Dezodoranty i antyperspiranty

Iwostin Deocare Mineral Dezodorant na bazie minerałów

Iwostin Deocare Mineral Antyperspirant w kulce 50 ml
e-ZikoApteka.pl
Iwostin Deocare Mineral antyperspirant roll-on 50ml

Miroku
    9 lipca 2022 o 19:04
    Uwaga, śmierdzę
    Chociaż poprzednie antyperspiranty Iwostin w żaden sposób mnie nie zachwyciły to się uparłam na wersję mineralną, że na pewno będzie bardzo delikatna dla skóry, pozwoli jej oddychać i da sobie radę. Bo ja z potliwością nie mam problemów, znaczna większość drogeryjnych produktów zapewnia mi komfortową czystość. Nierzadko też zastępuję(w mniej wymagające dni) klasyczny antyperspirant lekkim dezodorantem albo ałunem i też czuję się świeżo. Dlatego radośnie stwierdziłam, że apteczny produkt też mnie zadowoli. I wyrzuciłam ponad dwie dychy w błoto. Autentycznie to dla mnie jeden z najgorszych produktów tego typu których miałam okazję używać. Ja przez ten kosmetyk przypomniałam sobie najgorszy wariant zapachu potu. Używając go po raz pierwszy w połowie dnia podczas pracy poczułam ten charakterystyczny smrodek, co najgorsze-jego źródłem były okolice moich pach. I używając tej kulki śmierdzę znacznie gorzej niż gdybym nie użyła niczego. Serio. Może i chroni przed mokrymi plamami(bo i u mnie nie ma za bardzo skłonności do ich pojawiania się), ale co z tego skoro po 3-4h jedyne czego pragnę to zdjąć z siebie koszulkę i wrzucić ją do prania, bo śmierdzi? Do tego kosmetyk wcale nie jest taki delikatny dla skóry, pojawiły się swędzące krostki oraz pieczenie. Przy tak rażących wadach te kilka zalet(ładny i delikatny zapach a la proszek do prania/nie plami zbytnio ubrań/przyzwoicie wysycha na skórze) to nic. Wracam z podkulonym ogonem do pewnej i sprawdzonej Rexony.
  • 31 stycznia 2022 o 19:16
    To jest to
    Szukając dezodorantu z bardziej przyjaznym składem zdecydowałam się wypróbować dezodorant iwostin mineral care. Pani w aptece bardzo go zachwalała. Wcześniej wypróbowane dezodoranty mineralne/ naturalne w ogóle mi nie podeszły. Ten polubiłam od 1go użycia. Przyjemny, świeży zapach, nie klei choć trochę długo się wchłania, chroni przed nieprzyjemnym zapachem potu, efekt utrzymuje się cały dzień, będę do niego wracac.
    Wady:
  • 3 stycznia 2022 o 18:43
    Bardzo słabe działanie
    Zwykle używam antyperspirantu marki Vichy, ale widząc promocję w aptece, zachęcona przez panią farmaceutkę, postanowiłam wypróbować dezodorant od Iwostin. Dezodorant wchłania się dość długo, ale nie jest to dla mnie problem, bo większość tego typu kosmetyków potrzebuje trochę czasu, żeby się wchłonąć. Działanie dezodorantu jest beznadziejne - nie zauważyłam praktycznie żadnych efektów jego stosowania - zapach potu był wyczuwalny, ubrania również miały nieprzyjemny zapach potu. NIE POLECAM.
  • 5 czerwca 2021 o 15:57
    bardzo słaby, słabiutki.
    Ciągle szukam swojego ideolo wśród dezodorantów, nie mówię już nawet antyperspirantów, bo takowych nie mam już potrzeby używać. A wszyscy znają różnicę pomiędzy tymi dwoma, prawda ? Zadaniem antyperspirantów jest blokada wydzielania potu, dezodorantów natomiast maskowanie nieprzyjemnego zapachu. I tak wszystkie dezodoranty i antyperspiranty, które dotychczas sprawdzały mi się nawet nawet, poszły w odstawkę ze względu na zawartość podejrzanych dla mnie składników (których między innymi ze względu na ciążę postanowiłam unikać). Przerzuciłam się więc na deo naturalne- i wśród nich zdarzają się wzloty i upadki, produkty lepsze i gorsze pod względem działania, łagodne i podrażniające. Ciągle