Płyny do demakijażu

OnlyBio Hydra Mocktail, Nawilżający płyn micelarny do twarzy `Jaśmin i lewan`

• 1 czerwca 2024 o 10:38
    Polecam
    Ciemna butelka z dozownikiem i zakrętką w niebieskiej szacie graficznej bardzo ładnie wygląda. Sama formuła jest wegańska, a 99% składników pochodzenia naturalnego w tym jaśmin (zmiękcza skórę, koi i łagodzi), lewan (nawilża i ujędrnia) i delikatne micele (skutecznie usuwają makijaż i nie powodują podrażnień). Ma wodną, bezbarwną konsystencję i delikatny lekko ziołowy zapach. Skutecznie usuwa makijaż z twarzy jak i oczu przy czym nie podrażnia skóry. Cera po użyciu jest oczyszczona, przyjemnie miękka i gładka w dotyku. Nie przesusza i nie powoduje ściągnięcia skóry. Dodatkowo jest bardzo wydajny
    Iwona_C
    31 stycznia 2024 o 16:48
    Bardzo fajny pyn, robi wszystko to co powinien, nie mam do niego żadnych zastrzeżeń.
    Płyń trafił do mnie w boksie kosmetycznym od Pure Beauty. Makijaż wykonuje codziennie więc takie produkty zmywajace schodzą u mnie na bieżąco i miło jest przetestować coś nowego. Opakowanie to duża butelka wykonana z ciemno brązowego plastiku z widoczną wewnątrz zawartością i zawierająca 300 ml produktu. Opasa ją błękitna etykieta z dużym logo producenta oraz nazwą kosmetyku, na tylnej części znajdziemy wszystkie niezbędne informacje dotyczące składu, przeznaczenia i sposobu stosowania. Butelka zawiera bardzo wygodny dozownik w postaci pompki która uwalnia płyn po dociśnięciu do niej wacika. Jest to bardzo wygodna forma dozowania nie musimy odkręcać butelki obracać jej ani ściskać aby uwolnić produkt. Konsystencja jest zupełnie wodnista i bezbarwna. Zapach bardzo przyjemny, stonowany, z delikatnie wyczuwalną nutą jaśminu. Intensywny podczas aplikacji, ze skóry ulatnia się dość szybko. Skład jest wegański, 99% naturalny z zawartością delikatnych środków myjących, olejku canola, lewanu który działa jak roślinny kwas hialuronowy i prebiotyk, cukrów i delikatnych konserwantów. Płyn świetnie radzi sobie z usuwaniem makijażu nawet tego wodoodpornego. Ja wykonuję mocny makijaż oka używając zarówno czarnej kredki jak i eyelinera i ten produkt nie miał żadnych problemów natychmiastowym ich usunięciem. Cały etap demakijażu trwa szybko i nie wymaga mocnego pocierania wacikiem. Skóra po zastosowaniu produktu nie ma żadnych cech przesuszeń, nie występuje na niej żadne uczucie ściągnięcia, jest miękka, dobrze oczyszczona i przyjemna w dotyku. Kosmetyk cechuje się dużą delikatnością nie podrażnia cery, i jest łagodny dla oczu, po jego użyciu nie ma żadnego szczypania, łzawienia czy zamglenia. Pojemność jest duża, wydajność również za opakowanie płynu trzeba zapłacić nieco ponad 20 zł, jak na taka jakość nie jest to cena wygórowana. Podsumowując płyn micelarny od Only Bio robi wszystko to co powinien taki produkt. Bezproblemowo usuwa makijaż, jest łagodny dla skóry i oczu, dodatkowo przyjemnie pachnie, a dozownik usprawnia stosowanie tego kosmetyku. Polubiłam się z nim. Zakupię ponownie.
