestowałam na sobie nowy produkt i nie zawiodłam się. Podpaski są podobnie zbudowane jak poprzednie wersje. Dodatkowym plusem jest ich materiał czyli organiczna bawełna. Moim zdaniem ich jakość jest lepsza od zwykłych. Są bardziej miękkie i dają uczucie lekkości. Nie czułam że je mam :) Nie zauważyłam aby przeciekały. Jedyną wadą jest cena. Są 3 x droższe niż jej poprzednicy więc cena może odstraszać. Zapłaciłam ok 17 zł za standardową mała paczuszkę. Wcześniej 4,50 zł. Mimo wszystko chętniej zakupię te podpaski ze względu na swoje zdrowie jak i dobro natury :)
    Zalety:
    • Produkt z myślą o środowisko i zdrowie
    • Materiał
    • Wygodne i mięciutkie
    • Dobry przepływ powietrza
    Wady:
  • 16 kwietnia 2020 o 8:28
    naprawdę dobre, w zasadzie nie ma się do czego przyczepić
    Jest to nowość i myślę, że te podpaski mogą docenić osoby, które borygają się z jakimiś podrażnieniami czy uczuleniami od innych podpasek. Są one bezzapachowe, niebielone chlorem i z organicznej bawełny. Cenowo paczuszka 10 sztuk wychodzi praktycznie tak samo jak duża paczka zwykłych Always, więc różnica jest spora. Ja nie mam skłonności do podrażnień w tych miejscach, więc tutaj nie mogę ocenić, czy te podpaski rzeczywiście są lepsze. Kupiłam je w sumie z braku laku, bo przez tego całego wirusa wszystkie inne podpaski były wykupione. Każda podpaska jest zapakowana w osobną folię. Wszystko jest białe i cała podpaska i folia. Podpaski mają standardową długośc jak zwykłe Always z numerkiem 2, ale jakby były troszkę cieńsze, tak mi się wydaje. Powierzchnia podpaski jest gładka, ale nie jest to zwykła wata jak w niektórych podpaskach (nie lubię takich bez siateczki), tylko właśnie to coś jakby siateczka ale nie ma ona takich dziurek jak w zwykłych Always z siateczką. Podpaska ma skrzydełka i dobrze trzyma się bielizny. Chłonność jest dobra. Nie widzę tutaj różnicy pod tym względem międzymi tymi podpaskami a zwykłymi tej firmy. Powierzchnia, która jest jakbyz siateczki zapewnia uczucie suchości i komfortu, jednak jakby trochę mniej niż zwykłe podpaski z siateczką. Jakoś bardziej sucho czułam się z fioletowymi Always ze zwykłą siateczką. Jednak z tymi nie miałam żadnej nieprzyjemnej sytuacji, że coś przeciekło czy coś. Ogólnie są naprawdę dobre, ale zostanę przy zwykłych Always, bo bardziej je lubię i są tańsze.

Zobacz także inne Podpaski