więc szukam czegoś łagodnego, uniwersalnego i przyjemnego w działaniu. Zachęcający skład Dezodorantu Deocare Mineral od Iwostin przekonał mnie do stosowania tej `kulki`, mimo że naprawdę nie jestem fanką tego typu aplikacji (wolę sztyfty lub kremy). Co mnie zachęciło? Oczywiście brak soli glinu oraz obiecujące kompleksy składników łagodzących, którymi moja wrażliwa skóra pod pachami raczej nie powinna pogardzić :) Jak przebiegła nasza przygoda? Krótko, intensywnie, niebezpiecznie i z kiepskimi efektami. Dezodorant okazał się mało skuteczny. Chronił kiepsko i krótkotrwale. Dawałam mu wiele szans i to w mało wymagających warunkach. Wolę sobie nawet nie wyobrażać, jak wyglądałaby sytuacja w bardziej wymagających okolicznościach. A tych ekstremalnych? Phi Deo chroni na chwilę, jeśli już określić, że w ogóle chroni, choć nie jestem o tym przekonana. Nie mam większych problemów z nadmierną potliwością i uporczywymi zapachami, a ten dezodorant uświadomił mi, że może jednak mam? Problemy, o których istnieniu nie miała pojęcia :0 :) Jak się go używa? No cóż, nie lubię kulek, już o tym wspomniałam, ale już nawet pomijając ten fakt... nie używa się go komfortowo. Zaaplikowany w odpowiedniej ilości wchłania się bardzo powoli, pozostawia na powierzchni skóry wyczuwalną warstwę. Ta do tego wszystkiego klei się i daje wrażenie lepkości. W pewnym momencie zaczęłam go więc używać na noc, ale i tu nie usatysfakcjonował mnie działaniem. A przecież sen to chyba nie są warunki ekstremalne? No cóż, wiele oczekiwań, marne efekty, choć pokładałam w nim nadzieje na przyzwoity produkt...Ciągle więc szukam, bardziej chyba wśród pielęgnacji naturalnej, wśród dezodorantów w kremie. Już te sprawdzają mi się przyzwoiciej.
  • 12 lipca 2020 o 20:17
    Zamysł fajny, działanie słabiutkie...
    Odkąd na rynku pojawił się ten dezodorant, chciałam go kupić, tym bardziej że mój Dermedic się kończył i nie byłam z niego zadowolona. To mój pierwszy dezodorant bez soli aluminium i byłam bardzo ciekawa jego działania. Dezodorant na bazie minerałów wzbudził moją ciekawość, ale też wiele obiecywał. Opakowanie to tubka z kulką, w kolorach białym i błękitnym. Kulka działa bez zarzutu, nie zacina się. Dobrze dozuje produkt, nie ma go za dużo ani za mało. Bardzo dobrze rozprowadza się pod pachami i szybciutko wsiąka nie pozostawiając lepkiej warstwy. Zapach na początku bardzo mi się spodobał, był bardzo delikatny, nie nachalny. Plusem jest to że nie pozostawia śladów na ubraniu. I niestety tutaj plusy się kończą. Co do działania to jest bardzo słabiutkie. Dezodorant w żadnym wypadku nie chroni przed potem ani przykrym zapachem. Nie jestem osobą która nadmiernie się poci i ma z tym jakiś problem. Iwostin byłby dobry chyba dla kogoś kto cały dzień siedzi w domu i się nie rusza, bo każda nawet najmniejsza aktywność kończyła się mokrymi pachami i wstrętnym zapachem potu. Często w ciągu dnia musiałam się posiłkować innymi dezodorantami żeby to trochę zniwelować. Nigdy w życiu nie zdarzyło mi się żeby moje ubrania pod pachami było czuć potem, a teraz niestety tak jest. Dodatkowo dezodorant jest dosyć drogi, a jego cena ma się nijak do działania. To pieniądze wyrzucone w błoto. Podsumowując zamysł dezodorantu z minerałami był fajny, ale jego skuteczność pozostawia wiele do życzenia. Dodam że to najgorszy dezodorant z jakim miałam do czynienia. Nie polecam i już nigdy nie kupię.
    Zalety:
    • Szybko się wchłania
    • Nie pozostawia śladów na ubraniu
    • Ciekawy skład
    Wady:
    • Nie chroni przed potem