Bardzo dobre dla suchej skóry.
Normalnie nie wiem, co powiedzieć, tak bardzo Dove się spisało :D.
Lubię mydła w płynie, tych w kostce używam rzadziej i jeśli już, to tylko sprawdzonych marek. Dove jest w mojej łazience od dawna, w różnych wariantach zapachowych, ale od pewnego czasu gości u mnie wersja Fine Silk. Za pierwszym razem zakupiłam opakowanie z pompką, teraz dokupuję tylko wkłady, nieraz i w dwupaku - są w bardzo korzystnej cenie, a starczają na długo.
PLUSY:
+Opakowanie: Wersja z pompką jest bardzo ładna i poręczna, w prostej szacie graficznej. Pompka działa bez zarzutu, dozuje optymalną ilość produktu. Refill za to wyposażony jest w wygodny, zakręcany dziubek, co znacznie ułatwia przelanie mydła do dozownika.
+Konsystencja:kremowa, lekka, niewielka ilość wystarczy, by dobrze je spienić i umyć dłonie.
+Zapach: lekko kremowy, słodki, pozostaje na dłoniach.
+Bardzo dobrze oczyszcza, nie tylko domywa dłonie z kosmetyków, ale i znakomicie nadaje się do kuchni - usuwa intensywne wonie (czosnek, cebula, przyprawy itp.).
+Pielęgnuje dłonie, moja atopowa skóra bardzo go lubi, bo nie tylko nie wysusza, ale i nawilża!
+Nie uczula.
+Gdy skóra jest podrażniona, nie zaognia zmian.
+Jest niezwykle wydajne, refill o poj.500 ml mam spokojnie na 2 miesiące, a korzystam z niego często.
+Przystępna cena, zwłaszcza gdy chodzi o dwupak, który to kupiłam ostatnio za 11,99 zł! Pojedynczo kosztuje ok 8 zł, zależnie od sklepu oczywiście.
+Łatwo dostępny - drogerie sieciowe/niesieciowe, markety, małe sklepy.
MINUSY:
-BRAK.
Nie odnotowałam żadnych wad tego produktu, to jedno z lepszych tego typu produktów na rynku, w dodatku odpowiednie dla suchej i wrażliwej skóry.
Łagodne i skuteczne oczyszczanie, okraszone przyjemnym zapachem? Tak, to możliwe, z Dove Fine Silk :)
Polecam serdecznie!