Kremy pod oczy

Kylie Skin by Kylie Jenner Eye Cream Krem pod oczy

• 1 marca 2023 o 18:25
    Nie za tę cenę
    Produkt ten miałam w zakupionym zestawie z Douglas. Regularnej ceny bym za niego nie zapłaciła. Krem nie podrażnia. Jest łagodny. Ma lekką konsystencję koloru żółtawego. Szybko się wchłania. Mało co nawilża. Nie zauważyłam u niego też jakiegoś innego działania. Stosuję go na dzień pod makijaż, bo na noc jest zdecydowanie za słaby. Nie roluje się. Jednak puder wygląda na nim sucho. Krem ten raczej sprawdziłby się u dziewczyn po 20-stce. Ładnie, delikatnie pachnie. Ani nie szkodzi ani nie pomaga. Jest wydajny.
  • 24 sierpnia 2022 o 6:51
    Bardzo dobry
    Ten krem to pozytywne zaskoczenie. Normalnie nie kupuję kosmetyków od celebrytów, ale po pozytywnym odbiorze kremu tej marki, postanowiłam go sprawdzić. Skład niezły, jak na kosmetyki "nienaturalne". Nawet ciekawy. I w dużej mierze... naturalny :-) Formuła, gęsta, otulająca. Krem ma lekko żółtawe zabarwienie, które znika pod korektorem. Ładnie wypełnia linie mimiczne, nada się także dla posiadaczek cery dojrzałej. Nie gryzie się z korektorem. Ładnie się nosi w ciągu dnia. Opakowanie, ładne, estetyczne, solidnie wykonane. Co mnie zdziwiło, nakrętka jest niezakręcana, a wtykana, bez "klika". Nie wiem, jak to się trzyma, ale się trzyma, sprawdzone w podróżach :-) Raz zauważyłam drobne mrowienie, nie wiem jak to nazwać, dyskomfort w skali od 1-10 to 1. Nie jest to podrażnienie oczu, raczej takie delikatne mrowienie. Zdarzyło się to tylko raz, być może jakiś składnik daje takie odczucie na skórze. Mnie to kompletnie nie przeszkadza :-) Jest bezzapachowy. Ogólnie pozytywne zaskoczenie. Bardzo fajny krem upiększający okolice pod oczami i bardzo dobrze pielęgnujący.
  • 20 września 2020 o 12:01
    Mieszane uczucia
    Krem jest niby fajny - dobrze nawilża okolice oczu i daje efekt ulgi jeśli ktoś ma napuchnięte/zmęczone oczy. Lekko chłodzi te miejsca. To jest zdecydowany plus, jednak produkt nie poprawia kolorytu okolic oczu, a po stosowaniu kremu przez dłuższy czas liczyłam, że zredukuje sińce pod oczami. Krem praktycznie nie pachnie, ma lekko żółty/złoty kolor. Trzeba uważać żeby nie nałożyć za dużo, bo potrafi się rolować.
    Wady:
    • Skład produktu - kilka mikroplastików.