Pianki do włosów

Syoss Volume Tratment Foam Pianka do włosów - kuracja dla zadbanych i pełnych objętości włosów

• 13 listopada 2024 o 13:28
    Chyba na więcej liczyłam
    Pianka jest delikatna, bardzo puszysta i ma cudowny zapach. Trzeba przyznać, że jest wydajna i pompka działa sprawnie Niestety skleja włosy, dlatego częściej używałam przed niż po myciu włosów ,bo inaczej się zachowywały w obu przypadkach. Przed myciem była poprawna jako odżywka, natomiast po myciu włosy były obciążone i nie unosiły się od nasady,a na to liczyłam.
    Zalety:
    • puszysta pianka
    • cudownie pachnie
    Wady:
    • skleja
    • nie unosi od nasady
  • 23 stycznia 2022 o 18:45
    Świetny produkt 2w1!
    Świetna odżywka 2w1 (odżywka i pianka unosząca włosy od nasady!) To już moje kolejne opakowanie, bardzo lubie ten produkt! Świetnie nawilża i wygładza moje włosy, a jednoczenie, użyta od nasady, pięknie unosi włosy! Przy tym ich nie przesusza, jak to potrafią robić typowe pianki do włosów. Produkt genialny. Zapach cudowny (uwielbiam, gdy kosmetyki do włosów intensywnie pachną i zapach pozostaje na nich długo) a przy tym kosmetyku tak jest! Opakowanie również bardzo mi się spodobało, pompka dozuje kosmetyk. Na swoje długie włosy daje ok. 4, 5 pompek. Wydajny kosmetyk. Na pewno zostanie ze mną długo!
    shewild
    10 grudnia 2021 o 13:05
    I tylko objętości brak
    Tak tak, mam kapryśne włosy, które często kręcą nosem na różne kosmetyki, a już szczególnie na produkty do stylizacji. Dlatego takich produktów (czyli pianek, lakierów i innych tego typu) używam niezwykle rzadko, bo chociaż bym czasem chciała, to jednak moje włosy rzadko coś takiego akceptują. W tym przypadku miało być inaczej - to pianka nieco łagodniejsza niż te, które znamy na co dzień, w formie odżywki lub kuracji, która ma na celu poprawę objętości, wygładzenie i ułatwienie układania włosów. Produkt ma bardzo wygodne opakowanie, dobrze się piankę dozuje, sama pianka jest miękka i aksamitna w dotyku, do tego pięknie pachnie. Jest bardzo lekka i łatwo się nią aplikuje na włosy. I w zasadzie tyle zalet. Niestety, ale pianka kompletnie nie nadaje się do włosów cienkich i delikatnych. Często moim włosom brakuje objętości, więc myślałam, że w przypadku tej pianki efekt będzie delikatny i bardziej pielęgnacyjny niż w przypadku innych mocnych drogeryjnych pianek, które po prostu mocniej utrwalają fryzurę. Niestety pianka od Syoss odrobinę skleja włosy, tzn. może nie skleja w takim dosłownym sensie, ale zbija pasma w grubsze strąki i tak zostają. Rozczesanie nie do końca pomaga, włosy wyglądają już na trochę nieświeże, są zbite, a już na pewno nie ma mowy o większej objętości. W zasadzie włosy te objętość jeszcze bardziej tracą. Jeśli nie po myciu, to próbowałam później używam pianki jakiś czas przed myciem, aby - zgodnie z opisem - wzmocnić, wygładzić i delikatnie utrwalić pasma. Niestety po myciu nie zauważyłam żadnej różnicy względem kondycji włosów przed, kompletnie nie było nic nowego. Szkoda, że produkt ten się w ogóle nie sprawdził, jeśli nie na utrwalenie, to liczyłam chociaż na ten efekt uboczny w postaci odżywki w piance. Produkt pewnie lepiej sprawdzi się na włosach grubszych i sztywniejszych, dla delikatnych i cienkich nie mogę go polecić.
  • 28 lipca 2021 o 10:24
    Polecam kręconym.
    Włosy mam falowane, gęste, suche. Dostałam ją od bratowej, przypadkiem. Nakładam ja po myciu i masce, na wilgotne włosy, ugniatam i na to stylizator żel czy krem do loków. Jest to taka średnio gęsta pianka, pachnie słodko, lekko kokosowo. U mnie trzeba dac z 3 pompki. Moim zdaniem ładnie odbija włosy od nasady, podkreśla skręt, lekko nawilża i pielęgnuje. Fajny produkt. Na początku nie wiedziałam co z nią zrobić. Próbowałam zmywać, nakładać przed myciem ale jako taka odżywcza pianka jest najlepsza. Zaskoczyła mnie. Lubię syoss choć wiem ze nie u każdego się sprawdza:)
  • 19 stycznia 2021 o 10:10
    daje radę z moimi długimi wlosami
    Mam włosy bardzo długie, bo do pasa, i ciężkie. Niestety oklapłe przy nasadzie. Pianka syoss nadaje moim włosom objętości. Jakby usztywniała je przy nasadzie i dzięki czemu jak je przeczesze palcami i podniosę to tak są uniesione. i to właściwie na tym efekcie się głównie skupiłam, a nie na odżywieniu włosów. Pianka na wilgotne włosy, nałożone gdy ma się głowe w dole plus suszarka i włosy pięknie sa uniesione u nasady. Jest bardzo wydajna, ładnie pachnie. Ułatwia stylizację.
    Zalety:
    • nadaje uniesienie
    • forma pianki