Płyny do kąpieli

Seyo Japoński Ogród, Płyn do mycia i kąpieli `Kwiat wiśni`

• 10 czerwca 2024 o 3:55
    Polecam!
    Świetny produkt do kąpieli oraz mycia ciała z firmy Seyo. Zakupiłam go w jednej z popularniejszych, stacjonarnych drogeri za niecałe 4 złote, gdyż był wtedy w promocji. Jego cena jest jak dla mnie dobrym powodem do jego zakupu tym bardziej, że jest to dobry i jakościowy produkt. Skład nie jest do końca naturalny, ale mi to nie przeszkadza, ponieważ nie podrażnia, ani nie wywołuje reakcji alergicznych skóry. Płyn ten dobrze się pieni, co sprawia, że jest wydajny. Jego zapach to jest coś co w nim uwielbiam chyba najbardziej, mianowicie jest słodki, lecz nie mdli ani nie podrażnia nosa, dość długo utrzymuje się w powietrzu podczas brania kąpieli. Produkt pozostawia skórę mięciutką i nawilżoną, a co za tym idzie - nie wysusza, co dla mojej atopowej skóry jest ogromnym plusem.
  • 4 czerwca 2024 o 20:05
    Japoński Rytuał!
    To idealny wybór na relaksującą kąpiel po długim dniu!!! Po użyciu płynu moja skóra jest dobrze nawilżona i miękka w dotyku. Produkt nie wysusza skóry, co jest dla mnie istotne, zwłaszcza przy codziennym stosowaniu. Czuję, że skóra jest oczyszczona, a delikatny zapach `Kwiat Wiśni` utrzymuje się jeszcze przez jakiś czas po kąpieli. Doceniam fakt, że produkt zawiera składniki pielęgnujące skórę. Choć nie jest to kosmetyk w pełni naturalny, jego skład jest dobrze dobrany, a zawarte w nim substancje nawilżające i odżywcze rzeczywiście działają. Płyn do mycia i kąpieli Seyo Japoński Ogród `Kwiat Wiśni` to produkt, który z pewnością warto wypróbować. Piękny zapach, dobra konsystencja i nawilżające właściwości sprawiają, że jest to idealny wybór zarówno na codzienny pod prysznic, jak i relaksującą kąpiel. Na pewno będę do niego wracać i mogę go polecić wszystkim, którzy szukają chwili odprężenia w domowym zaciszu.
    Zalety:
    • właściwości nawilżające
    • zastosowanie
  • 19 maja 2024 o 23:42
    Przyzwoity produkt w śmiesznie niskiej cenie.
    Na ten płyno-żel do kąpieli trafiłam, robiąc zakupy w wersji internetowej drogerii Natura. Nie ukrywam, że do kupna skusiła mnie przede wszystkim cena. Opakowanie wyniosło mnie niewiele ponad 3 złote, a w tych czasach to w sumie tyle, co nic... Kosmetyk zamknięty jest w wykonanej z ciemnego materiału butelce z zamknięciem na klik. Szata graficzna jest ładna, z nadrukiem będącym motywem przewodnim produktu, czyli kwiatem wiśni. Pojemność nie jest jakaś zawrotna (300ml), więc i wydajność nie zwala z nóg (ja używałam kosmetyku około 1,5 tygodnia). Żel ma niezbyt gęstą konsystencję bez barwy. Niestety dlatego płyn dość łatwo przelewa się przez ręce, co negatywnie wpływa zarówno na komfort użytkowania, jak i wydajność. Zapach zaś rzeczywiście przypomina wiśnię, jest całkiem przyjemny, choć lekko syntetyczny. Nie pozostaje na ciele na dłużej. Kosmetyk przyzwoicie się pieni, a po umyciu daje zadowalające uczucie świeżości i czystości. Niestety nie daje walorów pielęgnacyjnych. Nic dziwnego, w składzie z pielęgnacji mamy tylko nawilżającą glicerynę, która nie do końca radzi sobie z neutralizowaniem działania mocnego detergentu, jaki króluje u szczytu INCI. Dlatego niestety żel może trochę wysuszać. Reasumując: biorąc pod uwagę śmiesznie niską ceną, ten produkt opłaca się kupić. Można nim porządnie wymyć ciało, jednak po zalecam użycie balsamu, aby dodać ciału nawilżenia. Ode mnie 4*.
