Olejki do twarzy

notino.pl
REVUELE JUST REVOX B77 Squalene 30 ml

• 1 maja 2024 o 22:03
    Świetnie nawilża
    Zdecydowałam się na ten produkt dość spontanicznie, kiedy zaczęłam mieć problem z barierą hydrolipidową i nie pożałowałam tej decyzji. Świetnie działa na moją skórę, która jest trądzikowa. Jak stosowałam: -codziennie - cudownie nadaje się do masażu twarzy - łączyłam z kremem, choć tutaj niestety robiły się "kluski" - solo, na zakończenie pielęgnacji na wieczór Działanie: - cudownie przywrócił moją barierę hydrolipidową - skóra odżywiona i zregenerowana, bardzo elastyczna i jedwabiście gładka - ku mojemu zdziwieniu - nie zapycha - mam wrażenie, że pojawiające się wypryski zaczęłam znacznie łagodniej przechodzić przy stosowaniu tego produktu. Moim zdaniem, produkt tylko na noc, ponieważ wchłania się dość długo , ale działanie ma znakomite. Na plus pipeta, która pomaga w higienicznym stosowaniu. Produkt bezzapachowy. Jestem bardzo zadowolona i zdecydowanie kupię ponownie.
    Zalety:
    • działanie
  • 27 stycznia 2024 o 14:51
    Jest okej
    Produkt jest ok,ma wady i zalety. Pozostawia po sobie uczucie tłustości, za czym nie przepadam,ale za to jest genialnie nawilżający. Trochę wolno się wchłania u te uczucie towarzyszy nam dość długo. Bezzapachowy. Produkt dosyć wydajny ja używam maksymalnie 2 kropelek. Skóra jest bardzo przyjemna i miękka po nim,ale przydałoby mi się lekkie dopracowanie. Wizualnie ok, bez większego szału, cenowo tak samo czy kupię ponownie sama nie wiem
  • 16 stycznia 2024 o 23:11
    Zbyt tłusty i ciężki
    Nie lubię takich formuł kosmetyków. Nie przekona mnie nic do tego typu produktu. Po nałożeniu na twarz czuć wszędzie tą tłustą i lepką warstwę. Fakt, przyjemnie rozprowadza się na twarzy ale gdy dostanie się do oczu, niemiłosiernie piecze. Nie widzę po nim żadnych pozytywnych efektów a jedynie zraziłam się gdy dostała się w oczy. Zapachu nie wyczuwam a resztę produktu zużyłam na ciało po goleniu i sprawdził się jak tako. Bez szału.
    Zalety:
    • Wydajny i z pipetą
    Wady:
    • Brak efektów
    • Do ciała jest ok
  • 25 kwietnia 2023 o 11:03
    Długotrwałe nawilżenie.
    Postanowiłam kupić ten olejek, bo dotychczasowe kremy specjalnie mi się nie sprawdziły, nie było zachwytu. Z drugiej strony chciałam coś, co nakłada się w sekundę, bez większych ceregieli. Padło na skwalan. Słyszałam co nieco na temat skwalanu, że m.in. zatrzymuję wilgoć w skórze, a o nawilżenie mi właśnie chodziło. Mamy tu szklaną butelkę, z pipetką. Olejek jest bezzapachowy, wodnisty, przy nakładaniu trzeba szybko reagować, bo olejek natychmiastowo spada z pipetki, w wyniku czego butelka jest oblepiona. Wystarczą dwie krople na całą twarz i szyję. Komfortowo rozprowadza się na skórze, nie czuć tłustości. Rano twarz jest przyjemnie miękka i nawilżona. Nie używam go codziennie, lecz raz na 2-3 dni i jest to absolutnie wystarczające. Nawilżenie skóry długo się utrzymuje, za co bardzo cenię ten produkt. Petarda!
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • natychmiastowe nawilżenie
  • 3 stycznia 2023 o 0:14
    Jest świetny, ale szkoda, że nie wchłania się w 100%
    Just Squalane marki Revox jest zamknięty w szklanej buteleczce z pipetką, która w mojej opinii nabiera odrobinę za dużo formuły na raz. W środku znajduje się 30 ml produktu. Zakupiłam go, aby nawilżyć moją suchą, naczynkową cerę i wzmocnić płaszcz hydrolipidowy. Serum jest płynne niczym woda, ale ma oleistą konsystencję. Jego atutem jest brak jakiejkolwiek barwy. Wystarczy naprawdę niewiele, by pokryć całą twarz. W przypadku tego serum - im mniej tym lepiej. Pomimo nakładania cienkich warstw, czasem produkt roluje się na skórze. Nie do końca wchłania się w skórę, co bywa trochę uciążliwe - w przypadku aplikowania serum na dzień, twarz mocno sie świeci, a w przypadku nakładania go na wieczór, pozostałości produktu wcieram w poduszkę. Mimo to podczas kuracji skwalanem zauważyłam poprawę kondycji skóry na twarzy i szyi. Z całą pewność przyczynił się do odbudowy bariery hydrolipidowej, dzięki czemu koloryt skóry jest wyrównany. Skóra znów stała się promienna i odżywiona. Serum używane na podrażnioną skórę z widocznymi suchymi skórkami zmiękcza naskórek i nawilża, ale na efekty trzeba poczekać, bowiem zmiany nie są widoczne po jednym czy dwóch dniach. Działa kojąco, nie podrażnia skóry z mikrourazami, a wręcz przyspiesza proces gojenia. Choć formuła tego serum nie jest idealna i czasem mnie denerwuje, to chętnie sięgam po nie że względu na działanie. Spełnia moje oczekiwania.
    • Niska cena
    • Odbudowa bariery hydrolipidowej
    • Właściwości kojące
    Wady:
    • Słabe wchłanianie
    • Rolowanie
    • Długi czas oczekiwania na zauważalne efekty

Zobacz także inne Olejki do twarzy