Szampony do włosów

Faberlic Botanica, Szampon do włosów `Odżywianie i blask`

• 11 maja 2022 o 22:38
    Szampon skutecznie oczyszcza moje włosy
    Szampon kupiłam za namową sąsiadki, która jest konsultantką marki Faberlic. Duzą butelkę kupiłam za 8.90zł więc na pewno opłaca się ten zakup w stosunku do wielkości. Szampon ma bardzo marketową szatę graficzną, tani zapach i wygląd. Typowo rumianku w nim nie wyczuwam, raczej bliżej nieokreślony miks roślin. Nie jest to woń, która relaksuje i zachwyca ani też nie wadzi nosa podczas stosowania. Konsystencja typowo żelowa dobrze się pieni. Niewielka ilość wystarczy, by pokryć pianą całe włosy. Włosy po splukaniu są odczuwalnie czyste aż kwiczą:) Bez odżywki czy maski bardzo trudno je rozczesać. Są splątane i tempe. W ciągu dnia natomiast są długo świeże i lekkie. Nie ma niestety tutaj mowy o jakimkolwiek odżywieniu i wiekszej mocy szamponu. On po prostu oczyszcza moje sklonne do przetłuszczania włosy z nadmiaru sebum i dziennych zanieczyszczeń. Więcej go nie zamówię, ale krzywdy mi nie wyrządził.
  • 5 lipca 2021 o 21:44
    Szampon sprawdza się jako produkt oczyszczający do stosowania raz na jakiś czas, gdyż dobrze domywa resztki olei czy stylizatorów, jednak nie ma wybitnych właściwości pielęgnacyjnych czy odżywczych, przez co nie spełnił moich oczekiwań.
    Szampon do włosów z serii Botanica zakupiłam podczas składania zamówienia z katalogu marki. Skusił mnie opis oraz składniki aktywne będące ciekawym i dość niespotykanym połączeniem – rumianek i olejek cedrowy. Szampon sprawdza się jako produkt oczyszczający do stosowania raz na jakiś czas, gdyż dobrze domywa resztki olei czy stylizatorów, jednak nie ma wybitnych właściwości pielęgnacyjnych czy odżywczych, przez co nie spełnił moich oczekiwań. OPAKOWANIE Kolorystyka oraz wygląd opakowań całej serii Botanica odróżniają ją od wszystkich innych dostępnych w katalogach Faberlic. Zieleń kojarząca się z naturą idealnie współgra z grafiką w wyrazistych kolorach i pasuje do nazwy linii. Grafika przedstawia szyszkę cedru oraz kwiaty rumianku. Butelka ma nieco spłaszczony kształt i jest pękata, dobrze leży w dłoni i nie wyślizguje się podczas mycia. Zamknięcie na klik jest praktyczne - pozwala na szybkie otwarcie produktu a jednocześnie chroni go przed przypadkowym otwarciem. Cały mechanizm jest trwały i służy do początku do samego końca. Jedyną wadą opakowania jest słabej jakości opis w języku polskim – to dosłownie jedno zdanie i nazwa produktu, więcej natomiast znajduje się na stronie marki. Opis ten jest umieszczony na papierowej naklejce, która bardzo szybko się ściera i po 2-3 użyciach pozostaje nam jedynie biała nalepka. To niestety najgorsze możliwe rozwiązanie dla osób nieznających rosyjskiego, producent mógłby chociaż umieścić opis na innym rodzaju naklejki, takiej bardziej odpornej na ścieranie. SZAMPON Szampon ma postać dość gęstego, przezroczystego, bezbarwnego żelu o przyjemnym zapachu, który nie wskazuje wcale na szampon ziołowy, które mają dość wyraziste i charakterystyczne zapachy, nie każdym się one podobają, ja jednak lubię takie połączenia. Zapach jest delikatny, naturalny, lekko kwiatowy, choć nie przypomina wcale ani cedru ani rumianku. Szamponu używam tylko 1-2 razy  w tygodniu jako produkt głęboko oczyszczający z uwagi na obecność SLES w składzie. Po nałożeniu na włosy obficie się pieni , bardzo dobrze oczyszcza zarówno włosy jak i skórę głowy. Nadaje się idealnie do oczyszczania kosmyków ze stylizatorów czy resztek olei jak już wcześniej wspomniałam. Niestety nie spełnia innych obietnic producenta - nie wpływa na nabłyszczenie włosów po umyciu, włosy nie są też jakoś wybitnie odżywione czy nawilżone. Rumianek obecny w składzie nie wpływa na kolor włosów tj. nie rozjaśnia a przynajmniej u mnie taki efekt nie wystąpił, a to dość istotne. Producent podkreśla wysoką ilość składników pochodzenia naturalnego aż 98%, jednak składniki aktywne są daleko w składzie i stąd nie mają raczej dużego wpływu na kondycję naszych włosów. Jest stosunkowo wydajny - butelkę 250 ml używałam przez miesiąc. Można zakupić go w każdym katalogu Faberlic, często w cenie promocyjnej. Jak dla mnie to zwyczajny szampon oczyszczający bez działania pielęgnacyjnego, to taki zwyklak. PLUSY dobrze się pieni ładnie pachnie dobrze oczyszcza małe i praktyczne opakowanie niska cena wydajność MINUSY nie nabłyszcza włosów, nie odżywia ich dostępny jedynie u konsultantek lub na stronie marki słabo opisany produkt po polsku opis polski na papierowej naklejce
  • 21 czerwca 2020 o 19:58
    jest ok :)
    szampon po prostu ok :) nie poprawił jakoś kondycji moich włosów jednak i mi tez nie zaszkodził :) przyjemny zapach myśle ze też nie najgorszy skład :)
    Zalety:
    Wady:
    • nie zrobił nic szczególnego