    Zalety:
    • dobrze myje i odświeża skórę
    • przyzwoicie się pieni
    • całkiem przyjemny, wiśniowy zapach
    • bardzo niska cena
    • wygodne opakowanie o ładnej szacie graficznej
    • dostępność w drogerii Natura
    Wady:
    • dość rzadka konsystencja, przez co kosmetyk przelewa się przez ręce
    • wydajność mogłaby być nieco lepsza
    • może wysuszać
  • 5 kwietnia 2024 o 21:56
    Tani, ale mało wydajny
    Płyn do mycia i kąpieli od Seyo kupiłam, ponieważ skusiła mnie cena, kosztował zaledwie 3zł. Zamknięty jest w czarnej, małej butelce o pojemności 300ml. Otwierany na tzw. Klik, który działał bez zarzutu. Etykieta biała z motywem drzewa wiśniowego. Na etykiecie zostały umieszczone niezbędne informacje na temat produktu i użytkowania. Produktu możemy użyć na dwa sposoby, jako płyn do kąpieli lub po prostu jako żel pod prysznic. Używałam go przede wszystkim pod prysznic, ze względu na konsystencję, która jest rzadka, przez co produkt, nie jest zbyt wydajny. Pomimo, tego spełnia swoje funkcje, czyli oczyszcza skórę i pozostawia ją zadbaną. Płyn ma bardzo piękny zapach wiśni. Nie pozostaje on jednak długo na skórze, można powiedzieć że jest wyczuwalny tylko podczas kąpieli. Produkt nie podrażnił i nie wysuszył mojej skóry.
    Zalety:
    Wady:
    • Mała wydajność
    • Krótkotrwały zapach
  • 13 września 2022 o 14:26
    Tani, dobry i łatwo dostępny płyn do mycia ciała
    Bardzo przyjemny produkt, już od pierwszego użycia polubiłam się z tym płynem i wiem że sięgnę po inne wersje zapachowe. Jest tani, łatwo dostępny (o ile macie drogerię Natura po drodze :P ). Na pewno przyjrzę się bliżej kosmetykom Seyo ;) Płyn do mycia ciała i kąpieli "Kwiat Wiśni" zakupiłam w drogerii Natura. Byłam zaskoczona ceną bo wyjściowo ten kosmetyk kosztuje 3zł a często przeglądając gazetki promocyjne tej drogerii można zauważyć że kosmetyki tej marki często są w promocji i można kupić je korzystniej. Produkt kupiłam z założeniem że skoro cena jest tak niska to znaczy że najprawdopodobniej produkt będzie średniej jakości ale przynajmniej napiszę recenzję na Wizażu. A tu takie miłe zaskoczenie :) Żel okazał się naprawdę przyjemnym kosmetykiem i wiem że skuszę się na inne warianty zapachowe. Opakowanie to buteleczka z ciemnego plastiku z wygodnym dozowaniem produktu. Naklejka na butelce jest dobrej jakości bo aż do końca użytkowania nie uległa ścieraniu ani odklejeniu a cały czas przebywała pod prysznicem w bardzo wilgotnym środowisku :P Butelka ma pojemność 300ml i jak za tak niską cenę to jest to moim zdaniem naprawdę sporo produktu. Żel jest naprawdę wydajny, ja podczas mycia stosuję zawsze gąbki czy myjki do ciała co zwiększa wydajność kosmetyków. Producent nazywa ten kosmetyk płynem do mycia ciała - dla mnie jest to po prostu żel bo konsystencja jest dość gęsta. Jest to bezbarwny, przezroczysty żel o przyjemnym, kwiatowym zapachu. Zapach jest delikatny i niestety po umyciu nie pozostaje na skórze zbyt długo. Mimo to i tak polubiłam się z tym produktem. Stosowany solo na skórę nie będzie się aż tak mocno pienił, jednak w połączeniu z gąbką ta piania faktycznie powstaje. Jeśli chodzi o jego właściwości to dobrze myje i odświeża skórę, nie zaobserwowałam żadnych negatywnych skutków jak przesuszenie czy podrażnienie skóry. Jest to po prostu dobry produkt do mycia ciała. Dodam jeszcze że stosowałam go również w czasie golenia maszynką, daje dobry poślizg i nie powoduje podrażnienia skóry w czasie jak również po goleniu czy innych formach depilacji (woskiem). Podsumowując, produkt godny uwagi. Jest tani, łatwo dostępny, skuteczny w swoim działaniu. Nie powoduje podrażnień czy przesuszenia skóry a zapach towarzyszący nam przy myciu może uzależniać :) Myślę że jeszcze do niego wrócę :)
    Zalety:
    • skutecznie myje i odświeża skórę
    • nie podrażnia, nie przesusza