Serum do twarzy

Needit Nature Naturalne serum do twarzy i pod oczy `Nawilżanie`

patt_19
    21 kwietnia 2024 o 15:52
    Fajne, lekkie serum. Idealne pod oczy.
    Serum kupiłam w zestawie z innymi kosmetykami tej marki. Było dodatkiem do zakupów, a okazało się być naprawdę super. Używam go głównie jako kremu pod oczy. Ma bardzo fajną, lekką konsystencję. Dobrze się rozprowadza i szybko wchłania. Świetnie współgra z kosmetykami. Nakładam na niego korektor oraz puder i nic się z nimi nie dzieje. Serum nie migruje pod oczami. Nakładam go również na powieki i nie podrażnia. Ma fajny skład, który daje skórze nawilżenie oraz odżywienie. Dodatkowo bardzo lubię jego opakowanie, minimalistyczny design, który fajnie wygląda na kosmetyczne, a także wygodną pompkę. Nie trzeba palcami wyjmować kremu. Pompka bardzo dobrze działa i daje odpowiednią ilość produktu. Bardzo podoba mi się też zapach, który przypomina mi trochę męskie perfumy. Warto wspomnieć, że serum jest mega wydaje. Mam wrażenie, że się nie kończy.
    Zalety:
    • nawilżenie
    • lekka konsystencja
    • pompka
    • idealne pod makijaż
  • 13 lutego 2024 o 11:21
    Świetne serum nawilżająco-kojące
    Moje pierwsze zetknięcie z tym serum miało miejsce przez próbkę z Hebe - tak mi się spodobało, że od razu kupiłam pełny produkt. Pierwsze co mnie urzekło to zapach - dość nietypowy, kojarzący się z męskimi kosmetykami, bardzo świeży, nienachalny. Serum jest gęste, ma konsystencję kremu i biały kolor. Umieszczone jest w szklanej, ciemnej buteleczce z pompką - początkowo bardzo wygodne, jednak gdy produkt zaczął się kończyć, pompka przestała poprawie pobierać produkt i jego wydobycie stało się trudne, musiałam nim wstrząsać o rękę, by wykorzystać resztkę, co nie było łatwe z uwagi na gęstość produktu. Ale za to działanie! Serum przyjemnie rozprowadza się na skórze, wnika szybko, jest nietłuste ale też nie na tyle lekkie, by po chwili nie czuć go na twarzy - zwykle po kąpieli mam bardzo suchą twarz i po nałożeniu tego produktu od razu robi się miękka i nawodniona. Czasem użycie tego serum bez kremu jest dla mnie wystarczające - rano budzę się z nawilżoną cerą, jednak mam typ mieszany, dodatkowo nie lubię mieć na twarzy za ciężkich produktów/kombinacji - więc przy bardzo suchej cerze nałożenie na serum kremu może być konieczne. Bardzo polecam ten produkt, świetnie koi, nawilża i wygładza, dodatkowo otulą pięknym zapachem, a na promocji w Hebe można zakupić je za 21zł (cena regularna 43). Obecnie używam drugie opakowanie :)
    Zalety:
    • bogata, kremowa konsystencja
    • natychmiastowe nawilżenie
    • kojący efekt dla wysuszonej skóry
    • długotrwały efekt
    • piękny zapach
    Wady:
    • opakowanie - gdy produkt się kończy, praktycznie nie da się wyciągnąć resztki, pompka nie pobiera
  • 24 listopada 2023 o 19:29
    Jego konsystencja nie przypadła mi do gustu, ale działanie jest świetne
    Biało-niebieska, minimalistyczna szata graficzna bardzo mi się podoba. Jest schludna i elegancka, sprawia wrażenie, że jest to kosmetyk luksusowy. Serum znajduje się w buteleczce mieszczącej 30 ml produktu, które należy zużyć w ciągu 6 miesięcy od otwarcia. Opakowanie zostało wykonane z ciemnego szkła. Dzięki kilkumilimetrowej przerwie w etykiecie można pod światło zobaczyć stan zużycia. Funkcję dozownika pełni tutaj pompka zabezpieczona przezroczystą nakładką. Niestety gdy zostało mi około 1/3 produktu w buteleczce, aplikator się zepsuł. Z pomocą przyszła mi wówczas szklana szpatułka z języczkiem na końcu, która została dołączona do opakowania. Całość umieszczono w kartoniku