Pasty do włosów

WS Wierzbicki & Szmidt Academy Pasta do modelowania `Kontrola`

• 5 czerwca 2022 o 19:27
    Rozczarowanie po kilku latach używania
    Działanie: Kiedyś była to moja ulubiona pasta do stylizacji włosów krótkich. Dobrze utrwalała moje wymagające, grube włosy i pozwoliła na ich bardziej fantazyjne ułożenie. Po zmianie formuły niestety ten efekt jest już mniej trwały i przede wszystkim - kosmetyk zostawia na włosach widoczne grudki produktu, które ciężko usunąć. Konsystencja: Kiedyś pasta miała przyjemną, nieco tępą konsystencję i bezproblemowo rozprowadzałam ją na włosach. Kosmetyk nie zostawiał żadnych śladów i nie obciążał włosów. Niestety, formuła uległa zmianie. Teraz pasta ma nieco bardziej kremową konsytencję, w której widoczne są grudki. Po kontakcie z producentem usłyszałam, że wina leży po mojej stronie i źle przechowuję kosmetyk. Niestety, kolejne zakupione opakowanie miało ten sam defekt mimo sprawdzonego, innego numeru partii. Zapach: Ładny, anyżowy zapach, który bardzo długo utrzymuje się na włosach i jest dość mocno wyczuwalny. Opakowanie: Klasyczny, odkręcany plastikowy słoiczek - bez rewelacji. Przy tej konsystencji kosmetyku dobrze się sprawdza. Wrażenia końcowe: Duże rozczarowanie nową formułą, której według producenta nie ma.
    Zalety:
    • działanie w pierwszej wersji produktu
    Wady:
    • po zmianie konsystencji działanie nie jest już tak dobre :(
  • 25 maja 2020 o 12:34
    Przyjemne zaskoczenie
    Grupa kosmetyków do stylizacji włosów jest mi prawie zupełnie obca. A raczej była, bo w ostatnim czasie pogłębiłam swoją wiedzę dzięki wypróbowaniu m.in. produktu o nazwie Wierzbicki&Schmidt Style Kontrola Pasta Modelująca bardzo mocna. ⠀ ⠀ Znacie program "Ostre Cięcie"? Tak, to właśnie Ci Panowie. :)⠀ ⠀ Co to?⠀ ⠀ Profesjonalna modelująca pasta matująca przeznaczona do włosów cienkich i normalnych o mocy utrwalenia 4 (w skali 0-5). ⠀ Cel: nadawanie włosom tekstury, zapewniając mocne utrwalenie, dyscyplinowanie włosów z jednoczesnym zapewnieniem im naturalnego wyglądu. ⠀ Stosowanie: niewielką ilość produktu rozgrzewamy w dłoniach, a następnie rozprowadzamy na suchych włosach, definiując formę. Ja postanowiłam utrwalić skręt włosów splatając wcześniej warkocza i zostawiając go na noc. ⠀ ⠀ Plusy: ⠀ - niezwykle przyjemna kremowa konsystencja, którą łatwo nakłada się na włosy ⠀ - anyżowy zapach (ja uwielbiam ❤), który przechodzi na włosy ⠀ - dobrze utrwaliła moje loki, nie obciążyła ich nadmiernie (aż byłam w szoku), pasma utrzymały swój kształt od rana do wieczora i wyglądały estetycznie ⠀ - dość szybko zastyga na włosach ⠀ - skutecznie matuje włosy, ale one wciąż wyglądają zdrowo. ⠀ ⠀ Minusy: ⠀ - pasta pozostawia na włosach delikatne białe kropki ⠀ - jak z każdym produktem tego typu nie wolno z nim przesadzić, bo powstaną brzydkie strąki. ⠀ ⠀ Szczerze mówiąc nie sądziłam, że ta pasta w jakikolwiek sposób sprawdzi się na moich długich i cienkich włosach, a tu proszę - przemiłe zaskoczenie. :D