Maseczki klasyczne

3 na 51 opinię

• 7 czerwca 2020 o 20:58
    Gwiezdny Pył
    Używa od:próbka
    Moja cera: tłusta, problematyczna Maseczkę dorwałam na promocji w Hebe, przede wszystkim skusiła mnie ceną oraz przepięknym, galaktycznym opakowaniem. Z marką Under Twenty miałam styczność kilka lat temu, jako nastolatka bardzo ją lubiłam, więc postanowiłam spróbować. Opakowanie jest dość małe, plastikowe, ale całkiem wygodnie się otwiera. Nie musiałam ratować się nożyczkami. Jestem pod wrażeniem całej grafiki! Świetne, galaktyczne tło, białe napisy i okienko, spod którego możemy zaobserwować mieniącą się maź wygląda niesamowicie. Sama maseczka jest dość gęsta, dobrze nakłada się na twarz, z palców pod bieżącą wodą schodziła jednak trochę uciążliwie, ale rozumiem, bo przecież to peel off. Niestety, na twarzy nie mieni się aż tak pięknie, jak widać to w opakowaniu. Zapach miał być największym atutem tej maski i ogromną innowacją. Odrobinę nie wyszło. Zamiast słonego karmelu czułam mocny, duszący, chemiczny zapach. Był na tyle nieprzyjemny, że od razu po nałożeniu maseczki na twarz miałam ochotę się jej pozbyć. Z jednej strony nie lubię maseczek peel-off, bo nigdy w czasie zawartym na opakowaniu nie są na tyle wyschnięte, żeby całkowicie można było je ściągnąć. Tak i było tym razem, mniej więcej jakoś po 30 minutach całość nadawała się do ściągania, producent podawał jednak 15 minut. Jeżeli chodzi o samo działanie to jestem zadowolona. Jest to maseczka matująca i taki sam efekt dała na mojej twarzy. Skóra po niej była delikatna, miękka i przyjemna w dotyku.
    Zalety:
    • działanie
    Wady:
    • zapach!!!
    • zastyga dłużej niż 15 minut