Wody perfumowane damskie

Jacques Battini Delicate Pour Femme EDP

• 2 marca 2021 o 10:23
    Cudowne!
    Perfumy kupiłam w ciemno na promocji w Hebe za 20 zł. Urzekło mnie piękne opakowanie i cena. Zaryzykowałam. Początkowo nie byłam do nich przekonana, miałam wrażenie, że psikam się i za chwilę już nie pachnę. Okazało się jednak, że ja już tych perfum nie czułam - widocznie dość dobrze się wpasowały, gdyż ja ich nie czułam, ale za to inni co chwile chwalili mnie jak ładnie pachnę i pytali jaki to zapach. W ten sposób przekonałam się, że naprawdę długo się utrzymują na ciele. Jak dla mnie więc - strzał w dziesiątkę. Zapach jest kwiatowy, delikatny, zmysłowy - bardzo kobiecy. Po początkowym falstarcie jestem zdecydowanie na tak i z pewnością kiedy znowu będą na takiej promocji - zaopatrzę się w kilka buteleczek :)
  • 7 sierpnia 2020 o 7:43
    Cudowne perfumy
    Perfumy mają przepiękny zapach taki kobiecy . Perfumy używam zarówno do pracy jak i na większe wyjścia. Perfumy zapakowane są w kwadratowy szklany flakonik, którego zatyczka jest drewniana. Jeśli chodzi o trwałość perfum to są one zaskakująco jak na tą półkę cenową trwałe. Bardzo podoba mi się zapach tych perfum. Zdecydowanie to mój ulubiony zapach. Cenowo są one uważam bardzo atrakcyjne. Ja je zakupiłam na promocji za 19,99 zł więc dla mnie to bardzo pozytywne zaskoczenie.
    Zalety:
    • cudowny zapach
    • trwałość
    • interesujące opakowanie
    • niska cena
    W perfumerii
    kama_m1
    24 lipca 2020 o 11:13
    Przyjemna, subtelna kwiatowo-owocowa kompozycja - idealne na codzień, szkoda tylko, że nie są bardziej trwałe.
    Wodę perfumowaną otrzymałam w prezencie w postaci testera, można nabyć je stacjonarnie w Hebe w regularnej cenie ok. 40 zł za 100 ml, więc w sumie nie tak dużo, a na promocji są oczywiście jeszcze tańsze. Powiem Wam, że gdyby nie praca w drogerii o wielu kosmetykach nie miałabym pojęcia i wielu bym do tej pory nie wypróbowała :D . Flakonik ma kształt kwadratu, jest wykonany z masywnego szkła. Jest przeźroczyste i widzimy przez nie wodę w kolorze fioletowym, która bardzo ładnie prezentuje się na toaletce i co najważniejsze widzimy zużycie produktu. Wyposażony jest w sprawnie działający atomizer, który rozpyla nam odpowiednią ilość perfum. :) Flakonik zapakowany jest w biało-fioletowy również estetyczny kartonik, dodatkowo jeszcze ofoliowany, dzięki czemu mamy pewność, że nikt nie psikał się nim w drogerii. :) Flakonik jest dosyć duży, więc do małej torebki raczej nie bardzo się zmieści. U mnie on gości tylko i wyłącznie z większymi perfumami na toaletce. Do torebki wolę mniejsze pojemności lub perfumetki. Zapach bardzo przypadł mi do gustu, jest to bardzo delikatna i subtelna kompozycja idealna na codzień, natomiast na wieczorne wyjścia jest dla mnie już trochę za słaby, wolę coś mocniejszego. Myślę, że jest to zapach dla każdej kobiety niezależnie od wieku. Na pierwszy rzut wyczuwalne są nuty kwiatowe takie jak: jaśmin, konwalia, róża, później zapach otulają orzeźwiające owoce takie jak: zielone jabłko, i słodka brzoskwinia. Następnie zapach rozwija się i poczujemy delikatne nuty drzewne m.in bursztyn. Zapach jest bardzo zróżnicowany i rozwija się on w ciągu dnia. Zdecydowanie jest to kompozycja kwiatowo-owocowa. Jest delikatny, lekki, nie duszący, nie przysparza o ból głowy. Jeżeli chodzi o trwałość to nie są bardzo trwałe, nie utrzymują się cały dzień na skórze ani na ubraniach. U mnie są wyczuwalne ok. 4-5h później zapach ulatnia się i trzeba ponowić aplikację co przekłada się na wydajność przy codziennym stosowaniu ze 2 razy dziennie szybko ubywają z flakoniku, dlatego używam je już na zmianę z innymi. Mam je już pół roku i została mi mniejsza połowa. Podsumowując perfumy zrobiły na mnie pozytywne wrażenie i zdecydowanie są w moim guście. Są świetnym dopełnieniem każdej stylizacji i umilają każdy dzień. Szkoda, że nie są bardziej trwałe - za to muszę odjąć jedną gwiazdkę, reszta jak najbardziej w porządku. :)
    Zalety:
    • estetyczny flakonik, który ładnie prezentuje się na toaletce, poręczny - dobrze leży w dłoni,
    • zapakowany w dodatkowy kartoniki oraz folie,
    • sprawny atomizer - rozpyla odpowiednią ilość perfum,
    • przyjemna, lekka, delikatna, kwiatowo-owocowa kompozycja,
    • subtelne, nie duszące, nie przysparzają o ból głowy,
    • idealne na codzień, dla każdej kobiety w każdym wieku,
    • przystępna cena,
    • może stanowić świetny pomysł na prezent.
    • wydajność.
    Wady:
    • trwałość.
    • Flakon

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie