Bazy do paznokci

hi hybrid Pastel Base Pastelowa baza do lakieru hybrydowego

• 2 czerwca 2024 o 12:48
    paznokcie wyglądają nieziemsko pięknie!
    Hej! Chcę Ci opowiedzieć o moim najnowszym odkryciu w świecie manicure hybrydowego – hi hybrid Pastel Base. To jest po prostu rewelacyjna baza, która sprawia, że moje paznokcie wyglądają nieziemsko pięknie! Na początek, muszę powiedzieć, że uwielbiam pastelowe kolory na paznokciach, ale zawsze miałam problem z ich równomiernym pokryciem i trwałością. Ta baza zmieniła moje podejście do pastelowych manicurów! Po pierwsze, konsystencja jest idealna – nie jest ani zbyt gęsta, ani zbyt rzadka, co pozwala na łatwe i równomierne rozprowadzenie na paznokciach. To, co mnie najbardziej zaskoczyło, to to, jak świetnie kryje. Nawet bardzo jasne odcienie pasteli pokrywa już po pierwszej warstwie. Już nie muszę się męczyć z wielokrotnym nakładaniem, żeby uzyskać pożądany efekt. A co najlepsze, paznokcie wyglądają na naturalne, a jednocześnie kolor jest intensywny i wyraźny. Trwałość tego produktu również jest imponująca. Moje paznokcie wyglądają świeżo i pięknie nawet po kilku dniach od aplikacji. Nie kruszy się ani nie odpryskuje, co jest problemem przy niektórych innym bazach. W dodatku, nie żółknie na paznokciach, co zdarza się przy niektórych bazach, zwłaszcza po dłuższym czasie. Jestem również pod wrażeniem łatwości usuwania tej bazy. Nie muszę długo zacierać paznokci, żeby ją usunąć. To znacznie ułatwia proces zmiany koloru manicure hybrydowego. Jedyną wadą, jaką zauważyłam, jest to, że czasem może być trudniej znaleźć ten produkt w lokalnych sklepach, ale dla mnie warto trochę polatać, żeby go zdobyć!
    Zalety:
    • Doskonałe krycie: Nawet bardzo jasne odcienie pasteli pokrywają się już po pierwszej warstwie, co ułatwia i przyspiesza proces manicure.
    • Trwałość: Paznokcie wyglądają świeżo i pięknie przez długi czas po aplikacji, bez kruszenia się czy odpryskiwania.
    • Łatwość usuwania: Baza jest łatwa do usunięcia, co ułatwia zmianę koloru manicure hybrydowego.
    • Naturalny wygląd: Paznokcie wyglądają naturalnie, a jednocześnie kolor jest intensywny i wyraźny.
    • Nie żółknie na paznokciach: Baza nie powoduje żółknięcia paznokci, co jest problemem przy niektórych innych bazach.
    Wady:
    • Trudność w dostępie
  • 21 lutego 2021 o 14:50
    Świetna baza
    Lubię bazy dzięki którym w razie potrzeby mogę nadbudować złamany paznokieć dlatego postanowiłam wypróbować produkt od Hi hybrid. Moim zdaniem spisuje się bardzo dobrze, lubię z nim pracować ponieważ ma gęsta konsystencję. Nie spływa na skórki i łatwo nadbudować nim płytkę paznokcia. W mojej lampie utwardza się bardzo dobrze. Trwałość też jest niczego sobie. Spokojnie wytrzymuje ok 2 tygodni. U mnie czasem zaczyna odchodzić w okolicach skórek ale może to być kwestia słabego zmatowienia paznokcia. Z obawy przed zniszczeniem robię to bardzo delikatnie albo w ogóle. Rewelacyjny jest również patelowy kolor bazy. Nawet samodzielnie wygląda ciekawie i estetycznie. Pięknie podbija pastelowe kolory lakierów jak również te neonowe. Cena również jest atrakcyjna. Podczas zmywania hybryd, wierzchnią warstwę ściągam za pomocą frezarki a następnie bazę odmaczam w acetonie. Schodzi wtedy dość ładnie i szybko.
    Zalety:
    • kolor,
    • cena,
    • trwałość,
    • konsystencja,
    • możliwość przedłużenia paznokcia.

Zobacz także inne Bazy do paznokci