Dekoloryzatory

L'Oreal Professionnel Efassor Środek do demakijażu sztucznych pigmentów

• 7 sierpnia 2024 o 21:55
    Nie polecam
    Stanowczo odradzam zakupu tego produktu!!! Ściąga kolor nierównomiernie pomimo starannej aplikacji. Czubek głowy biały, końcówki ognisto rude, a grzywka czarna...Zapach powoduje ból głowy i zatok, do takiego stopnia, że na drugi dzień nadal dolegliwości się utrzymują. Powinni wycofać to ze sprzedaży! Jedynym plusem jest kondycja włosów po tak inwazyjnym zabiegu.
    Zalety:
    • Nic
    Wady:
    • Wszystko
  • 14 lipca 2021 o 1:03
    Polecam!
    Używa od:próbka
    Używałam tego produktu raz. Od dwóch lat farbuje włosy drogeryjnymi farbami na czarny/ciemny brąz i chciałam zejść do koloru jak najbardziej zbliżonego do naturalnego (ciemny blond). Mam włosy do pasa - użyłam trzy saszetki produktu wraz z oksydantem 6%(rowniez marki loreal). Trzymałam produkt na włosach 50 minut. Włosy zmieniły kolor na rudy - zafarbowalam włosy farba ciemny blond i obecnie maja odcień ciemny blond z rudawym połyskiem. Włosy zaraz po demakijażu stały się bardzo szorstkie i suche, ale po farbowaniu i nałożeniu odżywki, wróciły do swojego normalnego stanu. Co ważne- produkt bardzo śmierdzi i może podrażniać oczy i nos. Najlepiej aplikować go przy otwartym oknie. Produkt jest super, jeśli wiemy jak się nim posługiwać i nie spodziewamy się rozjaśnienia do jasnego, chłodnego blondu. Włosy po dekoloryzacji zawsze wchodzą w ciepłe, rudawe tony i stają się szorstkie, bo są pozbawione pigmentu, dlatego konieczne jest ponowne zafarbowanie.
    Zalety:
    • świetnie ściąga kolor z włosów
    Bansiqe
    27 października 2017 o 18:15
    Ja polecam tylko że potem włosy potrzebują odżywek
    Ja polecam , ściąga farbę , ja ściagałam z rozjaśnionych kiedys włosów potem nakładanych na nich loreal casting brązowa zmywalna , ta zmywalna nie tak szybko zmywalna i bardzo mocno trzymajaca farba , zeszła po dekoloryzacji do bordo - żółótych , tydzień temu , dziś zrobiłam kolejny zabieg na 90 minut zeszły do żółtych , zciagam farbę bo kolor brazowy mi nie pasuje i chcę uzyskać blond , planuję za pare dni kolejną dekoloryzację , w między czasie odzywiam i smaruję olejkiem kolosowym na noc , zreszta olejek kokosowy jest rewelacyjny na włosy i bardzo go polecam po silnych zabiegach , nie wiem czy polecić komuś kto farbował włosy bo olejek może siągac farbę Kosztował 11 zł za mała saszetkę u mnie w mieście w sklepie z kosmetykami , sprzedawczyni mi go poleciła
    Zalety:
    • Jak na razie polecam ten dekoloryzator , zmienię opis gdy bedzie sprawiał problemy
    Wady:
    • silny zach
  • 27 sierpnia 2017 o 16:18
    nigdy więcej
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    jeśli ktoś chce się mordować z rozjaśnianiem włosów przez kilka dni (oczywiście bez wychodzenia z domu, bo w takim stanie wstyd się ludziom pokazywać) i ostatecznie doprowadzić je do stanu krytycznego - to polecam serdecznie. na przyszłość wiem, żeby wybierać inny rozjaśniacz. rozjaśniałam włosy 4 razy (!!!), jednego dnia trzykrotnie. włosy jak guma, gdy są mokre i jak siano na sucho. i tak nie doszłam do odpowiedniego koloru, więc toner nie chwycił i musiałam użyć farby, której działanie też było nikłe. przede mną jeszcze długa droga do doprowadzenia włosów to stanu sprzed używania tego rozjaśniacza
    Patbby
    5 sierpnia 2017 o 15:21
    Słaby
    Używa od:próbka
    Zachęcona dobrymi opiniami kupiłam i zawiodłam się. Mimo przygotowania z wodą według instrukcji konsystencja była bardzo rzadka, ciężko było rozprowadzić równomiernie produkt na włosach. Mało wydajny, mimo zapewnień, że wystarczy jedna saszetka, wyszło trochę mało produktu, a nie posiadam długich włosów. Według instrukcji przy dekoloryzacji z wodą należy produkt trzymać 5-20 minut, gdzie po 20 minutach nie było widać absolutnie żadnego efektu. Na własne ryzyko trzymałam go na włosach dobre 40 minut i efekt nadal nie był powalający, właściwie ledwo widoczny. Jak inne produkty tego typu niszczy włosy, może nie jakoś bardzo, ale jest znacząca różnica, i niech nikt nie wmawia wam, że absolutnie nie niszczy włosów. Moje zadbane włosy zaczęły potem strasznie się plątać, tak że nie byłam w stanie ich rozczesać, Oczywiście można by tutaj zarzucić mi nieumiejętne użycie produktu, jednak mam już mały staż i nie jestem zielona w tym temacie.