Wcierki do włosów i skóry głowy

Kosmetyki DLA Chillowa ziołowcierka

undulka
    26 września 2020 o 18:21
    petarda
    wcierkę stosuję od jakiegoś miesiąca. Nigdy nie dbałam szczególnie o włosy - szampon, czasem odżywka albo olejek keratynowy, serum na końce, maska raz w tygodniu - to była moja rutyna. Jasne, włosy czasem się puszyły, ale byłam je w stanie okiełznać. A potem zaczęły mi wypadać - zauważyłam to w maju. Zaczęłam stosować wcierki, olejować włosy i starać się je pielęgnować bardziej świadomie, co zaowocowało tym, że przestały wypadać. Ale rosnąć nie chciały za bardzo. Zdecydowałam się na tę wcierkę, bo poleca ją Aga Niedziałek. Stosuję ją co dwa-trzy mycia wymiennie z innymi wcierkami (Banfi i olejek Sesa). Ale dopiero dzięki niej coś się ruszyło - widzę po odroście, że włosy zaczynają rosnąć szybciej, wydają się też nieco zyskiwać na gęstości. To jeszcze nie jest wysyp baby hair, ale wreszcie są! Do ideału wciąż dużo brakuje, ale jestem na dobrej drodze i widzę, jak świetnie mi się ta wcierka sprawdza. Sama aplikacja jest przyjemna - wcierka ma oleistą konsystencję i miło pachnie, a dzięki chilli wcieranie jej powoduje odczucie ciepełka na skórze głowy. Cena jest dość wysoka, ale wcierka jest dość wydajna - ja mam jeszcze połowę. Nie trzeba jej stosować co mycie, żeby działała.
    Zalety:
    • przyspiesza porost włosów
    • wreszcie pojawiły się u mnie baby hairy
    • łatwa aplikacja
    • miły zapach
    • wydajna
    • efekty zaczyna być widać po jakichś 2-3 tygodniach, więc szybko
    Wady:
    • jest dość droga jak na wcierkę, ale zdecydowanie warto
  • 8 września 2020 o 14:21
    Działa
    Wcierka ma konsystencję lekkiego olejku. Stosowałam ją prawie przed każdym myciem włosów, czasem gdy nie miałam czasu i musiałam umyć włosy na szybko to odpuszczałam, ale generalnie starałam się ją stosować regularnie. Wcierkę nakłada się na skórę głowy za pomocą pipety. Jest to wygodny sposób i pozwala na bezpośrednie dotarcie do skóry głowy i wykonanie masażu. Co do efektów to po ok 2-3 tygodniach zauważyłam, że faktycznie zaczyna mi rosnąć sporo nowych włosów. Natomiast nie zauważyłam jakiegoś większego wpływu na wypadanie, choć nie mam z tym bardzo dużego problemu. Wypada mi tyle samo włosów co przez stosowaniem tej wcierki. Wcierka wystarczyła mi na ok miesiąc stosowania. Kosztuje ponad 40 zł za 50 ml co jest dość wysoką ceną. Chętnie bym do niej wróciła ale raczej nie regularnie tylko raz na jakiś czas, gdy np będzie w promocji.