Patyczki higieniczne

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 28 marca 2025 o 22:37
    Bardzo dobre
    Patyczki jak najbardziej spełniają swoje zadanie a na dodatek są ekologiczne. Używam ich do poprawek przy makijażu jak i demakijażu. Patyczki są wygodne w użyciu i nie łamią się. Cena jest ok.
    Zalety:
    • Wygodne i praktyczne do tego eko
    kaskaw8
    28 listopada 2024 o 14:41
    Inne są lepsze
    Kupiłam te patyczki ze względu na to, że w drogerii nie było już tych, które lubię najbardziej. Ta „zdrada” okazała się niewypałem. Używałam już lepszych i do tych nie wrócę. Patyczki są wykonane bardzo delikatnie. Nieduży nacisk sprawia, że się wyginają, a główki odpadają. Nie są ani zbyt przyjemnie miękkie, ani też jakoś idealnie wykonane. Są bardzo przeciętne i nie przypadły mi do gustu. Na plus trzeba zaliczyć fakt, że są biodegradowalne i nie produkują dodatkowego plastiku. Na minus uważam cenę, która nie jest dla mnie adekwatna do jakości.
    Zalety:
    • Biodegradowalne;
    • Łatwo dostępne.
    Wady:
    • Łatwo się wyginają;
    • Główka z watą odpada;
    • Cena nieadekwatna do jakości.
  • 1 sierpnia 2024 o 9:05
    Rewelacyjne
    Produkt spełnia swoje zadanie i jest dodatkowo w pełni biodegradowalny. Jakość produktu jednak w żadnym przypadku nie ucierpiała; patyczki są mocne, nie łamią się, a precyzyjna końcówka ułatwia szybki demakijaż nieudanego makijażu. Jako dodatkowy plus można wspomnieć o cenie, jest ona przystępna, a produkt łatwo dostępny zarówno online, jak i w drogeriach. Zdecydowanie polecam.
    • Jakość
  • 1 lipca 2024 o 7:31
    Bardzo dobry eko produkt.
    Produkt całkowicie spełnia swoją rolę, a przy tym jest w 100% biodegradowalny. Podobają mi się takie eko rozwiązania i powrót z plastiku do bardziej ekologicznych rozwiązań i zdrowszych. Tutaj nie odbyło się to także obniżeniem jakości produktu, bo patyczki są twarde, nie łamią się, a sama końcówka precyzyjnie pomaga odmierzyć lub dopracować makijaż. Patyczki przyjemnie trzyma się w dłoni. Produkt jest tani i bardzo dobrze dostępny on-line i stacjonarnie w drogerii. Polecam.
  • 30 czerwca 2024 o 21:08
    Przyjemniaczki
    Ekologiczne patyczki są obowiązkowym wyposażeniem toalety w naszym domu. W trakcie pielęgnacji zależy mi na tym, żeby nie była to stricte egoistyczna czynność. Lubię dbać o siebie, ale nie mogę przeżyć faktu, że to, co robię może krzywdzić innych. Dlatego zawsze do końca staram się zużywać produkty, nawet kosztem rozcinania tub itp. Patyczki bez walorów eko u mnie nie przejdą. Opakowanie Biodegradowalne patyczki kupiłam stacjonarnie w drogerii. Nabyłam wersję w siateczce, a nie w plastikowym kartoniku. Muszę stwierdzić, że taka forma opakowania jest chyba wygodniejsza, nie przeszkadza mi w codziennym użytkowaniu patyczków, nie powoduje że patyczki o wiele trudniej się wyciąga. Jest przejrzyste, zawiera ładną grafikę, w zasadzie nie widzę niczego, do czego można się przyczepić. Same patyczki Patyczki mają ekologiczny trzonek wykonany z bambusa. Zakończone są watą z 100% bawełny. Co bardzo mi się podoba to to, że nie rozwarstwiają się, nie spulchniają się, nie odrywają się i nie spadają. Patyczki są naprawdę solidnie wykonane. Są twarde, wygodnie trzyma się je w ręce podczas poprawiania makijażu (na przykład niezdarnie pomalowane rzęsy tuszem). Wiadomo, że nie powinno się czyścić patyczkami wewnętrznych części ucha, ale gdy już to zrobimy to one prawidłowo i szybko wydobywają woskowinę. Dobrze też oczyszczają zewnętrzne partie tej części ciała. Po zakończonej szybkiej aplikacji mamy czyste sumienie, że taki patyczek nie narobi więcej szkody niż pożytku. Tak naprawdę zawsze wracam uwagę na jedną rzecz przy patyczkach do uszu: czy wata łatwo rwie się od rączki i czy ona sama nie łamie się w 5 sekund. W przypadku patyczków od Cleanic absolutnie nie ma tego problemu, dlatego na pewno kupiłabym je ponownie.
    Zalety:
    • uniwersalne: można czyścić nimi ucho, poprawiać makijaż
    • są tanie i łatwo dostępne stacjonarnie w drogeriach
    • rączka patyczka jest twarda i nie łamie się, wata nie odrywa się od niej, nie spada, nie rozrywa się sama, nie spulchnia się od wilgoci
    • w 100% ekologiczne: bamusowy trzonek, wata z bawełny - świetny aspekt produktu
    • zamknięte w foliowym woreczku lub plastikowym kartoniku z czytelną etykietą
    • całkiem wydajne, duża liczba sztuk patyczków w jednym opakowaniu
    Wady:
    • zero