prawdopodobnie wykonanym z makulatury. Plus należy się za to, że pudełko jest idealnie dopasowane do wielkości buteleczki - nie jest w połowie puste, jak to czasami bywa. Woń jest kwiatowa, rzeczywiście przypomina krokusa. Na początku zapach wręcz powala intensywnością. Z czasem trochę wietrzeje, ale do końca jest dobrze wyczuwalny. Z powodu jego intensywności nie nadaje się do stosowania pod oczy, ponieważ wówczas szczypały i łzawiły. Serum jest koloru białego. Ma emulsyjną konsystencję, przypominającą rozwodniony krem. Niestety jest ona trochę tępa, nie sunie gładko po skórze, przez co jego aplikowanie staje się irytujące. Bardzo szybko się wchłania, skóra wręcz je pije - nie zdążę go dobrze rozprowadzić, a jego już nie ma. Zostawia mocno wyczuwalną warstwę ochronną o delikatnym, satynowym wykończeniu. Nie jest ona tłusta czy klejąca, ale niektórym może przeszkadzać. Dodam tylko, że mam cerę mieszaną - lekko przetłuszczająca się strefa T oraz suche policzki, a do tego jest wrażliwa, skłonna do zaczerwienień. Do takiej skóry serum sprawdziło się świetnie. Kosmetyk zapewnia bardzo dobre, dogłębne oraz długotrwałe nawilżenie. Nie tylko na powierzchni cery, ale również jej głębsze warstwy. Utrzymuje się ono cały dzień i noc, ani przez chwilę nie mam uczucia ściągnięcia. Skóra staje się elastyczna, jakby delikatnie wypełniona - jestem w stanie uwierzyć w jego działanie przeciwzmarszczkowe. Regularne używanie serum jakby wzmacnia barierę lipidową. Kosmetyk gorąco polecam, szczególnie cerom suchym i normalnym. Cerom tłustym oraz mieszanym zalecam ostrożność z powodu bogatej konsystencji, chociaż mojej mieszanej nie zapchała.
    Zalety:
    • bardzo dobre, dogłębne i długotrwałe nawilżenie,
    • nadaje skórze elastyczności,
    • solidnie odżywia,
    • nie zapycha,
    • wydajność (wystarcza na niemal 2 miesiące używania rano i wieczorem na twarz, szyję oraz dekolt),
    • skład.
    Wady:
    • tępa, irytująca w rozprowadzaniu konsystencja,
    • zbyt intensywny zapach, przez co nie nadaje się pod oczy.
  • 25 czerwca 2023 o 11:36
    Nawilżenie niedługotrwałe
    Bardzo przyjemne serum przypominające trochę krem, podobała mi się ta nie lejąca i nie klejąca się formuła. Ładnie nawilża, ale ponownie nie długotrwale. Ma tak przyjemną konsystencje że czasami nie dokładałam kremu. jednak po kilku godzinach czułam przesusz i potrzebę dołożenia kremu na twarz. Używam wiele rodzajów serów ze składniki które mogą przesuszać, niestety to serum nie dawało rady dogłębnie nawilżyć skóry, aby zlikwidować uczucie suchości. Nie zapycha porów, nie powoduje powstawania zaskóników, więc u mnie za to wielki plus. Na początku miał mocny męskawy zapach, który z czasem osłabł i się prawie ulotnił. Ciężko wydobyć końcókę produktu z opakowania, zostaje na dnie. Pompka działała z kolei sprawnie przez cały czas używania.
  • 5 marca 2023 o 13:28
    Brak efektu nawilżania
    Serum nie poprawiło w żaden sposób kondycji mojej cery - ani pod względem nawilżenia ani pod względem odżywczym. Myślę, że lepiej sprawdzi się u osób młodych, dla mojej 38 skóry twarzy jest zupełnie nieskuteczne, nawet w połączeniu z kremem z tej samej linii. Po kilku tygodniach stosowania skończyło się przesuszeniem cery. Nie wrócę do pielęgnacji z tej serii.
    Zalety:
    • bardzo lekkie, nietłuste,
    • szybko się wchłania.
    Wady:
    • opakowanie pozbawione sensu - pompka działa do pewnego czasu, potem trzeba walczyć załączoną szpatułką,
    • zupełnie niewystarczające dla cery 35+ : brak efektu nawilżenia, brak jakiejkolwiek poprawy kondycji cery.

Zobacz także inne Serum do twarzy