Podpaski

Facelle So Free...Ultra-Binden Normal mit Flugeln Ultra Normal Podpaski ze skrzydełkami

• 18 września 2020 o 14:45
    Bardzo słaba jakość
    Podpaski Facelle, pod kątem materiału i dodatków, są bardzo dobre - jednak patrząc ogólnie nie mogę ich ocenić pozytywnie. Podpaski są pakowane osobno, co jest dużym plusem ze względu na wygodę, możliwość noszenia zawsze ze sobą 1-2 podpasek oraz z powodów higienicznych. Podpaski mają dobry rozmiar, raczej standardowy, nie są zbyt krótkie ani zbyt długie. Są dość cienkie, ale nie przeciekają. Podpaski są wykonane w 100% z organicznej bawełny, bez substancji barwiących, zapachowych, bez rozjaśniaczy - jest to duży plus ze względu na łagodność dla skóry, hipoalergiczność. Rzeczywiście, podpaski nie podrażniają skóry, nawet bezpośrednio po goleniu. Folia, zgodnie z tym co pisze producent, jest z recyklingu. Dlaczego nie mogę ich ocenić pozytywnie? Tak samo jak napisano w opinii poniżej, podpaski drą się po bokach i to stosunkowo szybko - nawet w dniach, w których nie byłam jakoś specjalnie aktywna i wcale nie nosiłam podpaski długo. Jakość wykonania, solidność, są bardzo słabe. Dodatkowo klej jest dość słaby, podpaski podwijają się po bokach, skrzydełka nie przylegają dobrze. Nie polecam.
    Zalety:
    • Brak barwników, substancji zapachowych
    • Opakowanie z recyklingu i nadające się do recyklingu
    • Łagodne dla skóry, nie podrażniają, hipoalergiczne
    • Pakowane osobno
    Wady:
    • Słaby klei, zarówno na całości podpaski, jak i na skrzydełkach
    • Drą się po bokach, robią się w nich dziury
  • 23 lipca 2020 o 19:01
    A mogło być tak pięknie
    Oj jak ja się ucieszyłam gdy na stronie Rosmanna zobaczyłam produkty Facelle so...free. Pomyślałam że wreszcie ekologiczne podpaski które są tanie i na wyciągnięcie ręki. Kupiłam jedno opakowanie które starczyło mi na dwa razy (stosowałam na zmianę z tamponami) Niestety produkt nie skradł mojego serca ale od początku. Opakowanie standardowe , białe , zawiera 14 sztuk pojedynczo pakowanych (w folię z recyklingu ) podpasek. Można je nosić luzem w torebce i nie zabrudzą się – za to plus. Chociaż teraz większość podpasek jest pakowana w ten sposób , nawet te najtańsze. Według producenta zawierają wyciąg z zielonej herbaty która ma działać łagodząco na wrażliwą skórę miejsc intymnych. Szczerze to wolę jak środki higieniczne nie maja żadnych cudownych dodatków bo wtedy ryzyko podrażnień, alergii jest mniejsze. Na pewno w żaden sposób nie pachną , przynajmniej ja nic nie czułam. Podpaski maja standardowa grubość i długość. Raczej na średnie krwawienia , przy obfitych mogą być za cienkie. Nie są śnieżnobiałe-bo nie użyto optycznych chlorowych wybielaczy. Są „normalnie” białe ale widać delikatną różnicę np. z Bellą . Nie maja żadnej siateczki z tworzywa na wierzchu. Powierzchnia jest miękka, nie drażni skóry. Posiadają skrzydełka zabezpieczające brzegi bielizny Dlaczego już ich nie kupię ponownie? Ponieważ się przecierają i drą na zgięciach skrzydełek, w miejscu łączenia z majtkami kilkakrotnie (nie przy każdej sztuce).W wyniku tarcia o nogę powierzchnia się przetarła i wata ze środka potrafiła wyłazić. Bez względu na to czy używałam w pierwszych dniach miesiączki czy pod koniec -problem się powtarzał. Daję dwie gwiazdki za plusy które wymieniłam poniżej ale nie spełnia swojego zadania więc więcej dać nie mogę. Plusy -ekologiczna bawełna -nie wybielane chlorem -bez barwników -folia nadaje się do recyklingu -tanie -łatwo dostępne -pakowane pojedynczo + / -dodatek zielonej herbaty dla mnie zbędny-dla kogoś może to być plus Minus -słaba jakość -przecierają się

Zobacz także inne Podpaski