Wcierki do włosów i skóry głowy

beBIO Baby Hair Complex, Naturalna wzmacniająca wcierka stymulująca wzrost włosów

notino.pl
BE BIO Wzmacniająca wcierka do skóry głowy i włosów BHC, 100ml 24h WYSYŁKA
BE BIO Wzmacniająca wcierka do skóry głowy i włosów BHC, 100ml 24h WYSYŁKA
beBIO Baby Hair
BeBIO Baby Hair Complex Wzmacniająca Wcierka do skóry głowy i włosów

Nasi użytkownicy zostawili 130 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 21 kwietnia 2025 o 19:28
    Wysyp baby hair!!! Super działanie!
    Moje włosy przed miesiącem były bardzo osłabione. Rosły wolno. Po stosowaniu wcierki połączonej z masażem skóry głowy mam wysyp baby hair. Włosy rosną szybciej i są mocniejsze. Opakowanie wcierki jest proste, zachowane w jasnej kolorystyce, estetyczne. Posiada dozownik rozpylający produkt jako mgiełkę. Opakowanie ma aplikator w stylu tych od mgiełek. Bezproblemowo rozpyla wcierkę na skórze głowy. Większość wcierek jakie do tej pory stosowałam były mocno zapachowe, a ta przeciwnie- posiada bardzo przyjemny zapach dzięki któremu aplikacja to przyjemność.
  • 17 marca 2025 o 18:04
    Nie jest zła, ale można znaleźć coś lepszego
    Opakowanie ze sprayem wydało mi się ergonomiczne, dopóki nie zaczęłam używać - bardzo brakowało mi takiej wydłużonej dyszy, jakie mają inne tego typu produkty, by wygodniej docierać do przedziałka. Tutaj rozpylamy chmurkę produktu, która niekoniecznie trafia na skórę głowy, ale i wszędzie wkoło. Z kolei gdy wcierki jest mało i przechylamy opakowanie, pojawia się trudność z wydobyciem czegokolwiek. Wybrnęłam z tego tak, że rozkręciłam opakowanie i przelałam resztkę do butelki z pipetką. Działanie - minimalnie mniej włosów zostawało w odpływie po myciu, więc chyba można uznać, że jakiś efekt przeciwdziałania wypadaniu jest. Niemniej żadnego wysypu nowych włosów, żadnych "baby hairów" nie odnotowałam. Wspomnę, że przy każdorazowym stosowaniu wspomagałam się grabkami do masażu skóry głowy, bo zdaję sobie sprawę, że sama wcierka niewiele zdziała. Generalnie zatem, można użyć, nie zaszkodzi, niemniej u mnie zachwytu nie było.
  • 12 marca 2025 o 12:09
    Skuteczna i delikatna dla mojej skóry głowy
    Od dawna szukałam wcierki, która wzmocni moje włosy i pobudzi ich wzrost, ale jednocześnie będzie delikatna dla skóry głowy. beBIO Baby Hair Complex okazała się strzałem w dziesiątkę. Już po kilku tygodniach regularnego stosowania zauważyłam, że włosy stały się mocniejsze, mniej wypadają, a przy linii czoła pojawiło się mnóstwo nowych baby hair. Jej lekka formuła sprawia, że mogę używać jej codziennie bez obawy o przetłuszczenie włosów, a naturalny skład pełen ekstraktów roślinnych dodatkowo mnie do niej przekonuje. Aplikacja jest szybka i wygodna, a efekty naprawdę widoczne. To jedna z najlepszych wcierek, jakie miałam okazję testować – jeśli ktoś chce zadbać o swoje włosy w naturalny sposób, zdecydowanie warto ją wypróbować :D
  • 4 marca 2025 o 14:28
    Doskonała dla tych, co szukają czegoś łagodnego i skutecznego!
