Maszynki do golenia męskie

Wilkinson Quattro Titanium Vintage, Maszynka do golenia

cookiks
    28 czerwca 2022 o 8:50
    Bardzo fajna nawet dla kobiet
    Teoretycznie jest to maszynka przeznaczona dla mężczyzn, ale kupiłam ją dla siebie. Była kompromisem między standardowymi "jednorazowymi" maszynkami do golenia a maszynką na żyletki. I muszę przyznać, że produkt jest bardzo fajny. Trzon został wykonany porządnie i wygląda elegancko - drewno oraz stal. Dobre wyprofilowanie, bezproblemowo leży nawet w małej, kobiecej dłoni. Nic nie rdzewieje, nie odchodzi. Wkłady na pewno nie są jednorazowe, można się nimi golić dość długo, aczkolwiek widać, kiedy ostrza się stępiają, bo zaczynają zostawiać coraz więcej włosków. Mimo to przy moim użytkowaniu taki jeden wkład spokojnie wystarczał na miesiąc bądź dwa i z efektów byłam zadowolona. Rzadko udało mi się zaciąć tą maszynką. Niestety moją bolączką jest to, że nigdzie nie mogę znaleźć wkładów do niej. Wydaje mi się, że wszystkie "quatro" pasują, ale akurat w sklepach, w których bywam nie ma tych wkładów na stanie. Wiem, że są na allegro, ale czytałam różne opinie o tych allegrowskich (np. że to podróbki, bo jakość wykonania jest bardzo kiepska). Dlatego chwilowo maszynka czeka na swoje drugie życie, aż dostanę gdzieś te wkłady, bo jest dla mnie o wiele wygodniejsza niż opcja żyletkowa (choć niestety też mniej ekologiczna).
    Zalety:
    • Porządne wykonanie
    • Przyjemna dla oka
    • Dobrze wyprofilowana
    • Trzon jest trwały i nie rozwala się nawet jeśli maszynka zostanie pod prysznicem
    Wady:
    • Ciężko znaleźć do niej wymienne wkłady
  • 17 września 2020 o 17:15
    Świetna maszynka
    Zdecydowałam się na tę maszynkę, ponieważ już od dłuższego czasu przerzucam się na produkty wielorazowe - zamiast używać cały czas maszynek, postawiłam na wymianę wkładów. Zacznę od tego, że maszynka ma piękny wygląd - rączka jest drewniano-metalowa, ciemna, solidna, gruba, ale zarazem wygodna, lekka. Główka jest ruchoma, co pozwala na komfortowe i bezpieczne golenie. Wkłady wymienia się bardzo łatwo, delikatnie przyciskając i przeciągając okrągły, biały przycisk znajdujący się na główce. Nowy wkład wystarczy zwyczajnie wcisnąć. Nie wszystkie wkłady pasują do tej maszynki, więc trzeba na to zwrócić szczególną uwagę. Maszynka jest niby przeznaczona dla mężczyzn, ale ja używam jej do nóg, skóra nie jest podrażniona ani przesuszona, a jedna rączka pozwoli nam zminimalizować ilość śmieci. Wykonanie jest naprawdę solidne, więc wydaje się, że maszynka posłuży mi przez bardzo długi czas (oczywiście z wymienianiem wkładów :)).
    Zalety:
    • Wygląd
    • Jakość wykonania
    • Wygoda golenia
    • Wymienne wkłady
    • Łatwość wymiany wkładów
    • Ruchoma główka