Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Soraya Aqua Shot, Mineralny żel myjący do twarzy

• 30 sierpnia 2023 o 10:50
    Moj numer jeden
    Jest to siła minerałów zamkniętych w krystalicznie czystej, wulkanicznej wodzie termalnej wzbogaconej o kwas hialuronowy, które skutecznie zatrzymują w skórze wodę. Kwas mlekowy zapewnia prawidłowe pH. Żel myjący skutecznie oczyszcza twarz z resztek makijażu i zanieczyszczeń, nie wysuszając i nie pozostawiając uczucia ściągnięcia. Delikatnie się pieni, a zapach przywodzi na myśl powiew morskiej bryzy. Po użyciu skóra jest wyraźnie gładsza, miękka i ukojona. PH przyjazne dla skóry.
  • 4 czerwca 2022 o 20:25
    Skuteczny i delikatny zarazem
    Opakowanie żelu stanowi tuba o pojemności 150 ml. Posiada zamknięcie typu klik, które akurat w moim egzemplarzu nie zamyka się szczelnie i potrafi przeciekać. Z tego powodu zabranie go w podróż odpada, ale przy stosowaniu go w domu nie sprawia szczególnych trudności. Tuba została wykonana z miękkiego tworzywa, które ułatwia wydobycie produktu w całości bez konieczności rozcinania opakowania. Szata graficzna jest absolutnie minimalistyczna. Napisy, grafika kropli wody i morski kolor z efektem ombre zdecydowanie wpisują się w mój gust. Prostota w opakowaniach kosmetyków to coś, co lubię. Zapach produktu jest morski. To prawdziwa woń, która nie jest sztucznie upiększana, nie czuć tutaj chemicznych nut. Bardzo świeży, który rano pobudza i dodaje energii, a wieczorem odpręża. Jego intensywność jest odpowiednia - nie przyprawia o ból głowy, ale towarzyszy nam podczas mycia twarzy powodując, że czynność ta staje się przyjemnością. Produkt jest przezroczysty. Ma żelową konsystencję. Dość rzadką i lejącą się (na tyle, że trzeba uważać, aby nie wycisnąć za dużo kosmetyku na raz), ale nie przecieka przez palce. Wytwarza optymalną ilość piany - nawet osoby, które lubią widzieć pianę podczas mycia będą zadowolone. Szybko i łatwo się spłukuje, nie zostawiając żadnej warstwy. Żel skutecznie usuwa wszelkie zanieczyszczenia. Zarówno te, które gromadzą się na naszej twarzy w ciągu dnia, jak również resztki wieczornej pielęgnacji. Przyzwoicie oczyszcza pory, dzięki czemu cera się nie zapycha. Nie jest to może najlepiej oczyszczający żel, jaki stosowałam, ale dla mojej cery mieszanej w kierunku suchej jest wystarczający w tym zakresie. Jednocześnie jest to produkt bardzo delikatny - nie wysusza. Po umyciu twarz nie jest ściągnięta i nie domaga się natychmiastowego użycia kremu. Za to cera jest bardzo miękka i przyjemna w dotyku. Suche partie twarzy są bardzo wdzięczne za taką pielęgnację. Po zastosowaniu kosmetyku czuć odświeżenie, towarzyszy nam uczucie czystości. Skóra budzi się do życia i jest gotowa na kolejne kroki pielęgnacyjne. Moja cera polubiła ten produkt. Jako posiadaczka cery mieszanej czasami mam problem z dopasowaniem żelu myjącego, ponieważ musi na tyle dobrze oczyszczać, żeby nie zapchać strefy T, ale musi też być na tyle delikatny, aby nie wysuszyć policzków. Recenzowana propozycja spełnia te kryteria.
    Zalety:
    • skutecznie usuwa zanieczyszczenia,
    • dobrze oczyszcza, dzięki czemu cera się nie zapycha,
    • nie wysusza, skóra po użyciu jest miękka,
    • dobrze się pieni i spłukuje,
    • skład,
    • wydajność,
    • cena.
    Wady:
    • brak.
  • 12 marca 2022 o 23:21
    Nie oczyszcza, nie koi
    Mam cerę zanieczyszczoną, a jednocześnie wrażliwą. Opis żelu Soraya skłonił mnie do zakupu, jakby produkt był skrojony idealnie pode mnie, ale niestety to nadal nie to, muszę dalej szukać czegoś lepszego. Żel nie oczyszcza wystarczająco z makijażu, mam wrażenie, że zaskórników jest więcej niż kiedyś. Zdecydowanie nie koi mojej buzi, nie spodziewałam się, że ściągnięcie będzie aż tak silne, bez kremu zaraz po się nie obejdzie. Najbardziej podoba mi się w nim uczucie odświeżenia po umyciu, faktycznie ma coś z tej morskiej bryzy z opisu.
    Zalety:
    • uczucie odświeżenia po użyciu
    • ładne i wygodne opakowanie
    Wady:
    • nie oczyszcza wystarczająco dobrze
    • pozostawia mocne uczucie ściągnięcia
    amalath
    27 grudnia 2021 o 19:22
    Delikatność, jakiej szukałam
    Byłam pod ogromnym wrażeniem tego, jak delikatnie myje. Nie miałam żadnych problemów z używaniem produktu, uczucie ściągnięcia skóry nigdy się nie pojawiło. Mam jedynie wrażenie, że w "bardziej zanieczyszczone" dni, nie zawsze potrafił poradzić sobie z doprowadzeniem mojej skóry do porządku. Niemniej, delikatne przemycie drugi raz lub użycie produktu w myciu dwuetapowym rozwiązywało tu problem. Dotychczas podobne uczucie delikatności przy jednoczesnej czystości skóry osiągałam głównie droższymi produktami, więc zdecydowanie będę do niego wracać.
    Zalety:
    • Bardzo łagodny
    • Wydajny
    • Zmiękcza skórę
    • Jak na tak delikatny produkt całkiem dobrze radzi sobie z myciem
    Wady:
    • Może nie domywać przy mocniej zanieczyszczonej skórze ale w granicach rozsądku - da się to opanować dwuetapową pielęgnacją
  • 18 października 2021 o 13:34
    Godny zastępca mojego ulubieńca
    Moim ulubieńcem jest oczyszczający żel do mycia twarzy cerave. Ostatnio mi się skończył a nie mogłam go nigdzie stacjonarnie dostać, postanowiłam więc, że wypróbuję ten. Nie spodziewałam się, że może mieć identyczne działanie jak tamten. Po zmyciu skóra jest zdecydowanie świeża i oczyszczona, Przy stosowaniu nie pojawiły mi się nowe zaskórniki, a stare zniknęły. Żel nie ściągał twarzy i pozostawiał ją nawilżoną. Zapach świeży, lekko owocowy, trochę wyczuwam arbuza :) Polecam!
    Zalety:
    Wady:
    • brak!