    Wprowadzanie nowych wcierek w okresie, w której 'fizjologicznie' jest trochę większe wypadanie włosów może czasem dać fałszywy obraz braku efektów i faktycznie gdybym miesiąc temu napisała recenzję to z pewnością byłaby ona tak wysoka. Ale z wcierkami jest tak, że czasem trzeba trochę poczekać i słusznie postąpiłam, że się wstrzymałam. Opakowanie wcierki ma ładny design. Pojemność wynosi 100 ml co jest powiedzmy normalną objętością dla wcierek (choć osobiście wolę takie od 150 ml). Jednakże odjęłam 2 gwiazdki za brak precyzyjnego aplikatora. Poradziłam sobie z tym bardzo łatwo poprzez zamontowanie końcówki z poprzedniej wcierki, która pasowała do tego opakowania (dlatego na zdjęciu widać inne), niemniej jednak sądzę, że powinno się to zmienić. Formuła samej wcierki to oczywiście płyn, który poprzez rozpylenie trafia na skórę głowy (w moim przypadku po umyciu włosów, bezpośrednio przed suszeniem). W przeciwieństwie do (chyba) większości wcierek, które miałam okazję wypróbować, ta ani nie ma jakiegoś mocnego zapachu, nie powoduje też uczucia rozgrzania. Ma to takie plusy, że jeśli obawiacie się zaostrzenia jakichś zmian na skórze głowy, ale bardzo chcecie wprowadzić wcierkę to - moim skromnym zdaniem - jest to idealna propozycja, bo ani nie powoduje swędzenia, ani reakcji alergicznych. W dodatku jest całkiem wydajna. Skład też należy pochwalić, bo mamy glicerynę, biotynę, glukonolakton, pantenol, ksylitol, argininę, hydrolizat protein z kukurydzy, protein pszenicy, protein soi, wyciąg z rumianku, z żurawiny, z kiełków pszenicy zwyczajnej, z liści aloesu zwyczajnego, z soi, z liści oliwki europejskiej, z kwiatów rumianku, z tarczycy bajkalskiej - bardzo, bardzo bogato jak widać! Jak się natomiast sprawiła? Nadmienię, że miałam włosy długie do pasa, ale dokonałam drastycznego cięcia (40 cm!) - jednakże zaraz powiem jak to wyglądało z wzrostem na długości bo stosuję ją już kilka miesięcy. Skórę głowy zaklasyfikowałabym do normalnej/przetłuszczającej, choć kiedyś problem z przetłuszczaniem był bardzo duży i moim zdaniem właśnie wcierkami opanowałam seboregulację (pośredni przez też nawilżenie). Wydawało mi się dość długi czas, że wcale nie mam jakieś dużej ilości baby hair'ów, dlatego nie byłam taka zachwycona. Ale dopiero teraz gdy są trochę dłuższe widzę skalę! Jest tego serio sporo (choć subiektywnie mniej niż gdy stosowałam Anwen Grow me Tender). Ta wcierka jednak przewyższa Grow me tender tym, że mogę ją stosować bez przerwy. Ponadto utrzymała u mnie właśnie ten efekt seboregulacji i nawilżenia skóry głowy, który znacznie się poprawił po wcierce z Anwen. Włosy urosły też coś na długości, choć tempo wydaje się być mniejsze niż w wcierce Anwen. Czy zdecydowałabym się na nią ponownie? Tak, ale na zmianę z wcierką Anwen Grow Me Tender. Plusem tej wcierki jest też to, iż jest dostępna w wielu drogeriach m.in. Rossmann czy Hebe, a jej cena promocyjna to ok. 15 zł co również czyni ją atrakcyjną względem konkurencji. Warte podkreślenia jest też to aby działać szeroko czyli mieć szampon mocny (oczyszczający), łagodny (bardziej do codziennego użytku) i pamiętać też o peelingu skóry głowy.
    Zalety:
    • działanie
    • brak mocnego zapachu
    • podtrzymało seboregulację i nawilżenie skóry głowy
    • baby hair'y (ale trochę mniej w porównaniu do Grow Me Tender)
    • nie podrażnia, nie wysusza, nie uczula
    Wady:
    • opakowanie bez precyzyjnego aplikatora
    Privace
    4 marca 2025 o 13:29
    Nie zaszkodzi spróbować
    Staram się co jakiś czas zmieniać wcierki, do jednych wracam, do innych nie. Ta jakoś nie przypadła mi do gustu i raczej jej nie będę używała ponownie. Moje włosy jej nie polubiły, robiły się oklapnięte i nieświeże, po nocy musiałam myć głowę, co w okresie zimowym sprawia pewien kłopot. Z tego względu stosowałam ją co drugi-trzeci dzień na zmianę z inną. Opakowanie dzięki temu starczyło mi na około 2 miesiące. Ma ciekawy, naturalny skład, być może wspomaga pojawianie się nowych włosów?
    Wady:
    • obciąża przetłuszczające się włosy