    Zalety:
    • lekka nietłusta konsystencja
    • przyjemny zapach
    • bezproblemowo zmywa makijaż nawet ten wodoodporny
    • nie pozostawia lepkiej warstwy ani uczucia ściągnięcia skóry
    • wygładza i zmiękcza cerę
    • nie podrażnia skóry ani oczu
    • skład wegański w 99 %naturalny
    • opakowanie z wygodnym dozownikiem
    • duża pojemność i duża wydajność
  • 17 grudnia 2023 o 1:25
    Ok, choć sposób aplikacji do mnie nie przemawia
    Oceniany tutaj płyn micelarny znalazłam we wrześniowym boxie Pure Beauty. Kosmetyk jest ok, nawet bardzo ok, choć sposób aplikacji nie do końca do mnie przemawia. Trochę musiałam się namęczyć , żeby coś z tej wielkiej butli wypłynęło. Zrobiłam więc dodatkową dziurkę i jest ok, płyn aplikuje się bezproblemowo. To jest jedyny minus , jaki znalazłam, bo płyn jest mega fajny. Ma przyjemny , delikatny zapach i lekką wodnistą konsystencję. Nie pozostawia lepkiej warstwy na skórze ( chociaż ja i tak go oczywiście zmywam), nie uczula i nie podrażnia Łatwo i przyjemnie usuwa makijaż. Jest lekki, więc przy okazji pozostawia skórę przyjemnie świeżą. Poza tym sprawdza się na suchej skórze, gdyż likwiduje nieprzyjemne uczucie ściągnięcia na skórze. Zmywa bezproblemowo makijaż, tusz do rzęs również, choć do demakijażu oczu ( mam wrażliwe ślepka) staram się używać specjalnych kosmetyków. No, ale kuku mi ten płyn nie robi Kosmetyk jest wydajny , zaś szata graficzna ( kocham niebieski kolor) cieszy oczy. Cieszę się, że poznałam tego gagatka.
    Risley
    5 listopada 2023 o 18:24
    Płyn Micelarny Hydra Mocktail
    Produkt godny polecenia i uwagi. Płyn micelarny Hydra Mocktail od marki OnlyBio, to świetny pomocnik przy codziennym demakijażu i oczyszczaniu twarzy. Świetnie nawilża, daje poczucie świeżości i czystej skóry, super przygotowuje twarz do dalszych etapów pielęgnacyjnych. Nie uczula, nie powoduje zaczerwienień ani podrażnień. Ma rześki, naturalny zapach i w 99% naturalny skład. Wygodna forma dozowania produktu, kładziemy płatek kosmetyczny na górę, naciskamy i gotowe - bawełniany wacik nasączony tą świetną esencją. Kosmetyk bardzo wydajny, z chęcią do niego wrócę.
    Zalety:
    • opakowanie i forma dozowania
    • subtelny zapach
    • super oczyszczenie i świeżość po użyciu produktu
    • świetnie sobie radzi z makijażem, nawet wodoodpornym
    • łagodny dla skory, nie podrażnia i nie uczula
    • skład
    Wady:
  • 4 listopada 2023 o 19:31
    Ciekawa aplikacja płynu
    Cześć! Po płyn miceralny Onlybio sięgnęłam z dwóch powodów: 1. Skład. Posiada aż 99% składników pochodzenia naturalnego [z czego głównie słynie ta marka i dlatego często kupuję ich produkty] 2. "Forma podania" czyli aplikator. Szczerze, nie spotkałam się z takim sposobem aplikacji płynu, dlatego bardzo mnie to zainteresowało. Kupiłam go za ok 12 zł w znanym hipermarkecie. Więc naprawdę niedrogo za tak duża pojemność. Jaki jest płyn "Jaśmin i lewan"? -skutecznie usuwa makijaż, nawet wodoodporny [naprawdę w kilka sekund rozpuszcza wszystko] -oczyszcza skórę z zanieczyszczeń -nie podrażnia -nie uczula -nie wysusza skóry, pozostawia ją nawilżoną - tak, spełnia obietnice producenta -nie podrażnia oczu, po zmyciu nie powoduje "zamglenia" posiada lekko [powiedziałabym] apteczny zapach, trochę jak lek -jest bardzo wydajny -nie pozostawia lepkiej warstwy na skórze -producent napisał,że można go nie zmywać, ale ja i tak zawsze to robię I wracając do tego innowacyjnego dozownika. Jest bardzo higieniczny. Dozuje odpowiednią ilość produktu, wystarczy nacisnąć parę razy. Dzięki takiemu zamknięciu i dozowaniu, nie wyleje się z butelki. ALE! Dozując płyn trochę chlapie na boki, niestety za każdym razem. Na szczęście tylko trochę ????.